Бързи здравословни въпроси и отговори – 36

• 32 409
  • 743
  •   1
Отговори
# 165
О, от години го ползвам, много помага.

# 166
Кло, Хепароид.
Може и гел от рода на Индометацин, Фелоран.
Не съм сигурна колко са подходящи точно за около окото но май не би трябвало да има проблем. Бих добавила и Троксевазин Дуо като опция, втората съставка е индометацин и върши хубава работа.

# 167
Доли?
.......
Минимум три четири дни си изисква след удар в лицето, мястото на травмата да поприбере цвета си, както и да го маже човек.
Аз си ударих челото в долния ръб на отворен прозорец преди месеци с все сила и естествено всичко от веждата надолу промени цвета си. Отшумя за седмица, но болката бе толкова силна, че даже не ме интересуваше синината.  Направо съзнание щях да изгубя, толкова ми бе неочаквано и болезнено.

# 168
Doli, как си?

# 169
  • Sofia
Нощта ми беше кошмарна...почти не спах 🥺
Пих пак въглен,капки,чай от джинджифил и джоджен..спираше за кратко болката,пак се появяваше,гадеше ми се/успях малко да се изчистя и ми олекна за кратко/.
Болката не е силна,търпима е,но все пак е некомфортно.Като натискам не е твърд и не боли.Въгленът май и запича 🤔
Заспала съм за 2ч.
Много леко се усеща.Успях да посвърша малко домакинска работа.Пих сок от картоф разреден с вода.
.Мисля да си взема нош-па и бусколизин 🤔
Какво може да се яде,нещо леко..не че ми се яде.,?

# 170
Въгленът леко затяга, ефикасен е с този си ефект при разстройство, но да стигнеш до запек - не.
За обезболяващите - писах вече. По-добре иди на лекар.

# 171
Doli, бульон или някаква по-лека супичка.

# 172
Доли, отиди на лекар. Сама не можеш да палпираш корема си както трябва.

# 173
Щом си се поизчистила е добре. Значи има си има проходимост на червата. Можеш да хапнеш пак препечени филии, сварен картоф с малко шарена сол, съвсем малко сирене..
Ако затихва болката е добре, но не вземай повече нищо обезболяващо.
При мен точно едната нощ бе също кошмарна и почти не спах, през деня поносими коликообразни болки. И още с тях, на третия ден така бях огладняла, че се напрасках добре с две кюфтета и гъбен сос и се ослушвах после за последствия, но не се появиха, просто всичко изчезна както и бе дошло.
Но ти се самонаблюдавай, че всеки случай е различен, ако болката те кара да се превиваш, веднага отивай на лекар! Не вземай болкоуспокояващи, само чай от джоджен и валериана капки.

# 174
Ако е при мен, аз бих действала така. Първо, ако не съм имала дефекация, трябва да изчистя червата. И въглен съм пила, но много бавно действа. Затова ползвам глобула. След 30 минути червата са освободени. После започвам да пия вода и топли чайове. Най-вече мента. Поне 24 часа не ям нищо киселинно. Никакви сухари, супи, бульони, още по-малко пък храни богати на животински наситени мазнини като сирене. Ям краставица, ако съм много гладна. Ако не съм гладна, не ям. Като се посъживя, започвам захранване, но следвам тялото, а не часовника.

# 175
Вместо краставица, бих предложила печена ябълка. Натурална, без никакви добавки.

# 176
Избирам краставица, защото съдържа ензими, които няма да ги има в сготвена храна, която е киселинна. А пък е основно вода и няма да дава тежест върху храносмилането. После при захранването може печени плодове и зеленчуци, също супи. Така ги виждам аз нещата и при мен действат. А тези кризи трябваше да науча как да ги овладявам, не са една и две.

# 177
Здравейте! Моля за малко помощ. Имам подут лимфен възел и ме боли леко едното ухо, не болят много, най вече в определени пози като се разстегне тази страна. И двете се появиха ден след кореново лечение на кътник, от същата страна. Обаче и други фактори имаше напоследък - последната седмица беше невероятен работен стрес, емоционално изцеждаща, едвам спах от тревожност, от градината детето лепна някакъв вирус, мъжа и аз сме на границата, отделно тъкмо прекратих един АБ и разни съпровождащи неща поради гинекологичен проблем, което ми донесе и по ранна менструация. Не знам вече кое от всичко го докара това нещо Disappointed Relieved
Сещам се че след едно вирусче преди няколко месеца пак имах болка в ухо и лимфен възел, но си мина за ден два.
Сега нещо съм се паникьосала.

# 178
Отиди утре при ЛЛ да ти пусне изследвания и посявка на гърлен/носен секрет. Но е безсмислено, ако в последната седмица си пила АБ, макар и по друг повод. Обсъди с личния нещата.

# 179
Здравейте, дъщеря ми е на 2години и 2 месеца, с гнойна ангина, и изписан Зинат. Няколко дни вече поддържаме високите температури и ги борим с нурофен, хексалгин и компреси, но както знаете докато не се успокоят налепите, темп. няма да падне. Питането ми е можем ли да направим изварен компрес на толкова малко дете, безопасно ли е. Четох че не са праввело на деца под 5 год. и също не се прави докато се приема антибиотик, но ми се иска да облекчим детенце по-скоро. Благодаря на всички отзовали се предварително :*

Общи условия

Активация на акаунт