Бързи здравословни въпроси и отговори – 36

• 32 398
  • 743
  •   1
Отговори
# 555
Какво й е на петата?

Аз пия нурофен експрес форте - от зъбобол през кръст та чак до краката ме обезболява Simple Smile

# 556
  • Sofia
Мисля,че е натъртена след дълго ходене с ниски равни обувки.
Не ме боли когато седя и лежа,а само при ходене.
Мазах с различни мазила,но не минава.

# 557
Е, за такава болка не пия обезболяващо..сменям патъка просто докато отмине.
Все пак за щяло и нещяло хапове..не е ок Simple Smile

# 558
  • Sofia
Търпях я повече от 2 седмици,но вчера и днес много ме боли.
Смених обувките,слагам и силиконова стелка,но не се търпи 🥺
Може и шип да е 🤔

# 559
Пробвай волтарен, Диклак, нещо такова.

# 560
Мен ме боля преди месец едното ходило някак странично под глезана коста...няма значение къде де,искам да кажа, че беше ставно, възпаление някакво. Отначало мислех, че съм го изкълчила, че съм стъпила на криво...И почивка правих на крака и мазах с мазила и не минава, накрая едвам стъпвах. Започнах да пия Диклак и витамини да се "вдигна" малко и след това затихна.

# 561
А, не е от обувка...за ден два ми минава натъртеното от равна обувка.

# 562
Преди години имах много кофти стрелкащи болки в петите и съм убедена, че бяха провокирани от нерегулираната ми хипофункция. Тогава все още не приемах хормон. След като нещата влязоха в релси, болките в петите изчезнаха, като с магическа пръчка, и сега, дори да ходя по режещи камъни, нямам никакви проблеми.
Та, мисълта ми е, че понякога дадено оплакване може да не е от локално естество, а да е причинено от по-голям развиващ се здравословен проблем.

# 563
Идвам с доста специфичен въпрос: мъж - 68 г, хетерозиготен носител на фактор5 Лайден, хипертоник с периодични тахикардии и аритми и вече с ковид. Тахикардиите покрай ковид зачестиха! Кара го относително леко, лекарката препоръча аспирин протект, аз на своя глава включих натаспин и кверцетин /хранителни добавки са/. Та се чудя дали не трябва по-сериозна антикоагулантна терапия. От друга страна е с кървящи хемороиди... Някой ковидясал и с тромбофилия може ли да сподели опит? Естествено че ще говоря пак GP -то- звънях и по телефоно в неделя, та не беше за дълги разговори.

# 564
За болките в петата си вижте и пикочната киселина.

# 565
Ще направя пореден опит да получа съвет какво точно изследване се прави за глутенова непоносимост.
Правих това в Кандиларов, но е отрицателно:

Гледах има в Рамус някакви, но сега не ги намирам...

# 566
Здравейте, момичета. Много съм отчаяна, вече не знам към кого да се обърна. Във Великобритания живея и тук лекарската помощ е под всякаква критика, толкова некомпетентни лица, не знам дали съществуват някъде другаде.
От около 10 дена имам тъпа болка в дясното подбедрие като си мислех, че е черния дроб, понеже съм боледувала преди години от болест поразяваща дроба и знам как “боли”. Преди 4,5 дена имах и проблем с гръдния кош, задушавах се, имах все едно буца на гърлото, не можех да си поема въздух и така 2 дена. На втория започна и да ми пари на гръдния кош след като се нахраня, особено. Предния ден се събудих с болезнен лимфен възел под дясната подмишница, днес се събудих с болезнен и под лявата. Всички тези симптоми ме карат да си мисля, че може и с жлъчката да има някакъв проблем.
Ходих, разбира се в петък на личния лекар, пипа ме, нямала съм нарастнали лимфни възли.. да, но ме болят, не усещал дроба да е увеличен, с бъбреците съм можело да имам проблем ми вика. Взе ми урина, естествено беше чиста. Днес реших да отида до спешното, чаках 5,6 часа, за да ми каже това подобие на “лекар”, че сигурно съм разтегнала мускул затова ме боли… нищо ми нямало, кръвните били наред.
Не знам вече какво да правя, на частно май ще ходя.

# 567
Ще се ходи на лекар, видяло се, но да попитам, може ли това да е леко протичане на оневмония: вече цяла седмица втрисане само вечер, през деня ок; започна от много кофти гърло и тежест в гърдите, мина гърлото, дойде хрема, поотмина, сега започваща кашлица… не усещам хрипове или свистене, а дращещо сухо гърло и полусуха кашлица. Но, всяка вечер, усещам ясно втрисане и слабост, а челото ми е студено и термометърът не лови. Много време е това за настинка.

# 568
Тест за КОВИД прави ли? Типични симптоми.

# 569
  • Пловдив
Тест за КОВИД прави ли? Типични симптоми.

Още по-добре да е комбиниран тест за ковид и грип.

Общи условия

Активация на акаунт