За Коледа подарък не мисли, нека дойде той в пелени. ~бебеправене 615~

• 24 955
  • 775
  •   1
Отговори
  • София
Flowers BouquetFlowers BouquetНа новите - добре дошли !Flowers BouquetFlowers Bouquet

Ние тук се обичаме, уважаваме и много си помагаме !
Молим ви, представете се – на колко години сте, откъде сте, от колко време опитвате, колко дълъг е цикълът ви, кога е овулацията ви, имате ли вече деца, и всичко друго, което прецените ! Дано темата ви донесе информация, положителни емоции и приятелско рамо в трудните моменти !

Ние сме малко общество за взаимопомощ и подкрепа в пътя на бебеправенето.
Тук не е място за хвалене с положителен тест в първи пост или въпроси от типа на 'здравейте, виждате ли втора черта?'. За тази цел във форума има други теми, молим, потърсете ги.

People Baby Anigo People Baby arogans People Baby bananovolisto People Baby Believe 23 People Baby Belflower People Baby Greyspirit People Baby kukumiavka People Baby m-angel People Baby Mandaria People Baby Michelle Simple Smile People Baby Mila101 People Baby Miracle People Baby Monita576 People Baby nasito8988 People Baby patencce1 People Baby petufin People Baby rave People Baby Salsera :Baby: Sisi_cat People Baby shan^tall :Baby: Одри People Baby Светослава Ангеловаа People Baby Среднощно слънце People Baby ВаНиЛа People Baby 2402 :Baby:

Пореден преглед,
чакаш на опашка с часове..
Отново тестове и диагнози,
в очакване на алени чертички две!

Една несбъдната мечта си пожелаваш,
на всеки празник и рождени дни..
И много силно се надяваш,
Ала очите не пресъхват
и не спира да боли!
И плановете често се объркват,
изнизват се година, две,
понякога и повече от три..

В домът ти все е някак тихо, празно,
а в съзнанието мрачни мисли се въртят.
Но чувала съм, че доброто е заразно
и важен е приятелският кръг!

Често чуваш - "отпусни се",
"недей да мислиш"
или "всичко ще се нареди"!
Но всичко, през което преминаваш,
не се забравя,
дори понякога е трудно да се спи!

Една несбъдната мечта,
до нея пътят е трънлив!
Потъваш често във бездънна яма
и трудно се излиза жив!
Но ето тук си, тук сме
и не сме сами!

Среши косите си, вплети ги,
дълбоко дъх си поеми.
И нищо, че короната е тежка,
изтупай раменете, изправи се,
и гордо на главата я сложи!
За втори/трети/пети дубъл приготви се,
а вместо грим се усмихни!

Незаслужено страдание,
усещам как по вените се стича.
Наляга ме жестоко отчаяние,
ала душата иска рожба да обича!

Очите ми са като водопади,
сърцето ми като неспящ вулкан..
Трън под кожата,
трудно се вади
и все напомня, че е там!

Кажи ми как
да спра да страдам, да я мисля..
Да спра сърцето
да я иска..
Тази мечта недостижима,
в утробата живот да има.
Тежък кръст на раменете нося,
кажи кого да моля,
от кого да прося!

Към Господ се обръщам често,
не чува моите мълва..
Отново напоявам presto
ала чертата е една.

Сънят превръща се в кошмар,
и пак пропадам в бездна.
Искам да се махна,
да избягам, да изчезна.

Но знам, че трябва да се боря,
Напук на себе си и своята съдба!
Ще се въоръжа със силна воля,
готова съм за дълга,
изтощителна борба!

Накрая ще изляза победител
и сърцето безгранично ще обича,
наградата ще е РОДИТЕЛ,
а някой, тихо, "мамо" ще изрича!

Мило мое мъничко човече,
мое щастие, мой блян!
Как силно искам да те гушна вече,
Никога не ще си сам!

Ще има мигове на сълзи
и поводи за греещи усмивки.
Но всичко ще се нареди,
щом вкъщи сме затрупани
от бебешки играчки, пелени, завивки.

