Бързи здравословни въпроси и отговори – 36

• 32 491
  • 743
  •   1
Отговори
# 180
Бих мазала гърлото с Гранофурин. С него съм преборвала гнойна ангина, без да стигаме до АБ. Отново се предлага и в хуманни аптеки.

# 181
  • Пловдив
Можеш да направиш др.компреси, ако дава детето...напр. половинката на сварен белтък, поръсена с пудра захар. Така разполагаш 2те половинки, че да са на сливиците.
Също маслини...пак на половинки без костилката се налагат на гърлото. Няколко, не 2, 3...Резени лимони също, но преди това кожата с3 маже с крем и лимоните се овиват в памучно парче и тогава се връзва.

# 182
Благодаря ви! С Грануфорина трудно, не дава да се бръкне изобщо, хапе и е ад, мисля че е малка за това мазане, иначе и аз помня много мазания с това отвратително но чудодейно зелено нещо. За белтък ще отида сега да сваря едно яйце, но генерално питането ми беше дали има проблем да направим компрес с извара, тъй като аз самият съм се лекувал от гнойна ангина така и съм впечатлен от резултата, а и мисля че повече ще го изтърпи, защото белтъците са по-обемни и може да ги размести, а изварата като я прилепим хубаво и увием с шал няма как да прецака компреса. 

# 183
След прекаран ковид януари, започнах много често да боледувам, направих лагингиален спазъм и се оправих с урбазон, антибиотик и кортикостероиди. От тогава обаче започнах да имам стичащи се секрети отзад в гърлото, чувство за задух(което вече поизчезна), преди 2 месеца ми заглъхна едното ухо и имам секрети - казаха ми гъбички, уж ги лекувах, сега от 3 дни пак ми е така. Ходих на спешен кабинет и не виждали никакъв проблем в ухото 🤔, а то си ми е заглъхнало. Имах и големи проблеми със стомаха, които поотшумяха (често и продължително оргване и чувство за тежест в стомаха). Насочват ме, че е възможно да имам алергия и искам да попитам някой правил ли е кръвен тест за алергия в Геника или друга лаборатория - ALEX - Allergy explorer. Доста е скъп и се чудя…

# 184
  • Пловдив
Я кажете за цистит и парене как мога да си помогна? От днес пия АБ.

# 185
Аз взимам и Цистон на Хималая, билкови са.Червена боровинка плод или варя чай.

# 186

Жена ми мина през няколко тежки цистита преди години, и това, което знам че и помогна най-бързо и ефикасно е много обилно количество вода ежедневно (3-4 литра). Хич не й се пиеше в началото и много се насилваше, слагаше си и аларми, но когато стигна до 1 чаша вода (200-250мл) на всеки час и се активира страшно често уриниране, симптомите отшумяха в рамките на седмица. Отделно разбира се няма лошо всякакви червени боровинки, златни пръчици, лекарства и прочее, но иначе МНОГО ВОДА. Успех!

# 187
Само че 3-4 литра вода на ден, особено, ако имаш цистит направо не те изкарват от WC. Хубаво е пиенето на много вода, но за всяко нещо си има граници, например на мен са ми казвали, че количеството вода е 30-35 мл на кг тегло и ако аз съм 45 кг, за мен е нужно около 1,5 л на ден.
В жеги и с физическа активност - количеството се увеличава.
Важно е и равномерният прием, а не наливането с вода.
Иначе - за цистит, освен обичайните боровинки и т.н., преди да почне да действа АБ може да се взема но-шпа и Аулин, на мен това са ми изписвали, за да тушира малко болката.

# 188
Коса от царевица се вари на чай. Сега поне има. При дъщеря ми имаше страхотен ефект и Феминела - извлек от червена боровинка. Чаят можеш да го пиеш и три пъти на ден.

# 189
  • Варна
Здравейте, вчера ми др случи нещо много странно! Излязохме с познати, хапнахме и решихме да отидем на дискотека. Не съм пила много, влязохме в дискотеката и след 40 мин ми причерня, седнах - мина ми, станах и след 2 минути пак така. Казахме си, че няма да я бъде тази работа и тръгнахме, по пътя същото нещо на няколко пъти. Стягат ми се мускулите и главата ми започва да пари и ако не седна ми причернява, и сигурно ще последва припадане? Никога досега не ми се случвало подобно нещо…

# 190
Да са ти сложили нещо в чашата? Беше ли ти под надзор през цялото време? Или си ставала да танцуваш и през това време.....

# 191
  • Варна
Да са ти сложили нещо в чашата? Беше ли ти под надзор през цялото време? Или си ставала да танцуваш и през това време.....

През цялото време си бях на мястото.

# 192
  • София
Може да ти е паднало кръвното или захрата. Може да идеш на лекар да си пуснеш изследвания и да получиш насока. Дано всичко е наред.

# 193
Здравейте какво значи "налице артефакт" при направена ЕКГ?
А след това пише, че е е нормална ЕКГ?
Досега  сумати ЕКГ-та са ми правени а това излиза за пръв път, та се замислих.... Ходих при личния с оплакване за дискомфорт в гърдите, гадене и сърцебиене.

# 194
  • Sofia
Референтните стойности при кръвни изследвания на бебета,по-големи деца и възрастни еднакви ли са?

Общи условия

Активация на акаунт