С какво ви дразнят свекървите? – 139

• 48 764
  • 769
  •   1
Отговори
# 630
Ако на някой син или дъщеря, които издържат родител нещо им се случи, болест, инвалидност, не дай боже и най-лошото, какво следва за издържания?
Няма да е лошо свекървата да се замисли малко, защото в живота ситуации всякакви и като предлага снахата да живеят заедно да не бърза да отказва.

# 631
Да, затова човек винаги трябва да има доходи, за да не изпада в положението на свекървата. Но да речем, ето, тя няма. Две пораснали деца, но не могат да се погрижат тя да се храни и да си плати тока. Дъщерята от чужбина и тя ли не може нищо да прати? На мен ми е доста странно, едва ли жената всеки ден скариди и шампанско слага на масата. А да искаш от 70 годишен човек да си смени жилището, ако той не иска, си е много гадно.

# 632
  • София
Те може и да не живеят заедно. Може да продаде жилището, да си купи по-малко, което и ще има по-малко разходи, а и ще има заделени пари. Защото в момента поведението ѝ е безотговорно и към нея, и към децата й.

# 633
Аз вярвам, че ако жилището й беше голямо, младите отдавна щяха да са там.

# 634
  • София
Не била съгласна.

# 635
Как мислиш, ти би ли живяла с приятелката на сина ти, която не може да те трае? Аз не бих искала. Четох, че я карали и да работи. На 70 години...? Как да стане?

Аз ако съм на сина, също не бих отрязала майка си и ще я храня и давам пари. Просто не виждам изход - да я оставят да умре от глад ли? И не мога да насиля възрастен човек да си продава имота. Тази жена, щом е успяла да отгледа такъв свестен мъж, когото авторката да хареса, заслужава поне храна и платен ток. Това ми е личното мнение.

Ако майката беше на 50, 60 - да работи е добър вариант. Но на 70, жена, която не е пипвала нищо с години...? Могат да я зарежат напълно и тя най-много да се моли по социалните кухни за храна. Синът й едва ли ще го издържи това..

# 636
  • при късмета
До сега само снахата беше виновна, изведнъж се включва и сестрата. В коментара ме подразни именно това, че само снахата беше целта да е очернена. А на практика е единствената, която се опитва да намери изход от ситуацията. Може да не е най-добрия, но пак казвам, единствената коато опитва

# 637
Тя търси изход, ама не й се получава и вече е ядосана.

# 638
  • София
Направо синът да се откаже да създава семейство и да остане с майка си.

Взаимен компромис трябва. Не може само да се тропа с краче, ако ще и да си на 70.

# 639
Защо? Даже е по-добре да са си отделно, защото иначе жена му и майка му ще се карат редовно. Да сметнат - колко яде тази жена - и да си го сложат в графа разход. Да говори и със сестра си - тя също й е дете. Най не е работа на авторката да "търси решение", доколкото разбирам, дори не са се оженили още с мъжа й.

# 640
  • София
Така де, написах вариант за "отделно", ако не бъркам няколко съфорумки по-рано го написаха – по-малко жилище, по-малко разходи по него, заделени пари, с които да се подпомага и децата ѝ да допълват. Ето го взаимният компромис.

# 641
  • при късмета
Разбира се, че е работа на авторката. Имат планове за общо жилище, да са семейство, това води до деца. Чия работа е, ако не нейна, това семейство с какъв бюджет ще разполага? По скоро на свекървата не е работа да се реди на опашката за същия този бюджет. А за оставяне не става дума, снахата се опитва поне имотният въпрос да решат и свека трябва да е благодарна, че изобщо е включена в плановете

# 642
Тук в случая снахата предлага да купят къща. Не е лоша идеята, къщата дава възможност да се обособи лично пространство и за младото семейство,  и за свекървата. Само, че всеки да участва с нещо, младите с кредит, свекървата с продажбата на апартамента. Няма да ощети дъщеря си, ще раздели сумата. Не става само да чакаш да ти снасят пари, като си се докарала до там от мързел, вземи помисли малко и направи компромис.

# 643
Аз не знам как е живяла до сега без доходи, отгледала деца и свикнала на сносен живот. Също се съмнявам ,като няма развод ,че може да разполага и продава жилище ,сложно  е.
 Не знам и човек без някаква пенсия да  е. Пишеше не е работила достатъчно - значи има някакъв стаж. В тази посока ако направят нещо, ще е добре.
 Зависи и с колко помагат ,за 50 лв месечно не вярвам да е проблем.
 За един човек, с много компромиси 500 лв могат да го спасят. Няма да топли цялото жилище , една стая  и стига , а зимата и в кухнята може да се устрои, топли се и от готвенето.
 Като няма ресурси за отделяне към нея - няма и да се оправя.

# 644
Тя може да даде под наем това жилище и да наеме някое малко, хем и разходите ще са по- малки.
С разликата между двата наема ще си плаща поне тока.Ако и пенсия взема, ще се справя .

Общи условия

Активация на акаунт