Отправям поглед към небето,
ръка полагам на сърцето.
Молитва, устните прошепват,
да се появиш,
на топличко, до термин,
да се задържиш!

До теб ще бъда неотлъчно,
ще те закрилям
и над теб ще бдя!
Понякога ще ми е трудно, мъчно,
но знай,
ще се старая, ще опитам
да бъда
най-добрата майка на света !

Тоалетна, чашка и тест -
чакаш минути пет или шест.⏱️
Ето черти - цели са две,✅
сълзите напират - ще имаш дете!🥹

Гадене, киселини и хормони,🤢
Шоколади ядеш с цели кашони.🍫
Първа фетална и втора, и трета -
време да раждаш е майчице клета!🫄

Контракции, разкритие и много болка,😵
врещиш изтощена - искаш упойка. 💉
"Напъвай" - крещят всички над тебе🧑‍⚕️
и чува се плачът, мощен, на бебе. 👼

Плацента, шевове - ох няма край...🙄
вземаш детето и попадаш във Рай! 🥰
Изписването е на дневен ред,
там всеки ще ти даде непоискан съвет. 🗣️

Памперси ,хранене и спане,
това бебе ще спре ли да реве? 🥴
40 дни и погача голяма -🍰🧁🍬
всяка жена акъл от опит ти дава. 🧏

Още рев, ако и колики мощни,😨
ти вече не спиш по цели нощи.💤
Помощ накрая търсиш в група за мами,🫶
там всички знаещи са се събрали.🧑‍💻

Минава месец, втори и вече сме в шести -6️⃣
сега се вълнуваме от пюретата месни!🥔🥦🥕
На дневен ред вече е друго -
зъбите никнат, виждам се в чудо!🦷

Приспиваш в количка, на ръце и в кошара...
но ефект от всичко естествено няма!!!!!🙄
Разбирам - да си майка е сбъдната мечта. 💗
😘

Цветни снимки и проверки,
спермограми, овитрели.
Яйцеклетките ми вече са узрели !

Засякох овулация,
готвя за мъжа сензация.

Обаче моят мъж се умори,
иска вече да поспи.

От секс ни писна вече,
да идва малкото човече.

Писна ми на ленти да пикая,
хайде да става накрая.

Вдигам си краката аз сега,
седя и чакам втората черта.

Спермограмата му е отлична,
яйцеклетката налична.
Само трябва да се срещнат те,
и да станат чертички две.

*Нека мен и теб в едно да съберем*
Когато двама души срещат се,
минава време и започват те
семейството да се увеличи с още един член,
когато кажат си ‘‘Нека мен и теб в едно да съберем !‘‘.

Мечти и надежди силно се разпалват,
някъде там двама спират да се пазят.
Дни, месеци, дори години понякога минават,
време, пари, нерви, всичко готови са да дават !

Първо откъсват част от своята душа и сърце,
докрая поръсват с любов. Да ! Те искат дете !
Трудно е, много търпение се иска,
понякога сълзи тихо ронят се, зъби се стискат.

‘‘Не се напрягайте !‘‘ – отстрани лесно е да казват.
Как, когато чакаш такъв дар, трудностите да не те смазват ?
Някъде там в един момент се случва,
теста показва две черти, а в гърлото засяда бучка.

Този път обаче напират радостни сълзи,
мъжът, когото обичаш, с дете ще дариш !
Трудностите през бременността, всичко си заслужава,
а борбата преди това не се забравя !

Но когато гушнеш малкото човече всичко избледнява,
някакси по-леко става и осъзнаваш, че вече станала си МАМА !

*Сила*
Ако днес се чувстваш унила,
ако в себе си не намираш вече сила.
Ако ти се струва вече невъзможно
или пък невероятно сложно.

Не спирай! Продължи напред,
може още утре да е твоят ред.
Бори се! Ще си заслужава,
животът рядко даром дава.

