Бързи здравословни въпроси и отговори – 36

• 32 464
  • 743
  •   1
Отговори
# 510
Има ужасен вирус с хрема и кашлица. Детето го домъкна от училище, аз също го прилепих и честно казано хич не ми е добре, че имам и синузит. Не съм боледувала така от години, ковида не го усетих, но този вирус ми разказва играта.
   С какво се лекувате?

Последна редакция: ср, 05 окт 2022, 16:07 от mimito7676

# 511
  • пустинята Гоби
Само Синулан и чайове. Ако утре не съм добре, ще ида на лекар.

# 512
Само Синулан и чайове. Ако утре не съм добре, ще ида на лекар.
За кашлицата нещо пиете ли? И аз съм така, но ЛЛ ми предписа и капки олинт. За кашлица нищо. Моля, да споделите, ако идете на лекар и имате друго изписано за пиене!

# 513
  • пустинята Гоби
Не пия нищо за кашлицата, а днес се задълбочи. Ще видя утре как ще съм и какво ще правя.

# 514
Здравейте,
Преди седмица се заразихме с ковид цялото семейство. При децата мина само за два дни и единствения симптом беше висока температура. За разлика от тях аз бях с кашлица, ужасни болки в гърлото, както и мускулни болки и Т.  Три дни след положителния тест се събудих с топче в гърлото. Веднага направих консултация с лекар. Пусна ами кръвни изследвания и ултразвук. Оказа се щитовидната жлеза.  За щастие резултатите са в норма, но топчето все още си го имам. Възможно ли е да е страничен ефект от вируса? Ето и резултатите от изследването  

# 515
Аз когато боледувах от Ковид преди две години имах проблем с показанията на щитовидната жлеза. Ходих на ендокринолог и без лечение за няколко месеца ми влязоха в норма. Тогава той ми каза, че често вируса оказва влияние на щитовидната. След Ковид леля ми отключи Хашимото. Бързо оздравяване Ви желая!

# 516
malinkа, за да се определи състоянието на щитовидната, не се изследва само TSH (всъщност, той дори не е хормон на ЩЖ), а основно FT4 + FT3. Желателно е да бъдат тествани TAT и MAT, също така.
Като цяло, стойността на TSH, сама по себе си, нищо не означава, т.е. само по нея не може да се определи дали няма проблем с щитовидната, за съжаление.
Това на снимката ми се струва сериозно, задължително потърси второ лекарско мнение.

# 517
  • София
На мен ми прилича на възел. На моя приятелка се появи същото топче и тя се оперира в МВР болница. Отидете задължително на преглед при някой читав ендокринолог.

# 518
Много ви благодаря. Ще потърся задължително и второ мнение и консултация с ендокринолог.

# 519
  • София
Миналия август си правих ЯМР на пета/ахилес... за хронична травма от години..., сега, след година и нещо се записах (месец и нещо чакане) при изявен ортопед... но не намирам диска в момента(само разчитането го имам на мейл) от Сити Клиник...
Има ли смисъл да ходя или да го отлагам? Или да направя нов първо?

# 520
Звънни в Сити Клиник да искаш дубликат на ЯМР-то. Би трябвало да го пазят и срещу някаква малка сума да ти го преиздадат.

# 521
12 лева струва и ще ти го извдят

# 522
  • София
Здравейте, трети месец подред имам голямо закъснение на менструация. Август 7 дни, Септември месец 12 дни закъснение (няма бременност), пих дуфастон 3х1 за 5 дни- назначените хормонални изследвания бяха в норма. Дали този месец отново на 7 дни закъснение да пия дуфастон по същата схема, за да предизвика идване на м. (без повторен преглед)? Предстои ми сватба и мога само да предполагам, че при нормални изследвания само стреса играе фактор. 

# 523
Проверка на щитовидната жлеза бих препоръчала.

# 524
  • София
Проверка на щитовидната жлеза бих препоръчала.

И това се изследва  и са в норма показателите.

Общи условия

Активация на акаунт