Първокласници - 2022/2023 - Тема 1

• 36 595
  • 651
  •   1
Отговори
# 540
Аз като учител не съм съгласна с тези домашни за ваканцията. Но щом госпожата е казала, ще пишем. За четенето на книги съм твърдо ЗА. Не беше подготвен въобще от предучилищна група за първи клас. Пишеше букви печатно и ги познаваше, но не можеше дори и да срича. Сега чете гладко. Така че в първи клас ще се научат децата, дори и неподготвени. Най-добре ни се получава четенето, когато ме види мен да чета, сяда до мен и всеки си чете неговата книга. За съжаление обаче аз чета късно вечер, след като той заспи. Рядко ни се получава това съвместно четене. Но е добър вариант.

# 541
10 книги и читателски дневник има моя. 10 страници на ден е уговорката. Ще видя как вървят самите книги и ако трябва ще вдигна, но ще ги прочете задължително.

# 542
  • София
Моята е на частна занималня. Там пишат, смятат и четат. Справи се отлично с първи клас, изобщо не мога да я мисля…имам един мързелив седмокласник с лоша прогноза за резултатите по математика. Второкласничката ще ходи на курс по математика наесен.
Домашни за ваканцията нямаме. Взе да чете някаква книга от списъка, която я имаме. Нека да минат НВО и записване и ще видим докъде я е докарала с четенето по списъка. Ако не й е интересно, ще чете, каквото иска. Важното е да чете.

# 543
Аз не мисля да я насилвам да чете книгите от списъка. Едната е Патиланско царство, имахме я, нищо не се разбира, не мисля, че е удачна за толкова малки деца. Басни също не мисля да я карам да чете. Едната книга вече я е чела, общо взето ще взема само 2 от списъка и ще ги чете само ако са й интересни.
Напоследък чете доста по собствено желание, каквото й хареса. Сега чете Децата от улица тряскаджийска, а преди това беше Антон и точица. Ако настоявам да чете точно определени книги, които не са й интересни и не ги разбира, най-много да я отблъсна от четенето. Също не държа да е всеки ден. Иначе съм поръчала две помагала след 1 клас и ще решава задачи от тях, също мисля и диктовки да прави 1-2 пъти в седмицата защото няма да ходи на занималня и ще забрави да пише до есента, ако съвсем нищо не пише...

# 544
Особено за първокласници четенето е важно. Нищо няма да им стане ако четат всеки ден. Отделно визуално виждат изписването на думите правилно, което помага в горните класове.

# 545
Aз съм от лошите родители и натискам да чете,срича на моменти и пита при непознати думи.Няма задължителен списък,извадих стар от батко му и сестра му,сверих с читанката на Просвета и поднових абонамента в библиотеката.Взех за първи прочит писмата на един дакел и момичето с вълшебният пръст.Бързо се прелистват,има картинки и за начало са ок,макар и да са извън изискваните.За мен е важно да разбира какво чете и да изгради бързина и желание!

# 546
ЗАВИЖДАМ ВИ ЗА ЛОШИТЕ МОМЧЕТА Wink)))
Ние у нас имаме първата част само - изчетоха я и двамата на един дъх. Малкият прочете 97 страници от нея и точно тази книга събуди интереса му към четенето. Сега съм я дала на друга майка - с надеждата и нейното да започне да чете Wink
Ходих да питам в нашата затънтена библиотека, обаче нямаха другите части. Пък по 15 лв не ми се дават за книжка. Айде, дано да  ги купят и при нас някой път Wink)

Днес беше с мен в офиса, защото сам няма как да стои. От училище им подариха книжката Вълшебно лято, или нещо подобно. Това е книжка за след първи клас. Има малко четене, смятане, оцветяване, загадки и подобни. Попълни първите 10 страници и много я хареса. Ноо, не пожела по никакъв начин да довърши Аладин от онзиден. Решихме с изтормозване 10 задачи за МБГ за подготовка за финала.
Утре пак трябва да съм неотлъчно в офиса, и ще имам труден и гадн ден. Миличкият ще е пак с мен. Отсега знам - ще напише няколко странички във Вълшебното лято, и ще чака батко му да се върне от училище, за да почнат да се карат шумно Wink

# 547
  • София
Румка, кои са тези лоши момчета? Да взема и аз да я потърся, щом прави такива магии с четенето.

# 548
Румка, кои са тези лоши момчета? Да взема и аз да я потърся, щом прави такива магии с четенето.
Аз даже вече направих опит да я потърся, но нищо подходящо не ми излезе. Joy
Ние започнахме с Пипи, но положението е мъка, мъка. Чете сравнително гладко и добре, но хич не и харесва, мрънка, сърди се. Но съм непреклонна, поне сега в началото, по 10 страници на ден. Правим една страница математика, малко препис или диктовка. Всичко общо е за 30-40мин занимание, но на нея и отнема поне 1:30мин с мрънкането.Grinning
Освен това и аз съм с десетокласник:flushed:
Единия, ако го мързи, то другия дваж повече.

# 549
https://www.google.com/search?q=%D0%9B%D0%BE%D1%88%D0%B8%D1%82%D … 2&bih=858&dpr=2.5

Заповядайте. Мисля, че книгите са базирани на филм. Вътре е черно-бели, обаче много по детски направено. Има страници само с големи букви, други с малки, трети са накриво написани. Интересно оформление (и сюжет)

# 550
  • София
И Дръндьо е в този стил. Ще я потърся и аз тази, но да отметнем малко класика. Simple Smile Децата ги харесват тези нови моди в книгите, поне моите.
Ето как изглежда нашата Пипи, има картинки тук-там, черно-бели:
Скрит текст:
Скрит текст:

# 551
  • София
https://www.google.com/search?q=%D0%9B%D0%BE%D1%88%D0%B8%D1%82%D … 2&bih=858&dpr=2.5

Заповядайте. Мисля, че книгите са базирани на филм. Вътре е черно-бели, обаче много по детски направено. Има страници само с големи букви, други с малки, трети са накриво написани. Интересно оформление (и сюжет)
Благодаря. Това ме подсети за поредицата на Малкият вълк, имаме ги всички, ще ги пробвам и тях.

# 552
  • Разпиляна във въображението
Моят си преправя гласа, докато четеше Лошите момчета. Доста е изразителен.

# 553
Ние имаме списък от 10 книги, между които Пипи, Карлсон, Патиланско царство, Приказки по телефона, Торба приказки, Приказки на народите и Писма на един дакел. Не виждам как ще ги прочете всичките, а и не са ѝ интересни такъв тип сюжети. Разбрахме се да започнем с дакела, но за 1 юни си поиска Хари Потър и философският камък и започна с него макар че съм скептична... (иначе е много актуален при нас сега Laughing). Аз хич не искам да я държа вкъщи да чете нонстоп. Миналто лято ходеше на детска спортна академия и много и харесваше, но там доста се изморяваше. Тепърва ще го мислим как ще съчетаваме четенето с академията. Имат и домашно за лятото - по една страница препис от всяка книга.
Kъде е тази детска спортна академия? И какво представлява? Мерси

# 554
Изпратих на лично съобщение линк към академията.

Общи условия

Активация на акаунт