Бързи здравословни въпроси и отговори – 36

• 32 794
  • 743
  •   1
Отговори
# 285
В Щатите е навярно различно кръводаряването, не е като тук с болничния и торбичката с лакомства.... Ако потребителката е същата и не се бъркам.

# 286
Clo, не се бъркаш. Да, не съм в Бг и в обедната почивка ще ходя. После веднага се връщам на работа. От работа органзират кръводаряване и идват на място. Обособяват помещение и се записваме който желае. От много години все се каня и все нещо ме възпрепядства. По едно време бях 50кг, а тук не може на това тегло или си на ръба. Предната година пък се записах и ковид хванах. Пак не стана. Сега уж всичко ми е наред. Дано няма препядствия и не ме отхвърлят. С ниско кръвно съм, малко ми беше нисък хемоглобина предната година, иначе на кг съм добре 57. Сладки не дават. Аз ще си нося. Даже не искам нищо да ми дават. Правя го от сърце. Дано помогна на някой, както някой помогна на детето ми преди години. Нито сме търсили кръв тогава, нито сме плащали. Беше налична.

# 287
Вики, давала съм кръв 5 пъти, като студентка още. Никога нищо не ми е ставало. Но после паднах под 50 кг, даже и последния път с големи уговорки се съгласиха да ми вземат. И тук не може под 50 кг. Пий повече течности след кръводаряването, особено щом си с ниско кръвно. Може преди това да ядеш шоколад, ако друго не ти се яде.
За другите изследвания няма да се отрази. Успех!

# 288
Хм, поне хемоглобин нещо няма ли да е по-нисък заради кръводаряването? Това дори заради по-обилен цикъл става, дето при него се губи по-малко кръв и не наведнъж...
Да не я изкарат анемична при изследванията, то едва ли е само това но то ми дойде първо на ум.

# 289
Е, и да е, тя ще знае причината. Възстановява се.

# 290
Аз си мисля, че ще се отрази в изследванията. Ако не се отразяваше, щеше да е разрешено всяка седмица да се дарява, а то не е.

Не може ли човек да яде пържола, дроб, спанак и подобни, а не шоколади, бисквити и подобни боклуци?

# 291
Може. Стига да ѝ е приятно за закуска.
Аз не закусвам и е абсурд да ям споменатите сутрин. Но черен шоколад бих хапнала.

# 292
Да ви развеселя малко

# 293
Благодаря ви много. Ей това че не мога да отложа ни едното ни другото. Ще видим дали въобще ще ме одобрят че бях с нисък хемоглобин миналата година. Личната не ми препоръча нищо тогава. Ако не съм наваксала и е станал по-нисък няма да стане мойта. Иначе 10 дена след кръводаряването са годишните кръвни. Дано се оправя до тогава.

# 294
С нисък хемоглобин не може. И не трябва.

# 295
Извинявам се, но не получих отговор преди няколко страници… изморих се от тази постоянна тъпа болка в дебелото черво, ниско отляво, едва ли е от хеликобактера пролетта… просто ми омръзна вече, пия трибутин за спазмолитик и за перисталтиката, но не ми помага, гастрото като каже, еми СРЧ и дотам, а на мен ми омръзна вече месеци тази болка Sad

# 296
Диета е спасението, но ще трябва да си пречупиш навиците, които ти вредят. Повечето хора избират болките.

# 297
Благодаря, каква диета? Според гастрото можело всичко без пържено и пикантно…

# 298
Е, то затова са такива резултатите. Има много информация в интернет. Или започни да работиш с диетолог. Трябва да тестваш и върху теб какво толерираш и в каква степен. Освен това нещата могат да се променят с времето като оздравява чревната лигавица. Провери си и нивото на ензимите, не само чернодробните, но и панкреасните.

# 299
Здравейте. Някой правил ли си е наскоро операция от hallus valgus в Ортопедията в Горна баня и каква е цената?

Общи условия

Активация на акаунт