Бързи здравословни въпроси и отговори – 36

• 31 438
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
Възможно е. Ако бактериите в стерилната не са в концентрация 10^5, не ги отчитат. Аз съм имала обратния случай. Стерилната е с бактерии, а обикновената е без отклонения. Това вече не е ОК.

# 136
Здравейте ! От няколко дни забелязвам белене на кожа по пръстите на крачетата на детето , не я боли нито сърби. В Гугъл ми излизат някакви ужасии, та реших да питам и вас ! Какво мислите , че може да е ?

# 137
Ето изследването на моя приятел,ямр на коляно.Ще помоля, който разбира,да обясни какво е положението,на нормален език,все пак не разбирам от медицински термини.От каква терапия ще има нужда,оперативна намеса изключваме категорично.Благодаря на отзовалите се!

# 138
Здравейте ! От няколко дни забелязвам белене на кожа по пръстите на крачетата на детето , не я боли нито сърби. В Гугъл ми излизат някакви ужасии, та реших да питам и вас ! Какво мислите , че може да е ?

На моето дете се появява такова нещо като много му се запотят краченцата в обувки, един вид подсичане е. Мажа го с крем Цикапласт на Ла Рош и след няколко дни до седмица минава. Пробвайте, ако не помогне - на дерматолог да се изключат гъбички, но честно казано не ми прилича на такива.
Скоро да е било болно от коксаки?

# 139
С резултатите от ЯМР и задължително с диска, отивате по най-бързия начин при добър ортопед. Да не отлага. Не е страшно, млад човек е, тук само насоки може да дадем. Минах през това през март, съжалявам, че отлагах и търпях толкова.

# 140
Благодаря ! Да, сега като се замисля, тези дни сме само с маратонки .. Може би в това е проблема. Цяло лято ходи боса, вкъщи и по площадките.. нямахме такива проблеми. Не е била болна, и тн.

# 141
AK47, попитах, защото след коксаки става така също. Най-вероятно е просто спарване, с мазане на кремче (дори да не е това, което написах, а някакво друго против подсичане, но не с много цинк - например Судокрем твърдо не), ще се оправи бързо. То и без мазане ще се оправи, но ще е добре поне там, където е на палчето - там е изглежда най-обелено.
Детските стъпалца много се потят, а пък кожата им е толкова нежна, че в преходните сезони бързо стават такива работи, а тези дни си ставаше доста горещо през деня. Нека поне вкъщи да ходи боса.
Чорапите също са от много голямо значение, аз много харесвам бамбукови чорапи и лятото детето е само с такива като носи, аз и мъжа ми също сме предимно с такива. Някакси не спарват толкова и не държат мокро, колкото памучните (това най-отговорно го казвам, с хиперхидроза съм и ми се потят ужасно стъпалата).

# 142
Здравейте, след година проблеми и възстановяване след раждането ми, днес се запознах с протокола от него. Имала съм атония на матката, обилно кървене и доста шевове. Бях сигурно на 5-6 системи, едвам в съзнание, и никой не ми обясни, че има усложнения... АГто до ден днешен не ми обясни какво се е случило, и след сумати прегледи, на които твърдеше, че просто съм имала трудно раждане го смених. Как може да не ми обясни нищо, интересува ме защо се е случило и при второ раждане какъв е рискът, а ако е секцио по-безопасно ли ще е? Моля ви някой запознат да ми каже...

# 143
Питай специалист. Тук не сме такива.

# 144
Пролетта ми правиха гастроскопия и колоноскопия, лекувах хеликобактер. Доста време лекарства и диети и се пооправих. Но сега пак втора седмица имам болка вляво, доктора беше писал за възпалено сигмоидно черво. Каза ми, че според него е синдром на раздразненото черво… Взех си пак трибутин, вече поне седмица пия по едно на ден, вчера и днес увеличих на два, преди малко пих, и още ме боли Sad започвам да се притеснявам, не знам защо все на едно и също място ме боли от февруари досега, на друг доктор ли да ходя, трябва ли пак колоноскопия? Също, нормално ли е двете процедури общо да отнемат 15 минути? Могат лк да огледат цялото черво и стомаха за толкова време?

Последна редакция: пт, 02 сеп 2022, 20:56 от Анонимен

# 145
Няма нужда от толкова чести гастро и колоноскопии. Пролет и есен се обострят гастрити и колити. На мен Трибутин ми беше изписан заедно с Необианацид. Имах болка вдясно.

# 146
Колко време ги пи? Или това няма да мине завинаги…

# 147
По една опаковка, пролетта. Засега съм добре.

# 148
Три месеца гълтах хапове… уж ми мина, бавно при това, и сега пак Sad

# 149
Аз нямам Хеликобактер. Само болка, усещане за парене и подпиране в стомашната област и вдясно.

Общи условия

Активация на акаунт