Бързи здравословни въпроси и отговори – 36

• 32 406
  • 743
  •   1
Отговори
# 540
Чернодробните от известно време винаги са били леко завишени, но сега са доста. Имам омазнен черен дроб и от там били така. Лятото карах и ковид, та може и това да е част от причинста.
Мислите, че това лечение не е добре ли, та да търся и нефролог? Тъкмо съм се успокоила, че лечението ми е добре, но не става с магическа пръчка, иска време.

Мога ли да пия едно кафе с мляко?

# 541
Да, за кафето.

# 542
АБ ли пиеш...добре е според мен. Ако е правилен ще се повлияе инфекцията. Следи Т..по нея на първо време ще се ориентираш дали действа АБ...би трябвало да се увеличат интервалите на вдигате, бързо и сама да спада и накрая да спреш да вдигаш.

# 543
Потърси нефролог, антибиотика си го пий, но поне ще огледа бъбреците и ще ти даде насоки за хранене и добавки.

# 544
Чернодробните от известно време винаги са били леко завишени, но сега са доста. Имам омазнен черен дроб и от там били така. Лятото карах и ковид, та може и това да е част от причинста.
Мислите, че това лечение не е добре ли, та да търся и нефролог? Тъкмо съм се успокоила, че лечението ми е добре, но не става с магическа пръчка, иска време.

Мога ли да пия едно кафе с мляко?
Ако Алата и асата са високи се изследвайте  за хипатит В иС

# 545
Правих лятото такива кръвни изследвания за хепатит по препоръка на д-р Тишков от Токуда, но всично беше наред и тогава той каза, че е от омазнения черен дроб.

Много е странно, че от Ципринола не се повлия това възпаление, но и пих само по 1 капсула 2 пъти дневно, а май предния път пих по 2.
 А този антибиотик Панцеф е доста силен и дано свърши работа. И евентуално към края на седмицата да запазя час за нефромог.

# 546
Обикновено е ешерихия коли, но може и да е др.бактерия, която да е била резистентна към ципронила. Или дозата да е била слаба..

# 547
Правих лятото такива кръвни изследвания за хепатит по препоръка на д-р Тишков от Токуда, но всично беше наред и тогава той каза, че е от омазнения черен дроб.

Много е странно, че от Ципринола не се повлия това възпаление, но и пих само по 1 капсула 2 пъти дневно, а май предния път пих по 2.
 А този антибиотик Панцеф е доста силен и дано свърши работа. И евентуално към края на седмицата да запазя час за нефромог.
След като е изключено за хипатит трябва хранителна диета много време.Без пържено,люто,силни подправки и мазни храни.Алкохол никакъв за чернодробна стеатоза(омазнен черен дроб).Да, може кафе ,но млякото нисък процент. А, жлъчката как е?

Последна редакция: сб, 08 окт 2022, 09:27 от lavaca

# 548
Да, знам, че е необходима строга диета, още повече, че покрай менопаузата набързо качих едни десетина кг сякаш от нищото и не мога да ги сваля, основно на корема са ми. Имам и ИР, но чак такива стойности на инсулин не съм имала, кръвната захар пък винаги ми е била около 5, а сега и тя е завишена. Опитвам се да се храня по зоната, засега не свалям, но се чувствах добре и даже очаквах да е паднал инсулина. Но движение нямам никакво- ходя с колата на работа и като се прибера следобяд съм на дивана.

# 549
Тези завишени чернодробни не мисля, че са от омазнен черен дроб, нито от уроинфекция. ГГТ ти е завишена, с АСАТ и АЛАТ.

https://drkehayov.com/kravni-izsledvaniq/ggt-izsledvane-povishenie-norma

Две години се борих с уроинфекция, изпих всички възможни АБ, но чернодробните винаги са ми били в норма. За мен е нещо от компетентността на гастро.

# 550
Да, за гастро е ,но точно от омазнен черен дроб може да са завишени алат, асат и ГГТ.Може да са от камъни в жлъчката или проблем с жлъчката.Аз съм със завишен Алат от омазнен черен дроб, въпреки че съм с махната жлъчка .

# 551
В случая лошите показатели за инсулин и КЗ също са от значение. Майка ми е с омазнен черен дроб, след прекаран хепатит, но с добре контролиран диабет и са ѝ ОК чернодробните ензими.

# 552
Да, за гастро е ,но точно от омазнен черен дроб може да са завишени алат, асат и ГГТ.Може да са от камъни в жлъчката или проблем с жлъчката.Аз съм със завишен Алат от омазнен черен дроб, въпреки че съм с махната жлъчка .
И моята жлъчка е премахната много отдавна.

# 553
И моята жлъчка е премахната много отдавна.
[/quote
Омазненият  дроб е вследствие на махната жлъчка.Така  поне ми е казано

# 554
  • Sofia
Какво обезболяващо да пия при болки в петата?

Общи условия

Активация на акаунт