С какво ви дразнят свекървите? – 139

• 48 810
  • 769
  •   1
Отговори
# 420
Вдовишка добавка няма ли тази жена или е била разведена? Социална пенсия е време да си издейства, поне за неотложни разходи ,пък синът и  може да помага за отопление например ,  зимата, че е  страшно скъпо вече. И си живейте живота, особено ти, не се занимавай с нея.

# 421
Благодаря за мненията! Не се засягам, никак даже. Помагате ми, трезвата, странична преценка на нещата, е съвсем друго нещо. Проблема явно си е в моята глава, трябва сигурно да се примиря с това. Доста съм обидчива и това често ми пречи.
И аз това си повтарям, никой на никого не е длъжен в тоя живот. Нито мога да се налагам на мъжа си да не й дава пари.
Просто като се сетя за нея, дори само името да й се спомене, ми кипва нервата.
Бе кажете, добре дошла в клуба! 😀😀😀😀😀
Иначе, няма вдовишка, разделени са с мъжа й, нито е работила достатъчно, за да вземе пенсия. Чак сега социалната чакаме.

# 422
Като ти кипва нервата като я спомене как се виждаш ежедневно да сте заедно и защо искаш да си го причиняваш.

# 423
Аз съм поела всички разходи на баща ми въпреки, че си има достойна пенсия. Ако ММ само веднъж ми намекне, от къде на къде му плащам всичко, не ми се мисли какъв скандал ще му вдигна, а и ще бъда много разочарована от него. Все ми се струва, че родителите заслужават да бъдат обгрижвани докато са все още с нас.

# 424
Далеч не са всички така, много има, особено снахи, да се нервират, че синът дава нещо на родител, смятат, че взема тяхното и изнася къщата. И то не са в толкова младежка възраст, да кажеш - неосъзнати.
 Тук в темата си прозира когато има такова недоволство, както и да се прикрива.

# 425
Не всички имат такива финансови възможности да издържат напълно още един човек.
Аз съм го правила с двама мои близки, в резултат 10 години от живота ми все едно ги няма.
Още не мога да кажа със сигурност, че си е струвало.

# 426
Далеч не са всички така, много има, особено снахи, да се нервират, че синът дава нещо на родител, смятат, че взема тяхното и изнася къщата. И то не са в толкова младежка възраст, да кажеш - неосъзнати.
 Тук в темата си прозира когато има такова недоволство, както и да се прикрива.

Да напомня, ние сме на квартира, тя е сама в собствено жилище. Някак си нечестно ми се струва младите да плащаме и квартира като напъдени, и същевременно да я издържаме, че и претенции проявява. Осигуровки няма, пенсия няма, ако се разболее от нещо, не ми се мисли. Ние сме хората, на които разчита, каквото и да се случи. От наша страна се дава - от нейна нищо.

# 427
А, ти какво искаш да ти даде - апартамента си ли?

# 428
Неслучайно има вариант приписване на жилище срещу гледане. Да го припише на сина си, може и дарение да е, за да не ми се полага на мен. Не виждам нищо нередно в това. Един ден той и сестра му ще го делят. Сестрата е в чужбина и не се грижи за майка си. Това честно ли е?

# 429
Ами да е мислила по-рано. Сега може да ходи да продава на пазара, за да се издържа или да мете някой офис или входове... Защо не е работила? Кой я е издържал цял живот? Ако ще я гледате /т.е. ще я издържате изцяло финансово / е редно да препише жилището, да. Иначе си е набутвация и използвачество и чиста наглост от нейна страна. Вие какво сте виновни, че тя не е работила и няма пенсия... Мъжът ти има ли братя/сестри?

# 430
Щом има и сестра,въпроса става сложен.Могат да се разберат предварително,кой ще има грижата за родителя.Редно е той да вземе по-голяма част от наследството,не всичко , но по -голяма част.
Не се ядосвай,сина няма как да изостави майка си. Ти би ли изоставила твоите родители?
Иди запали свещ в църква ,че свекървата не се е съгласила да живее с вас!

# 431
Ами да е мислила по-рано. Сега може да ходи да продава на пазара, за да се издържа или да мете някой офис или входове... Защо не е работила? Кой я е издържал цял живот? Ако ще я гледате /т.е. ще я издържате изцяло финансово / е редно да препише жилището, да. Иначе си е набутвация и използвачество и чиста наглост от нейна страна. Вие какво сте виновни, че тя не е работила и няма пенсия... Мъжът ти има ли братя/сестри?
Не е работила по нейно желание. Първо бащата ги е издържал, после я напуска, дъщеря й почва работа, издържа ги, после тя заминава в чужбина, остават със сина й, той издържа. После той на квартира, пак я издържа. Тя няма хабер ни за социална помощ, ни за квартиранти да си сложи, нищо не ще. Сега чакаме да я одобрят за соц. Пенсия, но не й вярвам, че е подала документи.

# 432
Не виждам нищо нередно да искаш свекървата да си дари апартамента на мъжа ти. Дори това според мен е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. Все пак вие я издържате изцяло в продължение на няколко години, доколкото разбрах. Човек не може само да иска-трябва и нещо да даде.
Сестрата защо не помага в издръжката?

# 433
Социалната пенсия е някаква минимална сума,.примерно 200лв, не знам колко точно, но няма да може да се издържа сама с нея.
Аз виждам два варианта. 1 тя си се оправя сама, както си намери, дали ще работи, каквото иска и си задържа апартамента. 2 преписва апартамента на мъжа ти срещу издръжката. Ама такова вие да я издържате,а тя да не препише тоя апартамент, е глупост. Щом има сестра, после ще дели и с нея. А сестрата праща ли пари на майка си? Щом е в чужбина се предполага, че може да й праща тя пари и да я издържа. Д асе разберат кой ще я издържа бабата и кой ще вземе апартамента срещу издръжката.

# 434
  • София
Ти па - трябва да се гътне тутакси и те да се нанесат. Вярно, че средната продължителност у нас е 75 години, ама гадните свекърви живеят повече, не може да се разчита на тях своевременно да освободят жилище.
Не било честно спрямо младите, дъртите трябва да ги дундуркат до гроб.
Съгласна съм с това, че мъжът не е задължен да дава, особено щом има и сестра.

Общи условия

Активация на акаунт