Бързи здравословни въпроси и отговори – 36

• 32 724
  • 743
  •   1
Отговори
# 270
  • Somewhere far away
на мен само нурофен ми помага.

# 271
Толкова силни болки при менструация не са нормални. Потърсете причината, ендометриозата дава такива оплаквания. Идете на добър гинеколог, който разбира от това.

# 272
Не е така. Преди да родя съм припадала от болки. После, с магическа пръчка се оправи всичко.

# 273
Не знаех за топлото, че се смята, че не е добре. Не ми променя кървенето. При всякакви коремни болки слагам топъл компрес, на панкреаса и жлъчката също ми действа много добре. Иначе от години нямам проблем с болезнен цикъл, откакто излекувах ПКЯ.

# 274
  • пустинята Гоби
И мен много ме болеше по време на цикъл преди да родя. Не бях на себе си, ако не се натъпча с хапчета. Аналгин, Нурофен и Аулин съм пила, но сега има много повече избор. Но Шпа е смехотворно лекарство, нищо не прави.

# 275
Благодаря за всички съвети за болезнен цикъл. Предала съм ги на майката на момичето.

# 276
Аз с моите младежки цикли все едно дете раждах всеки месец. Такива болки и аз съм припадала. Така никой никога не ми откри нищо. Като родих се пооправих. Пак ме боли, но можеш да търпя. Забремнях от първи опит (понеже си имах календар кога какво, знам даже и точно кога). Като родих с едно хапче за деня и се разминаваше всичко, понякога и без. Но преди това беше ад.

# 277
Цикълът ми не свършва , гинеколожката изписа дуфастон по два пъти на ден. Пия трети ден, течението се засилва, вместо да намаля. След колко дни трябва да спре от дуфастона или трябва в понеделник да отида пак, ако не е спряло?

# 278
Да не е някой полип. Тя прегледа ли те? Ако е на цервикалния канал няма как да се види на ехограф.

# 279
Прегледа ме с вагинален ехограф. Не каза нищо за полипи, само стандартното за поликистозни яйчници. Излиза ярко червена кръв, не стандартното тъмно за цикъл. Да ходя ли утре в спешен кабинет?

# 280
  • София
От колко време е кървенето? Аз бих отишла. Може да видиш и витамин Ц.

Иначе в гимназията ми продължи месец… само с хормонални таблетки се оправи… ама мен ме беше срам да кажа и чак, като припаднах в нас, ме помъкнаха на лекар…

И моят цикъл е болезнен… и след раждането пак… Нямам ПКЯ или нещо. Просто някаква физиологична особеност, като матката контрахира се прещипва нещо… И сега на раждането пак така… Викат не може да те боли толкова и лекарката провери какво става и това каза… Таа така Simple Smile

# 281
С какво вдигате желязо,при нормален хемоглобин

# 282
  • Пловдив
С какво вдигате желязо,при нормален хемоглобин
Пия Сорбифер Дурулес

# 283
Ще дарявам кръв скоро, но след 10 дена са ми годишните кръвни. Дали ще им се отрязи нещо? Не мога да сменя часа, че от края на май чакам. Освен  това колко време след това се възстановява човек? Колко време преди процедурата да ям, че по принцип не ям до обяд. Но сега ще се насиля. 12 на обяд съм се записала иначе в обедната ми почивка.

# 284
Не би трябвало да се отрази. Няма значение колко по-рано, просто трябва да не си гладна, ама не 5 минути преди това, че да не го върнеш ако ти стане лошо. Възстановяването си зависи от теб, аз един път лежах цял ден вкъщи, друг път отидох на работа без проблем веднага след процедурата, въпреки че ти дават 1 или 2 дни болничен за това. Дават ти торбичка със сладки неща и сокчета,  хапни ги веднага след това.
Ако не си сигурна, че ще се справиш - не гледай как се източва кръвта, гледай си през прозореца. Сестрите ще ти кажат всичко нужно преди да започнеш, особено като им кажеш, че даваш за първи път, ще те наобиколят като кокошки, че да не ти стане нещо.

Общи условия

Активация на акаунт