С какво ви дразнят свекървите? – 139

• 48 859
  • 769
  •   1
Отговори
# 480
Как да не се знае защо свекървата не е работила -  аз от първия пост на авторката разбрах, че е гледала бабата, тоест майка си. Явно в семейството не е било проблем  разходите да се поемат от сестрата и брата, вероятно сестрата още праща пари.

Бих посъветвала авторката да не се меси във финансовите и имотни отношения между майка и син, само ще загуби от това.
Настояването свекървата да си продаде апартамента и всички да отидат в обща къща още се опитвам да го асимилирам.
Относно защо не работи,говоря за моя частен случай.✌ Имах предвид,че разбирам авторката по отношение издръжката на свекървата.

# 481
Как да не се знае защо свекървата не е работила -  аз от първия пост на авторката разбрах, че е гледала бабата, тоест майка си. Явно в семейството не е било проблем  разходите да се поемат от сестрата и брата, вероятно сестрата още праща пари.

Бих посъветвала авторката да не се меси във финансовите и имотни отношения между майка и син, само ще загуби от това.
Настояването свекървата да си продаде апартамента и всички да отидат в обща къща още се опитвам да го асимилирам.
Уточнявам - майката на свекървата живя 3-4 години при нея, не я е гледала цял живот.
Ще ви кажа, че след като не е редно аз да се меся в имотните отношения, да не ми се меси и тя в семейния бюджет. Сестрата не праща нищо. Нито се е връщала да погледне майка си. Отношенията са взаимни. Не само едната страна да дава, а другата да се прави на разсеяна, болна, когато й изнася, разбирате ме.

# 482
  • София
С последното съм много съгласна.

# 483
Мисля, че е добре, този казус да се прочете от всички жени домакини във форума, та отрано да си направят още веднъж сметката. Независимо, колко се раздавате в семейството и какво правите за децата, накрая ще дойде външния човек и ще пита, защо не работите.

# 484
  • София
Ако от външния се очаква участие в издръжката/грижите, има пълно право да пита.

# 485
Мисля, че е добре, този казус да се прочете от всички жени домакини във форума, та отрано да си направят още веднъж сметката. Независимо, колко се раздавате в семейството и какво правите за децата, накрая ще дойде външния човек и ще пита, защо не работите.
Аз ви разбирам напълно. Опитвам се и нея да разбера. Обаче позицията "заставам със скръстени ръце и очаквам снахата да ме храни и тя, без да роптае" ми е трудно да я възприема. Че ние да не сме й някакви подчинени? Значи аз мога всеки ден да ставам и да ходя на работа. Какво се случва, ако реша да не давам и аз пари в семейния бюджет, и реша и аз да не работя?

# 486
  • Бургас
Какво се случва, ако реша да не давам и аз пари в семейния бюджет, и реша и аз да не работя?

Ей този въпрос трябва да го зададеш на мъжа ти.

# 487
Пробвай! Ще си пиете заедно кафето и ще си плетете плетките със свека. Мъжът ти нека работи!
   Тоя целия разговор го проведи с него. И се замисли как ще я караш от тук нататък с него.

# 488
Аз пък смятам, че независимо какво правите за децата, преди да дойде външният човек, трябва да се погрижите за песимистичен сценарий за бъдещето, оптимистичният е лесен. Какво правим, ако недай си боже младите хора се инвалидизират или им се случи по-голямо нещастие? Тогава какво правим? Мизерстваме всички ли? Да се живее с хоризонт 5-10 години в днешно време е безотговорно.

# 489
  • Варна
Хайде, хайде... Раздават се, да, докато децата са деца. После за кого се раздават?
Чист мързел си е това.

# 490
Хайде, хайде... Раздават се, да, докато децата са деца. После за кого се раздават?
Чист мързел си е това.
Ама те децата като са малки някои пък така се "раздават",че ако са като моята,децата оставени на самотек.Грам усилие не се е вложило да ги научи нещо,да ги възпита.

# 491
  • Blondeville
Няма нищо лошо човек да не му се работи, стига да може да си го позволи, без да ангажира друг. По мое мнение една жена трябва да се подсигури предварително, че може да се справя и сама, при раздяла или недай Боже по-лошо, затова не съм фен на конфигурация, в която работи само мъжът. Освен разбира се ако нямаме милиони в обща сметка в банката Joy

Аз много си обичам работата, но ако имам наистина мнооого пари, с удоволствие бих си дала почивка. Най-важното нещо е спокойствието и здравето, а те понякога се принасят в жертва на кариерата. (след един бърнаут заразмишлявах по-философски Grinning)

Обаче “спокойствието” да не работиш цял живот почти, без мисъл за старини и за близките си, си е вече егоизъм.

Последна редакция: пт, 18 ное 2022, 14:58 от blondie_anna

# 492
Много съгласна с последното мнение.
Егоизъм и никакво планиране. Никак не разбирам хората, които по принцип не искат да работят, а не просто да си дадат почивка. Абсолютни паразити.

# 493
Е как никакво планиране... Жената е планирала децата й да я издържат. Такива хора много ги бива да вменяват вина "Аз цял живот те гледам, образование ти дадох, дом ти дадох, а ти сега да ме изоставиш..."

# 494
Къде се е чуло и видяло крава от теле да суче? Ама явно в много семейства е нормално. Включително и моята свекърва в началото се опитваше да ни иска пари, при наличието, че още бяхме студенти и взимахме от моите родители пари. А тя нямаше и 50, права, здрава. Ама хора всякакви, безсрамие колкото щеш.

Общи условия

Активация на акаунт