Бързи здравословни въпроси и отговори – 36

• 32 557
  • 743
  •   1
Отговори
# 225
А какво трябва да правиш? Да стоиш подута? Друго пробвала ли си? Аз съм пила и Дехидратин Нео. Майка ми го пие и инцидентно съм вземала от нейните.

# 226
Със сигурност има значение вида на опек. За лапароскопска хистеректомия, без отстраняване на яйчниците, моя близка на четвъртия месец вече спортуваше, но без претоварване и силови тренировки. За проучвателна само, без каквато и да е интервенция, след седмица си пушка.
Имам параовариална киста и възпаление на яйчниците. Ще се маха кистата, но евентуално какво точно ще стане няма как да знам. Благодаря ви

# 227
Това, което правих, е да пия големи количества топли течности. Това беше консултирано с двама лекари. Отоците спаднаха без медикаменти.

# 228
Аз също 1 -2 пъти годишно пия по един фурантрил или Трифас, когато се почувствам надута. При мен е в горещините.

# 229
Това за онези оплаквания за подути глезени ли беше, Соул?
Защото при мен е друго, просто ходя рядко и по малко до тоалетна, цялостно се подувам.

# 230
Да, Дева, точно. Първоначално цялата бях подута, после остана в ходилата. Две седмици мъки, много ме уплашиха.

# 231
И какво се оказа? Храна?

# 232
Не. Аз написах вече. Некадърна медицинска интервенция.

# 233
Извинявай, не съм разбрала.

# 234
Снощи както си стоях на дивана и си гледах телефона , изведнъж започна остра болка под лявото ребро, която за секунди се пренесе в гърдите, гърба и раменете.Веднага си помислих, че е сърце (инфаркт или нещо друго сърдечно).Продължи минута-две , но ми изкара акъла жестоко!Днес още ме държи този страх и постоянно стоя под напрежение да не получа нещо....По принцип всяка година ходя на кардиолог профилактично (имам и лек пролапс на митралната клапа) .Тази година не съм ходила още (имам час за ноември...Кардиолога ми е добър и за това мн се чака).
Та да питам някой имал ли е такива болки каквито описвам?
Стоя и си мисля да не е прединфарктно нещо...или някоя стенокардия...Жена на 32г съм.

# 235
Какви са тези страхове в толкова млади хора - ту рак, ту инфаркт... Спокойно, не се умира така лесно, родили сте се, защото имате работа на този свят.

Описаната болка звучи като неврологична. Позицията на седене е раздразнила някое коренче.

# 236
Има ли такива сред вас, на които температурата нормално да си е над 37? Моята е 37.2 от както се помня. Каквото съм пускала от задължителни ежегодни изследвания е добре. Бях споменала на един кардиолог като ходих профилактично и ми каза че може просто да ми е по висока температурата. А интересно че на главата с безконтактен термометър е висока, а с такъв за под мишниците е под 37.

# 237
Аз съм с такава температура от години. Меря се с безконтактен на челото, но съм тествала и мъжа ми, и детето, те не са.
Аз съм с вегетативна дистония и според мен е от нея тази температура, обикновено вечер и сутрин падам под 37, но през деня ми е 37.2-3.

# 238
Не ми се смейте.
Днес по обед пробвах блуза и се ударих в окото с етикета. Знаете как висят картончетата, целнах се вътре в окото. Не е зачервено, нямам проблем с виждането но ме боли, като мускулна болка, която се предава по нерва.🙁

# 239
Добре де, кое може да те накара да си проверяваш температурата без причина? Оплаквате ли се от нещо? Нещо което ви боли? Ако има такова се ходи на доктор. Но ако няма, не знам как, както си стоиш във вас на дивана и се проверяваш за температура. За какво?

Това с етикета в окото, сина ми  го изпраска скъсан ластик на маска. Това беше преди 2 месеца. Още го боли.

Общи условия

Активация на акаунт