С какво ви дразнят свекървите? – 139

• 48 853
  • 769
  •   1
Отговори
# 450
Вероника  ,  и твоята свекърва ли е без пенсия?
 В случая  и дъщерята може да поиска да получи жилището ,като издържа майка си. Който иска да взема ,полага грижи.

# 451
Не мога да си представя да знам, че имам право на някаква, макар и  малка  пенсия и да не подам документи.Или жената не знае какво да направи  с документите, или нещо не е  съвсем  наред психически. Ако пък е от нехайство, това   е безобразие.  Това, че  не е работила и е издържана цял живот за мен също е безобразие. Ако е била здрава, права, това си е голям мърел и готованщина.  
За приписването на  апартамента  може би  свекървата не иска да лиши дъщеря си от дял.  Но пък в този случай тази дъщеря би трябвало да дели с брат си помощта за майка им.  Натоварването само на едното дете не е честно, ако другото НЯМА някакви  здравословни причини.  
А на снахата ще кажа, че аз съм свекърва,но  не искам да живея заедно със снаха.  Всеки да си знае къщата е най-добре.  Взаимната помощ и внимание е друго нещо.

Последна редакция: чт, 17 ное 2022, 22:53 от K.A.G.

# 452
  • София
Брей, доживях да се съглася с всяка дума на КАГ Astonished

# 453
  • София

Не е работила по нейно желание. Първо бащата ги е издържал, после я напуска, дъщеря й почва работа, издържа ги, после тя заминава в чужбина, остават със сина й, той издържа. После той на квартира, пак я издържа. Тя няма хабер ни за социална помощ, ни за квартиранти да си сложи, нищо не ще. Сега чакаме да я одобрят за соц. Пенсия, но не й вярвам, че е подала документи.
Демек дъщерята е издържала бабите, а може би и брат си , но сега новата мацка иска всичко и сега .

# 454
Не бих искала да попадам в ситуация, в която да издържам родител, само ако ще получа жилище. Въобще не ме интересува какво ще получа. Искам достойни старини за родителите си.
Не бих накарала и ММ да решава подобна дилема. Единственото, за което имам претенции е да не се очаква да се отзоваваме за всякакви прищевки. Има спешни неща, за които се скача на момента. Има и такива, които могат да почакат по-свободно време.
На първо място трябва да сме хора.

# 455
Деската е права. Всеки има родители. Днес сме от погребение и съм малко разчувствана. На колкото и години да е човек, когато си замине боли. И е хубаво да се грижим за хората, докато са на тая земя. Не е въпросът само какво ще получиш. Тая 70 годишна жена не е работила никога (по думите на авторката), няма сега да се хване да работи. И да взима социалната пенсия, за никъде няма да стига. Пак ще трябва да помагат. Но е важно да сме хора.

Пролетта загубих баща си. Два дена след това дойде свекър ми до близката поликлиника, не беше добре (не грип, друго беше). Много ни изплаши. Аз бях като без мозък от шока покрай татко. За минути се мобилизирах, записах час за специалист, направих маршрут как да се стигне с метрото, дадох пари на мм, че имах кеш и му казах, гаси, тръгвай, зарязвай работа и ходи да водиш баща си на лекар. Слава богу беше малкия дявол и се стабилизира. Мисля, че тая болка, която преживявам със загубата на баща си е нещо, което никога не искам мм да почувства. Не мога да деля неговите от моите родители. Помага се, на когото има нужда.

Не е нужно да живеете в една къща, нито да се надяваш на апартамент. Апартаменти и къщи се купуват, но заминат ли си хората е болно и празно.

# 456
Изкарахте ме цербер и половина.
Ако поне половината от хората се отнасяха към лошото с добро, светът щеше да е различен.
Вие търпите ли подобни неща? Къде е границата? Как се реагира на нахалството и докъде му се позволява да стигне? В крайна сметка човек ако му отпусне юздите, ще му се качат на главата.
Струва ми се, че повечето коментари не са на моя страна. Ще си преосмисля ситуацията, благодаря ви!

