С какво ви дразнят свекървите? – 139

• 48 791
  • 769
  •   1
Отговори
# 570
При наличие на репродуктивен проблем да сме чакали да си стъпим на краката?
Да бях на 20 разбирам, ама съм на 35+.
Бебето после като не стане, оная тайничко ще му прошепне да си намери по-млада. Все пак синковеца е учен и добра партия.
Кариери, образования глупости.... като ти изтиктака биологичния часовник после можеш нейде да си ги навреш тия дипломи.

Uncommon, прекалено много я слуша.
В началото говорихме за брак и деца... сега изведнъж всичко отиде в небитието. Щото мама смята, че сега не е момента.
Защитава я за всичко и гък не дава да й се каже.

Но защо обвиняваш свекървата? Ако му беше казала Бързай сине, че искам внуче, щеше да си доволна, а той същия послушен син.

Според мен той самият си ги мисли тия неща, иначе нямаше да ти свежда какво казала мама.

# 571
  • France
Ариел първо мрънка против родителите си, че искали внуче, а тя и мъжът ù нямали възможност. Сега мрънка против свекървата за обратното. Rolling Eyes отдавна съм се отказала да коментирам този потребител, иначе щях да попитам къде бляхте до 35+ да нямате условия и то в държава като Германия.

# 572
  • Blondeville
Ариел, аз се обърках, значи сте студенти на 35 в чужбина? Сами ли се издържате или родителите помагат? Кой ще финасира асистираната репродукция, там също ще отидат доста средства сигурно?

В този случай, при 5-годишна връзка, трябвало е отдавна да се подготвите за този момент - работа, спестяване и т.н.

# 573
Arielle работи и учи едновременно. Това е т.нар. Ausbildung в Германия. Учиш и работиш по специалността, не я издържат родителите, нито свекърва й.

# 574
Абе и аз имам приятели, които правят Ausbildung,  ама с тия пари до никъде не стигат. Къде ти и дете в сметките?

# 575
Ариел сама меко казано упрекваше хората, които раждат деца без да имат стабилност. Явно нещо се е променило, но само при нея, приятелят ѝ си е останал на предишното мнение. Та не е виновна свекървата - тя може да си приказва, той решава дали иска дете.

# 576
Е за това говорих. Значи в единия случай свеки може да диктува условия и да иска да й се плаща независимият живот, а в другия казус снахата да си прави сметката, не е редно да чака друг да й покрива разходите.

# 577
Всеки получава това, което може да получи.

А снахата защо се интересува от мнението на свекърва си изобщо?

Ариел още не е и снаха, между другото. Аз съвсем не бих си слагала мнението на "свекървата" на сърце. Важен е мъжът какво мисли.

# 578

Ариел още не е и снаха, между другото. Аз съвсем не бих си слагала мнението на "свекървата" на сърце. Важен е мъжът какво мисли.

Ако сина не приемаше мнението на мама нямаше да е проблем, имаме достатъчно доходи, за да осигурим едно дете (той взима прилични пари, аз по майчинство ще вземам също не нещо малко), ама ако се чака перфектния момент внуците ще си ги гледат във фантазиите си. Ако ми бие шута понеже забременяването удари на камък мога напълно да зачеркна идеята някога да имам деца. Доста годинки излетяха. Ако не бях толкова дърта и с репродуктивни проблеми до сега да го бях разкарала - 5 години и още тъпчем на едно и също място. Гаджета тип "тийнове". На тия години вече няма кой да ме вземе - няма какво да се лъжем.

# 579

Ако сина не приемаше мнението на мама нямаше да е проблем, имаме достатъчно доходи, за да осигурим едно дете (той взима прилични пари, аз по майчинство ще вземам също не нещо малко), ама ако се чака перфектния момент внуците ще си ги гледат във фантазиите си. Ако ми бие шута понеже забременяването удари на камък мога напълно да зачеркна идеята някога да имам деца. Доста годинки излетяха. Ако не бях толкова дърта и с репродуктивни проблеми до сега да го бях разкарала - 5 години и още тъпчем на едно и също място. Гаджета тип "тийнове". На тия години вече няма кой да ме вземе - няма какво да се лъжем.

Arielle, говориш за тоя мъж сякаш не го обичаш. Сякаш утре ще тръгне с някоя по-млада, защото мама му е казала. Ако имаш такива съмнения и сега си губиш времето. Не мисля, че си дърта. Разбирам, че те притеснява репродуктивния проблем, но все пак нали имането на деца е решение на двамата в двойката.

Ти обичаш ли го тоя мъж, или си с него, защото вярваш, че друг няма да те вземе?

# 580
  • София
От теб зависи. Приятели на родителите ми се разведоха на 60 някъде, защото жената "взе" друг. По-късно и мъжът си намери друга. Но никой от двамата не се имаше за второ качество заради възрастта си.

# 581
Това, че слуша майка си няма нищо общо с това, че го обичам. Аз пожертвах много неща заради него, а факта че се моделира толкова лесно от майка си определено не ми харесва. Само предполагам, че тя е и причината още да не сме женени. С нейните непоискани коментари и съвети.

# 582
Поредната история, в която има проблем с мъжа, а не със свекървата... Той, ако е стока, хич няма да се влияе от мнението й.
Не разбирам защо искаш да се обвържеш с някого, за когото имаш толкова ниско мнение.

# 583
Само предполагам, че тя е и причината още да не сме женени.

Не е. Ако ти е от голяма важност да се ожените, постави му условия. Казваш, ако искаш да продължаваме заедно имам две условия: да се оженим и да си родим деца. Иначе смятам, че връзката ни няма бъдеще и искам да говорим сериозно.

Непоискани съвети дават много от родителите, но важното е от едното ухо да влиза, от другото да излиза.

# 584
  • София
Със сигурност тя не е причината. Може да е повод, но не е причина. Причината е той, след като явно ти искаш.

Общи условия

Активация на акаунт