С какво ви дразнят свекървите? – 139

• 48 791
  • 769
  •   1
Отговори
# 135
Нека се възползва момичето ,като има от кого. В днешно време   не е прието и  не се случва често да поеме някой грижите ти.
 Само да не се изнервя   и така да изнервя хората, да помни ,че с майка  и са имали години заедно и тя е продукт на своята майка ,няма как там да има големи различия. Свекървата е чужд човек до сега и там е нужно търпение  и напасване.  И всичко ще  е наред.

# 136
Честно казано, не снаха, а собствената си дъщеря ще отсвиря, ако има нахалството да подходи към мен като към някой, който ѝ се полага да ѝ гледа бебето редовно, защото "какво толкова, то е само разходи го, нахрани го и го приспи". И като прибавим към това претенциите дали съм изравнила лъжичките с мляко и мрънкането, че имам нахалството да искам да спя през нощта, ще види от мен гледане на бебе, дори за час, точно през крив макарон.

# 137
Чудесно е,че имате помощ,но бъдете благодарни и не се вторачвайте в неизравненато лъжичка.

# 138
Възрастта я нацели (да се коригирам след изтритите коментари - 23), но за другото вече май тръгваме към свободните съчинения (че детето е нежелано). Според мен си обичат детето, но не осъзнават още какво означава да бъдеш родител. Ще мине и тоя период. И на тая възраст още си мислят, че родителите им са им длъжни без условия.

Последна редакция: чт, 15 сеп 2022, 12:13 от Лютиче 2.0

# 139
На тази възраст вече са достатъчно големи, за да схващат, че родителите им си имат и личен живот, а не да очакват, че единствената им радост е гледане на внуче. Човешко е да помогнеш, ако имат нужда от помощ, но системно отглеждане, все едно си нямат друга работа, е само за тотални безживотници. Не зная дали на малкото мъфинче му идва на ума, че след като са отгледали децата си, хората може да искат да посветят времето си един на друг. Сори, ама предпочитам да си налея чаша вино и да се сгуша в мъжа ми за час-два, отколкото да изпълнявам "разходи го, нахрани го, приспи го". Когато са били бебета децата ми, съм разхождала, хранила, приспивала. Освен това обичам работата си и ми е хиляди пъти по-интересна от "разходи го, нахрани го , приспи го".

Мъфинчето очаква, че е ОК бабата да стои будна през нощта заради бебе, което дори не е нейно. Сори, може и да останем будни през нощта с Уишмастъров, но е по причини далеч по-приятни от дундуркането на бебе, което не е наше. Уникална тъпотия е очакването, че като им се родят внуци на хората, с личния им живот и с живота им като двойка е свършено.

# 140
На тази възраст вече са достатъчно големи, за да схващат, че родителите им си имат и личен живот, а не да очакват, че единствената им радост е гледане на внуче.
Скрит текст:
Човешко е да помогнеш, ако имат нужда от помощ, но системно отглеждане, все едно си нямат друга работа, е само за тотални безживотници. Не зная дали на малкото мъфинче му идва на ума, че след като са отгледали децата си, хората може да искат да посветят времето си един на друг. Сори, ама предпочитам да си налея чаша вино и да се сгуша в мъжа ми за час-два, отколкото да изпълнявам "разходи го, нахрани го, приспи го". Когато са били бебета децата ми, съм разхождала, хранила, приспивала. Освен това обичам работата си и ми е хиляди пъти по-интересна от "разходи го, нахрани го , приспи го".

Мъфинчето очаква, че е ОК бабата да стои будна през нощта заради бебе, което дори не е нейно. Сори, може и да останем будни през нощта с Уишмастъров, но е по причини далеч по-приятни от дундуркането на бебе, което не е наше. Уникална тъпотия е очакването, че като им се родят внуци на хората, с личния им живот и с живота им като двойка е свършено.

Е явно не са. Само след репликата "Млади сме, живее ни се" ми става ясно за какво иде реч. След една определена възраст човек трябва да изхожда от мисълта, че трябва да се справя сам и че решенията му имат последствия само и единствено за него.
 Искаш дете? Правиш го, но не с идеята, че имаш здрави и прави родители, които ще помагат, а жертваш собствения си комфорт. Помощта е само бонус. На Мъфинчето това не й е особено ясно.

# 141
  • някъде в орбита...
Защо тогава искате помощ?! Нали е лесно?

Честно, детето ви 50% от времето дори не е на вашите "ръце" - много трудно можеш да изискваш или мрънкаш за каквото и да е, когато бабите реално родитестват малкото.
И не, възрастта не променя нищо. И сега ми се живее, и сега ми се занимава с хобитата ми, и сега имам цели, мечти, забавления, приятели... Не искам да търча по чужди бебета, ама хич.

# 142
Ам като са "млади и има се живее" да не раждат, бе. Много сложно. И на мен на 23 ми се живееше студентския живот и купоните и тн. И изобщоама изобщо не си представям да имах бебе тогава. И нямах. Понеже бях млада и ми се живееше. Елементарно,Уотсън. Имах бебе на 30г, когато го исках ибях готова, и му се отдадох с грижа и любов.

# 143
  • София
Някои са способни на такова рязко превключване, други - не.
След като баби и дядовци са млади, нека помагат. Но ще е по техния начин.

Впрочем, защо не изговорите нещата ПРЕДИ да излезете. Примерно: "Може да се приберем много късно, дали ще е проблем бебка да остане при вас до сутринта, за да поспим"?
Ако кажат, че не става, ще си пренаредите програмата.

# 144
Уиш, ма ти и секс ли правиш на тез години..... не тъ е срам...
Вместо да разхождаш и будуваш с внучето. Вземи да се засрамиш.
Дано не ми се падне таквоз чудо за снаха. То аз и за моето бебе не съм ставала много, имаше си баща, така че сега дедо ще е пак на линия 😛

# 145
Ъммм, нямам внучета. Освен да разхождам кучетата и котката на Говендър Мой...

# 146
  • Fort Worth, TX
И те се броят за внучета.😉😀ама четирикраки внучета 😀

# 147
  • София
По-добре си беше с хамстера, нямаше нужда от разходки, но не му било писано...

# 148
И аз си харесвам работата , и от мен зависи колко ще работя и спечеля. Обаче внучката ми , вече на 3 г. ми е преди всеки и всичко. Живее далече и като я доведат се разтапям, така, че вярвам, че бабата и дядото им е кеф да разхождат бебето и да го гледат. Бабинството е като майчинството, не знаеш какво е преди да ти се случи.

# 149
Това е чудесно, Стояна, но нито моите, нито твоите ценности са задължителни за останалите. И аз, и ти, и другите имаме право да изберем приоритетите си.

Междувпрочем, дали е възможно Малкият Мъфин да уточни в кой от случаите е излъгала?

ТУК:
На 22г. забременях и на 23г. родих.

или тук:
Здравейте, аз съм на 19 години и ще раждам през месец май живот и здраве.

Общи условия

Активация на акаунт