# 457

Orbit White, не си цербер. Просто си гледаш твоя интерес. И аз на твое място бих реагирала така. Жената е възрастна вече и едва ли ще се хване да мие входове или офиси, както предложи някой по-горе. Но, може да си намери наематели в една или две стаи, жилището нали е голямо. Все ще е някаква помощ. Дори много добра, мисля аз. Иначе е много лесно да се седи и да се трае, пък другия да се чуди как да покрива разходите на две домакинства. А вие пак може да й помагате колкото можете. Пак казвам-трябва да има заинтересованост и от двете страни. Бабата да се взима в ръце, и да помисли и за сина си.

# 458
Добре де, откъде тази финансово и житейски нестабилна жена има собствено жилище .
Иначе, шапка и свалям. Отгледала си децата, но я гледали първо техните, после я издържал мъжът и, впоследствие - децата и, а по- после живяла с пенсията на майка си, сега и снахата я издържа . Ех, че сладък живот имат някои.

# 459
Как ще е възрастна на 70г. Едната ни чистачка на работа е на 75-76 г пенсионерка. Детегледачката също е пенсионна възраст, но няма стаж за пенсия още и работи. Много много хора работят и след 65г та чак до към 70-75 в зависимост от работата. Баща ми се пенсионира директор на завод, ама после работи още. Майка ми също работи две години след като се пенсионира и сигурно още щеше да работи ама гледа детето ми, за да не ходи на ясла, което пак си е работа 8часа дневно. И още хиляди пенсионери работят. Тая защо не може?

# 460

Пак казвам-трябва да има заинтересованост и от двете страни. Бабата да се взима в ръце, и да помисли и за сина си.

И как мислите ще стане това? Та бабата цял живот е била обгрижвана от някой друг. Тя е "мамина Богданка" и една снаха нищо не може да промени. Ако се опита, само ще си развали отношенията със съпруга. Единственото, което може да направи е да промени себе си. Да се запаси с търпение и да не се меша в отношенията син-майка.

Писали сме едновременно с Пчеличката, на нея отговарям: хора разни. Тази няма да може - не са я научили мама и тате, не я е научил и мъжа й. Сега абсурд това да направят сина и снахата. Просто го приемете (и аз цял живот си съсипах с чудене "Как аз мога, а той не може?") Много е трудно да осъзнаеш и приемеш, че някой не е като теб, но това е порастването и поумняването.

Последна редакция: пт, 18 ное 2022, 09:03 от 512

# 461
Защо трябва да променя себе си снахата?! Заради една готованка! И защо да не се меси в отношенията им. Нали и тя участва в "отглеждането".

# 462
Участвам в отглеждането, да. Вече втори или трети път с мъжа ми се караме по този повод.
Всъщност най-много ми тежи, че моето мнение по въпроса не се зачита. Вярно е, че взимам по-малко от него, но все пак работя. Той не дава дума да се издума по този повод вече, изкарва ме егоистка и се обижда, когато повдигна въпроса. Страхувам се за отношенията си с него, защото се взехме с много любов и се обичаме. Ще ми се да преглътна всичко в името на това да сме заедно и в мир. От друга страна нейната неблагодарност и незаинтересованост ме обиждат. Ще ми се да я уважавам и обичам, само че те тия неща някак си донякъде трябва и да се заслужат. Не отвръщам на лошото по принцип, обаче и не мога да се държа добре и да лицемернича с някой, на който не му пука за мен.

# 463
Защо трябва да променя себе си снахата?! Заради една готованка! И защо да не се меси в отношенията им. Нали и тя участва в "отглеждането".

Защото ако се дразни на готованката, само своите нерви ще потроши. Но няма да промени готованката. Няма печеливш ход. Освен да приеме философски завареното положение.
    Ако се меси и намила на мъжа си, само ще изнерви обстановката и ще създаде напрежение между тях двамата. Синът не може да промени майка си и си я обича. Ще бъде между чука и наковалнята и не се знае накъде ще избие неговото напрежение. За това авторката да го остави той сам да се разбира с майка си.

# 464
  • Бургас
Свекърва ми също е на 70, пенсионерка е и работи. Но тази жена тепърва да започне каквато и да е работа не я виждам. Тя е пълен паразит! Цял живот живее на гърба на някой.
За деца мислите ли? Как си представя мъжа ти да издържа жена в майчинство, бебе и майка си? И то на квартира.

Общи условия

Активация на акаунт