СМГ "Паисий Хилендарски" - Тема 13

• 58 443
  • 752
  •   1
Отговори
# 495
И децата, които не посещават такива курсове, а разчитат само на подготовката по български в СМГ, приблизитено на какви резултати могат да се надяват
моето 2020г само с подготовка на смг: нво бел 99

# 496
  • София
Марио, много е зле в СМГ.  Децата само по курсове ходят, иначе не могат да се справят с нищо. Затова им купуваме карти за градския транспорт. Защо не спрете с глупостите?

# 497
  • София
Всички близки приятелчета от класа на сина ми ходеха на школи по БЕЛ. Самият той също ходеше. Предвид конкуренцията за стотни на никой не му се рискува да остане само с училищна подготовка. Или ако има такива, са по-скоро единици.

# 498
142  пълни 100 точки по математик ана НВО в София , мисля че е безпределно ясно, че при такава сложност всъщност приема в СМГ след 7 клас става по български език, защото няма достатъчно добра скала за оценяване, 142 равни по математика първи, това не може да продължава.
А вие защо мислите, че 142 пълни 100 по математика ще отидат в СМГ.
При детето ми има поне 20 деца с пълни 100 т. по математика и нито едно от тях няма идея да кандидатства в СМГ.

Това е абсолютно вярно, може би поне една трета ще искат другаде и така за СМГ ще се брят само 90 деца. ОК до тук, ама освен 100 точки дали няма и 99, 98, 97? И ако вземем предвид и тях в три точки ще се съберат няколко стотин деца. А за да има някой 99 или 98 точки най-вероятно са му резнали нещо за глупости, не за неумение да решава. Та за мен такъв изпит си е издънка на МОН.

# 499
  • София
В 7 клас масово ходят на БЕЛ курс. Не защото и по принцип не изкарват високи резултати, но за да се застраховат, предвид голямата цедка при кандидатстването. В 6-ти може и някой да ходи, но е по-скоро изключение.

# 500
Марио, отново казвам, както по-назад. Щом имаш съмнения относно СМГ и подготовката в него, не си записвай детето. Там проблем със запълването на места няма. Три страници чета твоите съмнения в учителите и тяхната възможност да преподават в училище и на школи, пък атмосферата, пък децата, пък дали учат допълнително.....

# 501
  • София
Соник го е казала много точно, а и аз съм писала, доста деца ходят допълнително в 7 клас, защото наистина често се случва БЕЛ да е решаващ приема на децата, всяка точка, десета и стотна имат значение, и всеки се "презастрахова" с подготовка, очаквайки всяка година все по високи балове. Но имам примери и за отлични резултати  - близко дете от миналите 7 класници не ходи на абсолютно нищо допълнително, довери се на себе си и учителката ни по БЕЛ госпожа Керемидчиева  и имаше 97 т., ето и горе е даден пример от Мария с Розалия Михова мисля беше на нейната дъщеря.  В СМГ има много добри преподаватели по БЕЛ - давам конкретен пример със сега извелата 12 клас госпожа Владева. Синът ми изобщо не ходи на нищо допълнително по БЕЛ, хич не е добър в тази област, не му и трябваше, заради насоката към математика, информатика и физика, а изкара един доста приличен резултат на ДЗИ, само от наученото с нея, част от което онлайн обучение. Очаквам и че статистиката от ДЗИ за 12 ни клас ще е много добра.
Надявам се и тази година нашите седмокласници да имат традиционно добрите резултати за училището, да имат успешен избор и класиране!

# 502
То си е въпрос на хвърляне на боб на кого ще попаднеш.Аз на боб не разчитам.Както искаш ме разбирай,Марио.

Последна редакция: ср, 28 юни 2023, 17:35 от malinkap

# 503
За съжаление е точно така, на кой учител ще попаднеш. БЕЛ г-жа Тунчева, която не бих нарекла дори къса клечка...
Мат г-жа Бойчева, също мнооого къса клеча. И когато се паднат двете в комбинация на два класа, наистина може би от 6 клас трябва да се ходи на уроци по бел, че и по мат.

# 504
StefiZ Моля, бихте ли споделили какви са проблемите с г-жа Бойчева?  Не осигурява добра подготовка по математика, проблеми с дисциплината..? За нея информация няма никаква, дори курсове не води.

# 505
Подготовката е проблема.

# 506
Моят БЕЛ учи изцяло в школа (в 7 клас ударно материала 5-7 клас). Тяхната учителка нехаеше за подготовката за НВО. Като правеше пробни матури, понякога казваше: "а, това не съм го взимал още на школата" и прескачаше.

Последна редакция: ср, 28 юни 2023, 22:49 от FreshBreeze

# 507
142  пълни 100 точки по математик ана НВО в София , мисля че е безпределно ясно, че при такава сложност всъщност приема в СМГ след 7 клас става по български език, защото няма достатъчно добра скала за оценяване, 142 равни по математика първи, това не може да продължава.

Алтернативата неграмотни математици ли е? Това ли искате?

# 508
Ама колко страници да се пише какво се иска, върнете се и изчетете! НВО мат е с потресаващо ниска трудност като за подбор в мг. Не може по математика да има близо 300 максимални резултата, а по бел да са около 10. Значи трудността на математиката не може да разслои така, както разслоява бел. Това е проблемът, защо е толкоз трудно да се проумее?

# 509
Обучението по бел да подчининиш всичко на формата и да напишеш тезата и преразказ на живота си са страшен измерител на грамотност.
Ей на тази мисия подчиних една година от живота на моето дете, постосвайки напоително това, че на образователните измерители им е  толкова важно да няма индивидуалност. Е, струва си. Целта от ден първи в училището да продължи да учи в него, за да бъде до 12ти клас с г-н Попов в часовете по БЕЛ е изпълнена. Дано той да успее да върне предишната страст към литературата при моето гардже.
Към школата, в която си поверих детето, изпитвам най-добро отношение, защото следваха щуротиите, на които се посвети седмокласничката и оказаха пълно съдействие. Целта да си надгради точките до нужния брой беше  изпълнена.

Общи условия

Активация на акаунт