Бързи здравословни въпроси и отговори – 36

• 32 580
  • 743
  •   1
Отговори
# 360
Момичета, какво пиете при мигрена? Отдавна не ми се беше случвало, но вчера беше някакъв кошмар и дойде с всички възможни неприятни усещания. Едвам успях да се пооправя.

# 361
  • пустинята Гоби
Ацефеин и Деган при пристъп - първото за главата, второто против повръщане. Ако е само главоболие - Ацефеин, ако има пълна гама от симптоми пия първо Деган, след 30-40 минути Ацефеин.

# 362
Аз беналгин.

Какво да пусна като изследване след ковид?( Забравила съм от пред. път. Само ддимер помня, че пускахме, може би кръвна картина, друго?)
Трябва ли да изчакам някакъв период да мине?
И още вкъщи не се разболяха. До кой ден да треперя, може ли да се каже?

# 363
  • пустинята Гоби
Уж до 5 ти ден.

В лабораториите имат пакети за след ковид, аз такъв направих след като боледувах.

# 364
При микробиология на еякулат и отрицателен резултат на всички показатели (кандида, микоплазми, гонорея, трихомони и т.н.), но с коментар “липсва нормална микрофлора” - какво означава? Трябва ли да се пият някакви пробиотици за нормализиране на флората?

# 365
Изследването за хеликобактер поема ли се от НЗОК?

# 366
Изследването за хеликобактер поема ли се от НЗОК?

Не се поема.

# 367
При микробиология на еякулат и отрицателен резултат на всички показатели (кандида, микоплазми, гонорея, трихомони и т.н.), но с коментар “липсва нормална микрофлора” - какво означава? Трябва ли да се пият някакви пробиотици за нормализиране на флората?
Най-сигурно е да се пусне в Геника  пакет Андрофлор, Real-time PCR ще даде по-достоверна информация, от колкото микробиологията.

# 368
Най-сигурно е да се пусне в Геника  пакет Андрофлор, Real-time PCR ще даде по-достоверна информация, от колкото микробиологията.

Ами точно това изследване е пуснато, но сме на лекар чак другата седмица и затова ми беше интересно как да разтълкувам коментара (не успях да намеря инфо в нета).

# 369
Честно да си призная, нямам точна идея какво се прави при мъжете за нормализиране на флората, за първи път виждам изследване с такъв резултат.
При нас жените е ясно - поставят се вагинални пробиотици, но при мъжете… Оралните пробиотици са по-скоро за чревната флора.
Това, което са изписвали на мъжа ми за дисбактериоза, но то беше външно, а не на еякулат - беше един гел, който да се маже, но в случая не смятам, че ще е подходящо, затова не го и препоръчвам, иначе свърши работа.
Пишете като минете при лекаря, много ми е любопитно какво ще каже.
Предполагаемо това е след прием на АБ?

# 370
Интересен казус наистина. Пил е АБ преди 2 седмици в действителност, но нямаше изписан пробиотик.

# 371
Здравейте. Някой има ли представа на какъв лекар трябва да отида заради подути лимфни възли от предозиране на лекарство? Вече втори месец лимфните възли са подути и ме болят. Лекарите, при които ходих казаха, че няма причина за това. Средата на юли месец изпих огромно количество нурофен стопколд по предписание на УНГ. Проблемите започнаха след това. При преглед вчера при друг лекар УНГ , му споменах за това. Каза, че не е трябва до пия толкова много. В листовката пише, че води до увеличени лимфни възли. Уплашена съм и никой не може да ме насочи на какъв лекар да отида. Моля ако някой знае, да ми даде съвет. Благодаря!

# 372
А защо го пи? Щом пише в листовката, ще чакаш да отшуми.

# 373
Пих го, защото ми го предписа лекар. Предположих, че щом е лекар би трябвало да знае какво предписва. Нали за това съм отишла, да ми изпише нещо, а не да се лекувам сама. Там е работата, че не отшумява и никой не може да ми каже на какъв лекар да отида.

# 374
Да, разбрах, че е изписан. Но за какви проблеми?

Общи условия

Активация на акаунт