Бързи здравословни въпроси и отговори – 36

• 32 640
  • 743
  •   1
Отговори
# 390
Има отделна тема за хормоните. Може би там по ще са от полза. Повечето момичета и жени с подобни проблеми питат там.

# 391
Дъщеря ми на 13 години днес след видеозон при гинеколог и кръвни изследвания беше диагностицирана с поликистозни яйчници.  Цикълът й спря февруари месец, качи килограми и окосмяването се увеличи драстично.  Самата тя не се чуства добре,  много е емоционална, и раздразнена от всичко което всъщност е нормално при нейното състояние.  Изписаха ни медикаменти който са на натурална основа Sinopol ( живеем в Испания)
Моля моля ако някой е преминал през това с толкова малко дете да сподели как да й помогна.

Като за начало, задължително трябва да мине на изчистен хранителен режим и да започне да спортува.
Инсулин и глюкоза на гладно изследвали ли сте?

# 392
Дъщеря ми на 13 години днес след видеозон при гинеколог и кръвни изследвания беше диагностицирана с поликистозни яйчници.  Цикълът й спря февруари месец, качи килограми и окосмяването се увеличи драстично.  Самата тя не се чуства добре,  много е емоционална, и раздразнена от всичко което всъщност е нормално при нейното състояние.  Изписаха ни медикаменти който са на натурална основа Sinopol ( живеем в Испания)
Моля моля ако някой е преминал през това с толкова малко дете да сподели как да й помогна.
[/quote]

Като за начало, задължително трябва да мине на изчистен хранителен режим и да започне да спортува.
Инсулин и глюкоза на гладно изследвали ли сте?
Да и двете са в норма. Спортува доста, обаче килограмите са все нагоре.

Последна редакция: пн, 26 сеп 2022, 23:51 от Billy85

# 393
Да и двете са в норма.
"В норма" по принцип не означава, че няма проблем. Инсулинът трябва да е със стойността на глюкозата на гладно, или хайде - най-много до 10. Ако е повече от това, проблем със сигурност има.

Спортува доста, обаче килограмите са все нагоре.
В такъв случай, вероятно хранителният ѝ режим не е наред. Може би консумира твърде много въглехидрати, които дори спортът няма как да компенсира.

# 394
Колко е инсулинът? Има ли ОГТТ с трикратен инсулин?

# 395
Имам спукан капиляр на окото, цялото в тъмно червено.Лекаря каза да слагам само лед, но полза няма.Да препоръчате някакви капки или нещо друго?

# 396
Арника монтана9 СН или 15СН
Погледнете в интернет колко често (примерно 3*5). По 5 перли под езика, съгласно правилата за хомеопатия

# 397
  • Бургас
Има ли в момента вирус с разстройство и висока температура? Мъжът ми е много зле и се чудя дали да пращам детето утре на училище. Че то много бързо вдига температура и много висока, и госпожата едва ли ще го усети докато не стане много зле.

# 398
Имам спукан капиляр на окото, цялото в тъмно червено.Лекаря каза да слагам само лед, но полза няма.Да препоръчате някакви капки или нещо друго?

Капки Тобрадекс. За 3 дни ми се изчисти напълно доста сериозен кръвоизлив.

# 399
Да и двете са в норма.
"В норма" по принцип не означава, че няма проблем. Инсулинът трябва да е със стойността на глюкозата на гладно, или хайде - най-много до 10. Ако е повече от това, проблем със сигурност има.

Спортува доста, обаче килограмите са все нагоре.
В такъв случай, вероятно хранителният ѝ режим не е наред. Може би консумира твърде много въглехидрати, които дори спортът няма как да компенсира.
Незнам как да прикача всички изследвания, за да се види

Последна редакция: вт, 27 сеп 2022, 00:00 от Billy85

# 400

Капки Тобрадекс. За 3 дни ми се изчисти напълно доста сериозен кръвоизлив.
Благодаря.И моя е много голям, бялото цялото е тъмно червено.

# 401
За Тобрадекс, имайте предвид, че са антибиотични капки с кортикостероиди.

# 402
ММ от около два месеца има болка/ не е постоянна/ в горната част на крака. Лятото кара колело всеки ден по около 2 часА, помисли, че е от това. Вече повече от 3 седници не кара, но болката я има. Днес беше при ЛЛ, даде му направление за невролог / записахме час за 19.10/ , не е препоръчал нищо за пиене или мазане. Някой, ако е имал подобен проблем или може да препоръча нещо с което да опита до тогава поне малко да облекчи болката? Благодаря.

# 403
  • Бургас
За крака дето боли от колоездене - купи магнезиев гел да се маже. Моят мъж с това се маже, защото също понякога има болки като кара колело повече време. Той кара по 25 - 50км. като тръгне.

# 404
Здравейте.
От снощи съм с болки в стомаха и корема, подуване, боляха ме и ръцете като при настинка. Може и температура да съм имала. Цяла нощ не съм спала, пих нурофен, спазмалгон, дуспаталин , бусколизин, нош па, контролог и не минава. Имах неколкократно ходене до тоалетна, ло не разстройство. Сега купих стомахон и спазмомен да пробвам. Болката е опасваща сякаш, не ме е боляло друг път така. Мислех да ходя на ехограф, но колежка каза, че имало такъв вирус в момента и тя била така събота и неделя и бързо и минало.
Чували ли сте за такъв вирус и имате ли идея какво друго да пия.

Общи условия

Активация на акаунт