Бързи здравословни въпроси и отговори – 36

• 32 673
  • 743
  •   1
Отговори
# 375
Какъв е проблемът с "Нурофен"-а? Аз си го пия всеки път, като се усетя с настинка. Помага ми и не дава странични реакции.

# 376
Проблемът е, че ми го изписа в голямо количество - 5 дни по 6 хапчета на ден. Изписа го заради настинка. След това ми се подуха лимфните възли и се появи болка. Явно е реакция към нурофена, но не отшумява и не знам на какъв лекар да отида.

# 377
Ами може да не е било настинка и Нурофенът да няма роля. Какво се разбира под настинка и защо УНГ е бил лекуващ?

# 378
За лимфни възли се ходи на хематолог.

# 379
За лимфни възли се ходи на хематолог.
И се пуска също микробиология, на гърлен и носен секрет. Може Нурофенът да е невинен.

# 380
На мен за подути лимфни възли това лято също ме пратиха на УНГ, казаха ми, че толкова подути са сигнал за бактериална инфекция. Те ме и боляха много.
Оказа се стафилокок, пих АБ и всичко се оправи. Според мен няма никаква връзка с Нурофена, а настинката просто е прогресирала. Много често след вирусна инфекция се наслагва бактериална, която без АБ няма как да мине.

# 381
Един дипрофос от миналата седмица може ли да свали тестостерона на жена под долната граница?

# 382
Здравейте, описвам ви ситуацията, в която се намираме. Утре трябваше да постъпим в Еврохоспитал в Пловдив за отстраняване на киста на опашката на дъщеря ми, която е на 12 години. От вчера обаче тя е с лека хрема и докторът измести часа с една седмица. Притесненията ми са свързани с поставянето на пълна упойка. Страхувам се от усложнения в следствие на упойката - не знам как ще я поставят - с маска ли, с тръба ли? Операцията е сравнително лека и кратка. Опитвам се да мисля позитивно, но ме обвзема страх. Кистата е спокойна и операцията е планова. Моля, ако някой е минал по този път да сподели, имам много притеснения - единственото ми дете е все пак! Благодаря ви предварително.

# 383
  • София
Със сигурност няма да я поставят с тръба. Или венозно, или първо с маската и после венозно. Болка няма да има.
Не знам колко кратка е операцията и дали изобщо ще се наложи изобщо да я обдишват, но недейте да се притеснявате. Всичко ще е наред. Успех Flowers Four Leaf Clover
Не очаквайте усложнения след пълната упойка. Аз лично съм имала 2 кратки без обдишване и една по-дълга операция, с обдишване. Изобщо не съм имала никакви неразположения след това.

# 384
Със сигурност няма да я поставят с тръба. Или венозно, или първо с маската и после венозно. Болка няма да има.
Не знам колко кратка е операцията и дали изобщо ще се наложи изобщо да я обдишват, но недейте да се притеснявате. Всичко ще е наред. Успех Flowers Four Leaf Clover
Благодаря ви. Мисля, че ще е около 40 мин. до час.

# 385
Сякаш само аз се оповръщам след тези упойки. Предстои ми колоноскопия другата година и от сега го мисля. Ине колоноскопията ами повръщането след това. И зоофрен ми дават и пак ми става лощо след това. На какво се дължи някой знае ли? Не правилно изчислена упойка ли е? Слагата ми тази с п....какво ѝ беше името, дето М. Джексън се спомина от това лекарство.

# 386
  • Sofia
Никога не ми се е гадело дори след упойка.Имам три с пълна,1 с местна и 2 епидурални.
Знам,че не трябва да се яде предишния ден и винаги съм го спазвала.Само на вода.

Последна редакция: пн, 26 сеп 2022, 19:12 от Doli

# 387
Аз се притеснявам да не стане нещо по време на операцията, колкото и лека и кратка да е. Тя веднъж да мине, че нещо е ужас.  Сега е на антибиотик превантивно за сополи и леко прокашляне. В четвъртък пак сме при педиатърката, която твърди, че ако няма помен от симптоми можем в неделя да влизаме. Не знам вече!

# 388
Яденето ясно. Особено за колоноскопия. Единствено което пия е това което трябва да изпия за предподготовка. но не е от него. Защото за гастроскопия не го пия, пак не ям и не пия нищо, но пак съм оповръщана.

# 389
Дъщеря ми на 13 години днес след видеозон при гинеколог и кръвни изследвания беше диагностицирана с поликистозни яйчници.  Цикълът й спря февруари месец, качи килограми и окосмяването се увеличи драстично.  Самата тя не се чуства добре,  много е емоционална, и раздразнена от всичко което всъщност е нормално при нейното състояние.  Изписаха ни медикаменти който са на натурална основа Sinopol ( живеем в Испания)
Моля моля ако някой е преминал през това с толкова малко дете да сподели как да й помогна.

Общи условия

Активация на акаунт