С какво ви дразнят свекървите? – 139

• 48 810
  • 769
  •   1
Отговори
# 555
Как се заразват малки деца и хукваш на 400 км.? Абсурд.

Ама абсурд е! Това ни е най-голямата мъка. Много трудно, много!
Отиваме взимаме, водим на лекар, връщаме и се прибираме. Редуваме се и на двете мъжете ни също и така. 
Става въпрос за злополуки и нужда от помощ, не изоставяне на деца, за да живееш при родителите.
Но пак е далече и е много трудно за нас. Ако имаше как да са наблизо, не мечта, ами не знам какво ми е това.

# 556
Аз много обичам промените. Ако имах възможност, бих си купила жилища на 4  различни места - за всеки сезон по едно. Задължително 1 до  море и 1 на  планина. Другите 2 в големи градове.  Но това е  мираж. Закотвена съм.  Дори и на гости извън нашия град  няма къде да отида.

# 557
Свека се била изказала, че не ни било време за дете - защото трябвало да си изкараме образованията та после.
Сина й разбира се я слушка за всичко и не смее да е контра.
Като попитах колко още смятаме да чакаме, докато вляза в менопауза? Отговор така и не получих.
Забременяването и без друго ще бъде трудно и придружено от асистирани процедури, не разбирам защо излишно се налива масло в огъня "да се чакало" докато си стъпим на краката? То това никога няма да стане. А докато стане - може да му промие съвсем мозъка да ме зареже за някоя по-млада (тоя филм за жалост вече съм го гледала). Не ни било време за деца... връзка от 5 години. Ще чакаме... да падне тавана... при жена с проблем при забременяването, доказан при предишна връзка... ще си чакаме още 20 години.

# 558
  • Пловдив
Бих живяла с майка си ако недай си боже има нещо от рода на деменция и е опасна за себе си и околните. Имах такава позната, върна се да живее с майка си, защото жената беше доста дементирала и нямаше избор. В такъв случай, да.
Това например е невъзможно, ако си с малки деца.

# 559
  • Blondeville
Arielle, ако сте студенти и не работите още, права е свекървата, че е по-добре да завършите поне и тогава. Кой планирате да ви издържа финансово, ако не работите?

# 560
  • Варна
Ариел, ти къде ги намираш все такива бе?!

# 561
После свекървата пак ще е виновна Simple Smile

# 562
Arielle, свеки няма никакво право да се меси по въпроса дали и кога и колко и как и защо да имате деца. Ако се налага, може да й се каже в прав текст. Притеснително е, че мъжът я слуша за подобни неща, които би следвало да се обсъждат в двойката,а не с трети лица.

# 563
  • Blondeville
Вярно е, че всеки сам си “преценЯ” кога да има деца, ама ако двойката са студенти, не работят и някой друг ги издържа, то моментът наистина не е най-подходящ за планирано забременяване. Представям си дъщеря ми или синът ми, да живеят вкъщи с гаджетата си, ние да ги издържаме, докато учат и те да решат, че точно тогава е моментът за целенасочени опити. Ами няма да ги окуража определено, това е още един разход, който някой друг би покривал вместо тях. Не знам точно как са нещата при Ариел, но в съвета “Завършете и си стъпете на краката”, няма нищо обидно.

# 564
У нас няма начин да заживеят. Затова пък никога не бих се намесила с коментар кой кога да забременее и роди.

# 565
Свека се била изказала, че не ни било време за дете - защото трябвало да си изкараме образованията та после.
Сина й разбира се я слушка за всичко и не смее да е контра.
Като попитах колко още смятаме да чакаме, докато вляза в менопауза? Отговор така и не получих.
Забременяването и без друго ще бъде трудно и придружено от асистирани процедури, не разбирам защо излишно се налива масло в огъня "да се чакало" докато си стъпим на краката? То това никога няма да стане. А докато стане - може да му промие съвсем мозъка да ме зареже за някоя по-млада (тоя филм за жалост вече съм го гледала). Не ни било време за деца... връзка от 5 години. Ще чакаме... да падне тавана... при жена с проблем при забременяването, доказан при предишна връзка... ще си чакаме още 20 години.
Ариел, разбира се, че не й е работа тя да определя.
Но мислила ли си, че може той да не я слуша, а просто да е на същото мнение като нея по някакви причини?

# 566
При наличие на репродуктивен проблем да сме чакали да си стъпим на краката?
Да бях на 20 разбирам, ама съм на 35+.
Бебето после като не стане, оная тайничко ще му прошепне да си намери по-млада. Все пак синковеца е учен и добра партия.
Кариери, образования глупости.... като ти изтиктака биологичния часовник после можеш нейде да си ги навреш тия дипломи.

Uncommon, прекалено много я слуша.
В началото говорихме за брак и деца... сега изведнъж всичко отиде в небитието. Щото мама смята, че сега не е момента.
Защитава я за всичко и гък не дава да й се каже.

# 567
Ариел, не знам какви са ви финансовите възможности. Ако нямате условия и хубав доход, наистина не е моментът. Не казваш нищо за това кой плаща сметките и къде живеете. Аз ако живея при свекървата и тя ми плаща семестриалната такса, няма да родя дете. А и сумите при репродуктивни проблеми хич не са малки... Там също си иска хубава парА.

# 568
Живеем отделно. Никога нямаше да се набия при тях доброволно.

# 569
Бих живяла с майка си ако недай си боже има нещо от рода на деменция и е опасна за себе си и околните. Имах такава позната, върна се да живее с майка си, защото жената беше доста дементирала и нямаше избор. В такъв случай, да.
Това например е невъзможно, ако си с малки деца.

Не споря. Въпросната позната беше на 42 и нямаше деца. Но и варианти много няма, освен дом за възрастни. Sad трудна ситуация!

Живеем отделно. Никога нямаше да се набия при тях доброволно.

Ариел, все като съм те чела съм мислила, че си по чужбината. Права ли съм? Останала съм с впечатление, че отдавна си се устроила и живееш нормален живот.

Аз не бих приела свека да се меси в това кога ще имам деца. Не ги решава тя тия работи. Тоя синковец толкова ли е зависим от нея?

Ако смяташ, че е толкова податлив на влияние, би ли искала да се жениш за него и да създавате дете?

Общи условия

Активация на акаунт