Бързи здравословни въпроси и отговори – 36

• 32 567
  • 743
  •   1
Отговори
# 240
😂😂😂, не ми е хрумвало да си меря температурата, докато си лежа на дивана, ама не е крайно лоша идея.
Забелязах го веднъж, когато беше болно детето ми, исках да сравня моята с неговата. И случайно открих, че съм така, а аз лично дори и да съм болна - почти никога не вдигам температура.
Даже като почна Ковид - реших, че няма да ме пускат никъде по медицински центрове и т.н., където мерят температури, но странно, никъде другаде не ми измериха над 37. Или техните термометри не са ОК, или пък моя е сбъркан, обаче пък как на мъжът ми все е 36 и нещо, а моята е повече, нямам идея.
Мисля си все пак, че живачният е далеч по-точен.

# 241
Има ли такива сред вас, на които температурата нормално да си е над 37? Моята е 37.2 от както се помня. Каквото съм пускала от задължителни ежегодни изследвания е добре. Бях споменала на един кардиолог като ходих профилактично и ми каза че може просто да ми е по висока температурата. А интересно че на главата с безконтактен термометър е висока, а с такъв за под мишниците е под 37.

Първо аз лично не бих вярвала на този безконтактния термометър. Вкъщи такива термометри не ползваме и въобще никакви електрически. Второ - тази температура 37,2 за мен е нормална, диапазона за нормална температура не е точно до 37, по спомен беше от 36-37,2.
Отделно, че температурата се влияе от  времето от деня, в което човек я измерва, тъй като тя обикновено е най-ниска рано сутрин и най-висока в късния следобед. От значение са още възрастта на човека, пола му (при жените през целия цикъл се мени), общото му състояние, извършваната от него дейност преди измерването, както и приемът на различни храни и напитки.

Щом сте правили изследвания и са добре и също така нямате оплаквания, не мисля че трябва да го мислите.

А понеже този въпрос не се задава за първи път, та и аз тогава като vici75 попитах защо си мерите температурата без оплаквания. Ето аз сега не мога да ти отговоря на въпроса каква температура стандартно поддържам, защото не знам, никога не съм се мерила без причина. Меря се когато съм болна, т.е. усещам, че горя.

# 242
И аз съм мерила Т само, ако усещам че е висока. И затова ми е интересно как хората си мерят постоянно Т, защото се отчитат и доста ниски температури в други теми.

# 243
Аз не си меря температурата постоянно. Мерих по едно време, когато установих случайно това, че ми е над 37, сега меря единствено, ако се разболея и в повечето случаи дори тогава не вдигам.

# 244
  • Sofia
Искам да си направя кръвни изследвания,но допреди 3дни пиех  обезболяващи-но шпа,оки,спазмалгон/4дни ги пиех/...колко дни трябва да минат преди да се изследвам?

# 245
След седмица.
Мина ли ти корема?

# 246
  • Sofia
👍
Да,мина 🙏🏻
Какви ли не диагнози си поставих 🥺
Май е било от смокините,малко и от лютото също...
Днес във фб една жена спомена за същите симптоми като моите,три пъти ходела в спешно,все след ядене на този плод.

# 247
Смокините са много вкусни, но понякога опасни, не само за консумация. След бране на смокини, моя колежка я бяха приели в токсикология, с мехури по цялото тяло и едем на Квинке. Никога преди това не беше имала алергични проблеми.

# 248
А аз подозирам, че ги пръскат с нещо, защото са бързо развалящи се. Имам познат с магазин за плодове и зеленчуци, той пръска всичко, за да има по-малко брак. И аз ядох смокини тези дни, а съм и с хистаминова чувствителност. Сега взимам очистителни. Дано ми премине и си спестя спешното посещение на лекар.

# 249
.

Последна редакция: пт, 09 сеп 2022, 10:54 от maq-mi

# 250
  • варна
Вчера пътувахме и сина ми (8 г)повърна от завоите .На обяд си хапна ,всичко точно ,върнахме се каза че го боки главата и вечерта пак повърна веднъж ,а тази сутрин имаше разтройство .Възмижно ли е да му се е разбутал стомаха от пътуването ?Не го боли корем ,няма температура ,жизнен е.

# 251
Разстройство не може да има от пътуване. Вирус, или храна.

# 252
  • София
Момичета, след напръскване с цикатридина спрей може ли да се слага отгоре превръзка/лепенка? И докога се ползва, докато раната е напълно спокойна и здрава ли?
Преди да се напръска може ли да се почисти с йод/спирт?
Благодаря на всички отзовали се.

# 253
silver birch, зависи от раната. Ако е такава, че се налага превръзка, бих ползвала йодасет маз. Иначе, ако пръскаш с циатридина е добре да "диша".

И аз с въпрос за рана. Оплаках се преди по-малко от седмица, от оток на окото. Той почти си разнесе вече, но се получи след учар в челото. Не ме смущават цветовете на дъгата вече по лицето, оттокът почти спадна, а раната, от която тръгна всичко. На челото е, над веждата и имам неприятно усещане в нея от тази сутрин. Само е дезинфекцирана след инцидента, реванол основно. Имам чувството, че се е възпалила леко, след като тази сутрин си измих косата. Имах забрана от лекаря до сега. Какво да си купя, циатридина спрей или маз. Ако някой е по-наясно от мен, нека сподели. Или да взема някакъв спрей, от сорта на Бивацин ли беше, с АБ. След секциото съм го ползвала.

# 254
  • София
Здравейте, много съм притеснена, и ще съм благодарна ако някой може да помогне.
Дъщеря ми (24 г.) изкара Ковид преди седмица, днес е 15 ден от положителната проба, вече е отрицателна, но продължава да поддържа температура 37. Пи парацетамол и не се сваля. Изкара го леко, най-много Т и беше 37.8. Не сме пускали кръвни изследвания защото ЛЛ каза, че е рано, трябва месец след Ковид. Други лекари казват просто да пие парацетамол...

Общи условия

Активация на акаунт