Първокласници - 2022/2023 - Тема 1

• 36 591
  • 651
  •   1
Отговори
# 555
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Изпратих на лично съобщение линк към академията.
Може ли и на мен? Благодаря:)

# 556
  • София
Здравейте, препоръчайте нещо като учебна тетрадка със задачи за след първи клас. Да не е сборник, за да не се налага да преписва, а само да попълва.

Иначе има за домашно Голямата ваканция, тетрадка със Самодиктовки и ей тоя списък с книги, който засега горе-долу върви. Карам я да чете на глас, но май вече ще я оставя да чете наум, защото и двете се изморяваме. 😂

# 557
И ние сме с Голямата ваканция. Стигнал е до първите два раздела. Почна да пише в читателския дневник, ама не му спори много. Чете от дъжд на вятър. Поне задачи решава с желание. Със сигурност е по-добре от батко си в шести клас, който пише само когато му вися над главата.

# 558
Здравейте, тази година имам първокласник и исках да се допитам до вече миналите по този път - някой случайно да има от този тип по-меки раници на Herlitz - Чудех се дали дъното им е твърде меко и учебниците дали се мачкат?

# 559
  • София
Дъщеря ми е с подобна мека раница на Herlitz, само разцветката е друга, като отделения и размер ми изглежда същата. Много хубава раница, всичко е подредено и не е разхвърляно, защото не е и твърде голяма, а събира папки А4. Тази година си продължава с нея. За да съм максимално точна сега я измерих - височина 42 см.

# 560
Благодаря, Maidenly, а дъното твърдо ли е, подгъват/измачкват ли се учебниците?

# 561
  • София
Дъното има сравнително твърда подложка и раницата заема форма, която й придадат нещата вътре. Не убива на гърба. Препоръчвам, ние я купихме на място след като първоначално се бях насочила към друга марка, просто тя си хареса тази и ни я препоръчаха за възрастта й. Внимавайте с онлайн покупките и размера, защото има по-големи раници за по-високи деца и с повече помагала. Едно приятелско детенце така не уцелиха онлайн и му висеше на гърба супер неудобна. Затова ви дадох височина.

# 562
Мами, аз много не разбирам от форума. Но - питам сега - тази тема ще се трансформира в тема за второкласници, нали? Като стане, и някой ще сложи линк към второкласната тема - нали така става? Де не изтърва щото Simple Smile)

# 563
По скоро Alex трябва да и смени името и да си стои активна, докато изпишем 50 страници.

# 564
Аха, добре. Казвайте тогава как върви ваканцията?
Моят - чете избирателно книжки, но САМО ако са с изобилие от картинки. Намерих една много съкратена версия на Емил от Льонеберя. Ммм, какво да кажа - чете със зор. Интересна му е, ама липсата на картинки силно се усеща.
По математика решава, не се оплаквам. Р, винаги може повече, ама не се оплаквам. Ще ходим на състезание в края на тази седмица, та заради него и решава. Таблицата за умножение научи чудесно.
Намерихме едно игрище, и ходят с батковците да играят футбол с децата.
Пораснал е с поне .. 7-8 см.
Simple Smile Вие сте на ред.

# 565
  • София
При нас е ок положението. Изчете почти всичко от списъка, като най-голямото постижение му беше Пипи, даже на глас я четеше, но успя. Сега чете късички за развлечение. Таблицата и нея я почна, добре се справя за сега. Иначе изкара две седмици лятна занималня по Лего роботика и Майнкрафт програмиране, много беше доволен , догодина със сигурност пак ще го запишем.

# 566
Оригиналното Пипи ли?? Твоето дете МНОГО ми се издигна в очите Simple Smile
А с писането как сте? Моят много, много малко - основно покрай писането на решенията на задачите. Има и читателски дневник, обаче там пише много рядко също.

За таблицата - има едни игри в телефона. Чебурашка стреля по зли желета, но само ако решиш вярно задачата. Пу-пу! Много желета изтрепа, и я научи тая таблица. И то - с голямо желание. Днес, примерно, му анулирах всички решения до момента, за да почне отначало. И включих умножение и с 11, и с 12. Реши над 350 примера, утрепа цяло село желирани. По-точно, ги замразява, и те изчезват. Simple Smile
Давам му да ги стреля, само след като е прочел нещо. За награда. Тц, тц, колко съм подла ...

# 567
Моля, сподели името на играта? Моят харесва математиката,но за таблицата се е заинатил и не иска да я учи. И игри със стреляне обича 😁.

# 568
  • София
При нас ваканционно като цяло, но решава задачи от време на време за поддържане на форма, таблицата е наполовина научена. Прочете Пипи, Патиланско царство и Приказки по телефона. Пипи май най-трудно й вървеше. Сега чете един Дръндьо, докато й измисля нещо друго. Басни и приказки май няма да я карам да чете. Като си е в София тренира почти всеки ден, не са спирали. Имаме още едно моренце, което вече чакаме с нетърпение.

# 569
  • София
Мда, Пипи 340 страници, ама първо му бях пуснала малко в Ютюб да гледа Пипи и да се зариби. Инаме пише си да, малко грозничко пише, но пише. Като цяло е изпълнителен за сега. Прочете и Хитър Петър и разни други приказки.

Общи условия

Активация на акаунт