Бързи здравословни въпроси и отговори – 36

• 32 394
  • 743
  •   1
Отговори
# 150
  • пустинята Гоби
Хеликобактера се лекува дълго. Сестра ми имаше преди години, после много дълго време пазеше диети и пиеше добавки за да успокои стомаха.

# 151
При мен бяха няколко неща, дебелото черво отделно ме боли сега, както и зимата, аз заради него тръгнах по лекари. Стомаха вече ми е добре, нямам парене, киселини, рефлукс, болка, само отляво дебелото черво, почти отстрани на кръста, далече от стомаха е… първият преглед беше при хирург, който не установи нищо вътрешно, и реши, че е мускулен спазъм… но не беше. Точно на това място на ехографа гастрото навъси вежди и започна разпити за фамилна анамнеза, после каза, че на колоноскопа добре изглеждало, но възпалена лигавицата там…

# 152
  • Sofia
Сутринта ядох печени филийки с кашкавал поръсени обилно с лют пипер,после две смокини,кафе...и ме заболя доста корема отдясно 🥺 не остра,но почти постоянна болка,като парене..студена пот чак ми избиваше 😰
Възможно ли е да е апендикс?
Като натискам там е мек корема,не ме боли силно...
Влезнах набързо за душ и бях готова и багаж да приготвя евентуално, ако трябва до спешно да ходя...реших да пия капки Кармолис и 2т.активен въглен.
Леко ми стана и студено,втресе ме,полежах малко и ми мина,уж...
След 2-3ч.болката пак леко се появи,но не беше вдясно,а под пъпа...
Топъл компрес дали е удачно да сложа?
Пиене на течности добре ли е?

# 153
Сутринта ядох печени филийки с кашкавал поръсени обилно с лют пипер,после две смокини,кафе...и ме заболя доста корема отдясно 🥺 не остра,но почти постоянна болка,като парене..студена пот чак ми избиваше 😰
Влезнах набързо за душ и бях готова и багаж да приготвя евентуално, ако трябва до спешно да ходя...реших да пия капки Кармолис и 2т.активен въглен.
По същия начин се чувствах аз след едно съмнително кюфте/по-нагоре във форума водихме кореспонденция/ и вече 10 дни се мъча с такива болки и усещания, но аз нямам и апетит, което най-много ме притеснява, а от месо направо ми става зле. По този повод в сряда съм на гостро. От всичко изпито до сега вай-добре ми подейства активния въглен и прополисова тинктура. Пробвай. Според мен ще те облекчи като идеш до тоалетна.

# 154
Топъл компрес не, ако е апендицит, ще се спука, макар че слабо вероятно да е

# 155
На стомашни неразположения действат добре ментолови капки. Няколко капки масло от мента в чаша вода. Едно време продаваха и едни Давилови капки, бяха добри но ги спряха, защото имало и опиат в тях.

# 156

Доли, аз съм написала моя отговор преди сума ти време и не съм го изпратила, сега видях.
Три дни и особено една нощ , когато започна, ме боля корем в областта под пъпа.
Аз пък хич не се замислих за апандисит, направо минах към тежки артилерии - илеуси, дивертикулити и какви ли не други страшки. И аз се замислих за доктор, но предвид че съм с едно превързано коляно и не особено мобилна, реших да се самонаблюдавам - ако загрубее играта, тогава да тръгвам пак по доктори.
Тежест усещах, подуване и болки, от време на време ми се гадеше, но никакви болки в стомаха, само ниско долу.
 Първия ден изкарах на чай от лайка и два краещника много препечен хляб, почти до въглен.
За коремни болки, освен билкови някакви капки, зная, че не се приема нищо, да не замаскира картината.
 И днес все едно нищо не мее боляло, просто изчезна всичко, хранене в свободен режим.
 Дано вече те е отпуснало и теб, каквото и да е било.

# 157
  • Sofia
Отпуска ме за около час,после пак леко наболява вдясно...сега пих оки,преди това капки Кармолис,и капки мента,глог,валериан.После прополис.
Също имах на моменти леко гадене.
Ядох препечен хляб.
Дано се размина с ходене на лекар 🙏🏻

# 158
Ако не си оперирана от апандисит, не чакай много с болки. Иди на лекар.
Топъл компрес в никакъв случай!
Пробвай с ментови капки, но да знаеш, че обезболяващите замазват положението. Аз така се подредих, три дни на спазмолитик, на работа, до спукан апандисит и перитонит стигнах. Мен горе ме болеше и около пъпа. Мислех, че е от храна.

# 159
Кажете нещо за по-бързо спадане на оток на око. Ударът е бил над веждата. Сега се е смъкнало всичко към клепачите и скулата. В цветовете на дъгата, от черно до тъмно лилаво. Друго, освен лед и Арника Монтана.

# 160
Дано се размине, Доли, но окито май не трябваше да го вземаш.
Как топло на корем?!
Май  за предпочитане е да отидеш все пак на лекар.

# 161
Кло, Хепароид.
Може и гел от рода на Индометацин, Фелоран.

# 162
Доли, пробвай с 1 или 2 активни въглена. При мен преди няколко дни много помогна. Два часа след като ги пих ме преряза корема и отдих в тоалетната. След това ми беше много добре. Само имай предвид, че активният въглен оцветява изпражненията.  Раздразнила си си всичко с лютото и може би имаш повече газове, от сега също боли. Аз първият ден с активен въглен имах и малко слуз като ходех до тоалетна, но беше еднократно. Сега ми е много по-добре на червата. Прополиса също много ми помогна. Пия по 30 капки в хладка вода сутрин на гладно. Успех! Всичко ще е наред.

# 163
Активен въглен ми е пръв помощник. Сега видях, че е свършил. Трябва да заредя. Помага винаги, ако е от храна.

Последна редакция: сб, 03 сеп 2022, 22:50 от DeVa®

# 164
Активен въглен ми е пръв помощник. Сега видях, че ми е свършил. Трябва да заредя. Помага винаги, ако е от храна.
До сега не бях пила никога, но съм изумена колко бързо ми помогна и как добре ми се отрази.  И в нашата аптечка ще има място за него.

Общи условия

Активация на акаунт