Бързи здравословни въпроси и отговори – 36

• 32 504
  • 743
  •   2
Отговори
# 195
За някои неща...по скоро не обаче

# 196
Здравейте какво значи "налице артефакт" при направена ЕКГ?
А  това пише, че е е нормална ЕКГ?
Досега  сумати ЕКГ-та са ми правени а това излиза за пръв път, та се замислих.... Ходих при личния с оплакване за дискомфорт в гърдите, гадене и сърцебиене.

Случайни находки, без значение.

# 197
Референтните стойности при кръвни изследвания на бебета,по-големи деца и възрастни еднакви ли са?

Зависи за какви изследвания много общо е питането. За някои неща са същите, за други не.

За кръвната картина примерно не са. Ето тук https://maimunka.org/2012/10/%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%87%D0%B8%D1%8 … 0%B0%D1%82%D0%B8/

# 198
  • Sofia
Много благодаря 🌹

Явно в Бодимед не мислят така 🤨

Това е на 6мес.бебе.
И лл явно не е много в час,наговорила им разни глупости 😤

Сравних ги с тези от линка и са почти в норма 🙏🏻

Последна редакция: пн, 05 сеп 2022, 18:38 от Doli

# 199
Здравейте, на някой случвало ли му се е специалист от една област да му издаде направление за съвсем друга, въобще теоретично възможно ли е?
Исках от личния 2 направления за две отделни неща, които са ми проблемни в момента, бях готова и 2 пъти да отида в месеца, ако трябва, но той категорично ми отказа.. Сега трябва на УНГ специалиста да се моля да ми даде направление за кожен..

# 200
Да, преди години така съм взимала направления от един специалист за друг без проблем.

# 201
Ние винаги така правим- личния дава едно и от първия искаме за друг, от втория за трети, от третия за четвърти и така.Гинеколога е давал за ушен, ушния за кардиолог и т.н.

# 202
Сега трябва на УНГ специалиста да се моля да ми даде направление за кожен..
Абсолютно същото миналия месец с моя син - минахме унг преглед, но докторът пожела да го види кожен. Няма никакъв проблем. Simple Smile

# 203
С главоболията на детето бяхме така преди години. ЛЛ за педиатър, той за УНГ, той за очен, очния за детски невролог.... Всички в рамките на десетина дни.

# 204
Много благодаря, успокоихте ме, явно системата така работи Simple Smile А мен щеше да ме е срам да си искам хаха макар че може и да са свързани нещата, имам стафилококи в гърлото от 2 месеца (и след 2 антибиотика) и на кожата ми се отрази, пълна съм с пъпки..

# 205
И да не са свързани нещата, така се практикува, ЛЛ има лимит на направленията.Ама като отидете до специалиста, питайте предварително дали ще ви даде за друг, защото всички не дават.

# 206
Никога не ми се е налагало но обмислям да си взема таблетки фурантрил. Преди МЦ, който често съвпада с пълнолунието спирам да пишкам, пускам там някакви капки, но повечето течности задържам.
Може ли някой който е приемал да ми каже дозировка?

# 207
Ама фурантрила не е безобидно лекарство... Натоварва бъбреците, сваля кръвното, обърква целия солеви баланс на организма - намаля нивата на натрий, калий, магнезий... Не можете така да си го самоназначавате, дозировката варира от 1 на седмица, 2-3 пъти седмично и т.н.
Моля Ви, не правете това с организма си. Може да вземете хранителни добавки от сорта на Хидролес, Ликуид оф и т.н. Също, колкото повече течности приемате, толкова повече отделяте - пийте много вода, диуретичен чай...

# 208
  • Sofia
Ликуит Оф е много добър за отводняване.
Не е хапче,а билков сироп,който се разтваря в 1,5л вода и се пие през деня.

Последна редакция: вт, 06 сеп 2022, 11:44 от Doli

# 209
Фурантрил ми беше назначен по половин таблетка дневно за седмица. Не видях полза, само негативите. После го смениха с Трифас, бил по-щадящ. Него не го пих въобще, оправих се без лекарства. По-добре да се вземат диуретични чайове или добавки.

Общи условия

Активация на акаунт