Бързи здравословни въпроси и отговори – 36

• 31 383
  • 743
  •   1
Отговори
# 75
  • пустинята Гоби
Мента, глог и валериан (комбинирана таблетка) става. Йогата много помага при разбита нервна система - дихателни упражнение. Говоря от опит.

# 76
По мои наблюдения чаят от маточина има много силен ефект.

# 77
По мои наблюдения чаят от маточина има много силен ефект.

В какъв смисъл?
Питам, защото съм го пила за цистит, не съм забелязала да ми оказва някакво друго влияние, да кажем приспивно, отпускащо?

За разбита нервна система - хубави витамини и много разходки, ако имате куче - още по-добре. Без психотропни лекарства.

# 78
Ако се пие вечер, има отпускащо действие и влияе на нивата на кортизола, засечено лабораторно. При някои може да отнема повече време, както може да има и хора, които не се повлияват, но на повечето се отразява много добре.

# 79
В смисъл....балансира кортизола, или?

# 80
Здравейте, в понеделник консумирах печени на скара кюфтета. Изяла съм едно и то не цяло, тъй като имах съмнения, че не са много пресни. След около час започна да ме боли стомах - не много, по-скоро на спазми. До вечерта ми мина. От тогава до днес чувствам дискомфорт - оригвам често, не мога да кажа, че ме боли сериозно, по-скоро ме пробожда под ребрата и от ляво, и от дясно, имам повече газове от нормалното и понякога усещам парене под лъжичката. Иначе апетит имам нормален и с изхожданията нямам проблем. Стомахът обаче ми е слабо място - реагира на всичко негативно най-напред.
Последно време съм и под стрес, тъй като се борим и със здравословен проблем на дъщеря ни.
Днес бях при личната и тя ми изписа за две седмици Иберогаст и Фамотидин и каза, че ако продължавам да имам проблеми ще ме прати на гастроскопия. Точно тогава обаче ще опирараме дъщеря ми, та ако някой има изпитан метод, с който да се оправя, ще съм благодарна.

# 81
Mariat, да.

Пепина, включи мента и лимонов сок в диетата ти. Също зелени салати.

Последна редакция: пт, 26 авг 2022, 21:02 от soul81

# 82
Здравейте!Искам да попитам как протича в детайли ЯМР на коляно?Подготвя ли се пациента по някакъв начин,слагат ли му инжекция,колко време продължава процедурата? Приятелят ми се страхува от инжекции,от затворени пространства,и въобще от лекари.Почти не му се налага да ходи на лекар.

# 83
  • София
Здравейте!Искам да попитам как протича в детайли ЯМР на коляно?Подготвя ли се пациента по някакъв начин,слагат ли му инжекция,колко време продължава процедурата? Приятелят ми се страхува от инжекции,от затворени пространства,и въобще от лекари.Почти не му се налага да ходи на лекар.
Няма страшно, ако е фен на техното, изживяването ще му хареса. Във ВМА е най-яко - чува се и нещо като бййт - ту дуф ту дуф тудуф.

# 84
Никаква светлина не ми дава отговора на въпроса ми,притеснението все още го има.Ще помоля някой друг да се включи с повече детайли.За частната болница в Дупница става въпрос,ако е от значение.

# 85
  • Пеликания
Ако се страхува от затворени пространства няма да му е много приятно. Шумно и тясно е, не знам дали сега дават тапи или слушалки, но преди нямаше.
За коляно ме съмнява да се слага контраст, но пак зависи какво ще се гледа точно, така че може и да се размине с абоката. Ако ме мърда ще мине бързо.

# 86

В някои болници, пациентът ляга на масата с краката напред към апарата, някъде е наобратно.
Щом ще снимат коляно, ще влезе с краката напред.
Зависи колко е голям апарата, повечето пациенти така “стърчат” и няма да му е чак толкова зле. Главата му ще се падне почти отвън. Иначе дават слушали или тапи за уши. Много е бърза зоната коляно. Дали има и 5 минути.
Контраст не се ползва за муск-скелетна система.
Евентуално ако ще се притеснява, ще му дадат сънотворно.

# 87
  • Sofia
На мен ми правеха ЯМР на ръката/над дланта/и ми сложиха контраст.Главата ми беше вътре и се чувствах много тягостно,а шумът беше ужасен,цял ден след това ми бучеше главата...и продължи много повече от 5мин.,според мен около 15-20 🥺

# 88
Има различни модели резонанси. Баща ми беше в стар модел и щеше да се побърка. Аз бях в нов модел и изследването мина с лекота, широк е, не е дълъг тунел, главата ми беше отвън. Контраст отказах, има противопоказания при мен. Слушалки могат да се ползват, ако няма да се подават команди към пациента. Колко ще продължи изследването зависи от зоната на изследване и поведението на пациента, трябва да се следват указанията, за да се генерират чисти образи възможно най-бързо.

# 89
Имам резонанс на лумбална зона. Цялото ми тяло беше в апарата. Не съм искала слушалки, но аз съм свикнала на шумна среда. Без контраст, около 20-30 минути. Със затворени очи не ми беше нещо непоносимо. Тананиках си разни мелодии, да минава по-бързо.

Общи условия

Активация на акаунт