С какво ви дразнят свекървите? – 139

• 48 828
  • 769
  •   1
Отговори
# 405
  • France
Бюти, мисля, че е някаква разговорна особеност при штитата (нали е от север твоята свеки?). И моята се обръща към момчетата с ma chérie. Нещо като обръщението сине в Северна България.

# 406
В района, от който е мм пък се говори на "син" и към момчета и към момичета. Първия път така се оцъклих като една баба ми каза "... синче". После ми обясниха че местна разговорна особенност.

# 407
  • някъде в орбита...
То зависи и от човека, баба ми искаше само такива подаръци.
То аз хич не съм домакиня, ама и мен ме радват разни црепки и тигани и купи Grin

# 408
  • Наблизо
Фил,не знам ама собственият й син не ми го потвърди това.Хем че е роден и отраснал там.
Не знам,но ми направи впечатление.

Аз си поисках еърфрайър капак от свекъра за рождения ден,исках точно това и ми спестиха един разход.ММ ще ми подарява билет за концерт.Не ми пречат домакински подаръци,стига сама да съм си ги поискала.Имам шанса да съм родена през май и винаги има концерти

# 409
Нещо много тихо тука 😉 Да разбутам малко темата 😂 Поздрав, ако успея да го прикача 🙈
https://www.facebook.com/reel/1297950594274419?s=yWDuG2&fs=e

# 410
Свекървите са кротки,снахите доволни.

# 411
Свекървите са кротки,снахите доволни.
Вярна е ,ама друг път.

# 412
Нито свекървите ще се укротят, нито снахите ще успокоят, но няма кой да пише.
П.С Оплаквам се от моята, обещала ми е да ми направи баница от месец и все не й остава време. 😃

# 413
Ох, ох, привет на всички! За успокояването - няма да се успокоят ни свекърви, ни снахи, то е ясно. Понеже викате - никой не пишел в темата, ей ме на.
Терзания относно  свекърва си имам и аз, и ми се ще да чуя различно мнение от това на роднини.
Та ситуацията е следната : живеем с мъжа ми от 6 години на квартира, откакто сме заедно. Свекървата (тогава с майка й) бяха отделно в друг апартамент, който е собственост на свекървата. И аз влюбена загубена, от нищо не ми пукаа.
След няколко години майката на свекървата почина, и тя остана без пукнат лев, щото се изхранваха от пенсията на починалата. И свекървата почна да иска пари от нас, отначало по малко назаем, и в момента я издържаме изцяло.
Аз си мълчах до едно време. Това лято с мъжа ми решихме да се поогледаме за къща, евентуално да вземем решение и да се махаме от квартирата. Поспорихме по въпроса с финансирането, и на мен ми дойде идеята да предложим на свекървата да продаде апартамента, да вземем къща и да живеем тримата заедно, хем да не е сама, хем да не седи там като принцеса в празния апартамент. Факт, който доста ме ядосва, но тя си е голям чешит, и не ще да й се разваля рахата.
Та, ходихме, гледахме къщи, уж свекървата в процес на размисъл, обаче изведнъж решава и декларира пред сина си, че се отказва от идеята, не ще нито да продава, нито да се мести. Аз в потрес.
Но резултат никакъв. Мъжът ми защитава майка си, караме се заради нея, че не желае да поеме никаква инициатива да помогне. Тази година септември месец навърши 70 години и я накарахме да отиде да подаде документи за социална пенсия, обаче почнах да се съмнявам, че дори е подала. Вие как виждате нещата? Държа на него и не искам да се караме, същевременно се чувствам обидена от това, че я защитава. Вие как бихте постъпили в тази ситуация?

Последна редакция: чт, 17 ное 2022, 15:37 от Анонимен

# 414
Знам само, че свекървата с отказа си да живеете заедно, те е спасила от взимането на едно много, много, много лошо решение.

# 415
Свекървата иска да си има свое жилище, където тя да си е шеф. Няма да се промени.

# 416
Ти си луда, извинявай за грубия израз Flowers Hibiscus. Ако купите къща пак ще издържате свекървата финансово, но и ще си късате нервите. Пали свещ, че тя е отказала.

# 417
  • Бургас
Значи, не можеш да си представиш каква услуга ти прави свекърва ти с това, че не иска да живеете заедно!
Не е и длъжна да се включи финансово за ваше жилище.
Вие също не сте длъжни да я издържате и единствено по тази тема бих говорила с мъжа. Не да я оставите гладна, щом няма други доходи, но поне да я натиска за пенсията да се задейства.

# 418
Спирате да издържате свекървата. Тя защо не е работила? Защо няма пенсия? На 70г би трябвало отдавна да се е пенсионирала. Май 62-63 г е възрастта за пенсиониране.
Защо искаш да живееш с нея? Това е гаранция за кошмар.
Тя не е длъжна да си продава апартамента, за да си купите вие жилище. Апартамента си е нейн и като иска да си живее там. Вие си се оправяйте за ваше жилище.

# 419
Аз в никакъв случай НЕ бих купувала къща, в която да живея с майката на ММ. И с моята майка не бих, изобщо две поколения на едно място е рецепта за разваляне на отношенията. Имаш късмет, че не иска.
Идете с нея в НОИ, питайте какви документи искат за пенсиониране, подгответе ѝ ги, ако вие не можете, платете някой лев на някого да го направи и идете пак с нея да ги подаде.
Живейте си на квартира, иначе ще пишеш оплаквания всеки ден тук, ако заживееш с нея.
И действай да вземе пенсия, спирате тогава издръжката, давате само ако трябва за някой извънреден разход и вземате заем за ваш апартамент.
Но пак казвам - по добре тя да се шири в нейния апартамент, а ти на тясно на квартира, отколкото да се избиете после в обща къща.

Общи условия

Активация на акаунт