И ако имаш нужда - поплачи си,
излей каквото ти тежи.
А после на краката стъпи си
и недей повече тъжи.

Идва малкото човече,
може би дори на път е вече.
И то ще иска мама с усмивка широка,
да му показва винаги вярната посока.

И ако днес се чувстваш унила,
намери в себе си сила,
защото идва малкото човече,
сигурно дори на път е вече !

Важни теми:
Тестове за овулация
Автоимунен тиреоидит на Хашимото
Бременна ли съм?
Добавки и витамини
Стойности на ЧХГ
Как се сбъдна мечтата ни да имаме дете

Старата тема
Обща отчетна тема на нашите успели момичета

Nature Snowman Believe23: М - 12.01; О - 24.01; Т - 07.02.
Nature Snowman Fayona: M - 02.01; O - 15.01; T - 29.01
Nature Snowman kukumiavka: M - 05.01; O - 17.01; T - 27.01
Nature Snowman Miracle: М - 25.12; О - 07.01;  Т - 22.01
Nature Snowman rave: M - 21.12; O - 05.01; T - 19.01
Nature Snowman Salsera: M - 28.12; O - 14.01; T - 28.01
Nature Snowman Strawberryyyy: М - 18.12; О - 30.12; Т - 13.01
Nature Snowman nasito8988: M - 27.12; O - 09.01; T - 23.01
Nature Snowman ВаНиЛа: ВаНиЛа: М - 16.12; О - 28.12; Т - 11.01
Nature Snowman Еми Simple Smile: М - 26.12; О - 7.01; Т - 22.01

Lorrain ~~~ Tokyo0505~~~

Последна редакция: ср, 08 яну 2025, 15:32 от rave

# 1
Благодаря за поканата на Rave да орисам темата! Нямам думи, с които да опиша колко се радвам, че имам тази възможност. 😊 Последно време се губя тук, защото имам много мисли и притеснения в главата и гледам да не задълбавам всичко в проблем и ми е по-лесно просто като не прекалявам с четенето. Прекарах в този форум доста време преди добрите новините и получих много съвети и подкрепа от всички вас, за което съм много благодарна! ❤️
Нека сега да ви разкажа и нашата история и пътя до така чаканите 2 черти, като ще опитам да съм максимално кратка:
Аз съм на 26 от вчера официално, мъжът ми е на 32 години, като сме заедно от близо 9. Както виждате, аз бях на 17 години, когато се запознахме и в първите години от връзката ни изобщо не сме се замисляли за деца, защото аз исках да завърша бакалавър и магистър, в това време и работех доста, като успях да се издигна лека полека и на работа до Ръководител отдел, а мъжа ми развиваше собствен бизнес. Наша страст станаха почивките и едва успявахме да издържим 2 месеца без да отидем някъде и нямахме търпение всеки път за следващата дестинация. Така продължи спокойния ни живот до 2022 година.
В началото на 2022 решихме да спра да приемам противозачатъчни, които ми бяха изписани заради липса на цикъл през 2015 година (което в последствие се оказа голям проблем, но няма да изпадам в детайли) и да не се пазим, пък каквото стане. От 12 месеца през годината, аз имах 5, най-много 6 цикъла като още тогава започнаха ходения при АГ, за да разбера защо се случва, пускахме хормони, приемах Дуфастон за предизвикване и съм сигурна, че всички знаете какво е било. Така протече първата година на „опити“, разбира се – неуспешна, като вече знаехме, че няма да е толкова лесно, заради разбърканата ситуация при мен, тогава бях диагностицирана с поликистоза от АГ.
Дойде 2023 и решихме да се ориентираме към репродуктивен специалист в Шумен като близък град до нашия и репродуктивна клиника. Там вече цикъла ми се нормализира на 30-32 дни, видяхме, че имам Овулация всеки месец, направихме цветна снимка с резултат дясна проходима и лява запушена тръба, правихме фоликуметрии и инжекции Прегнил за „всеки случай“, но положителен тест още нямаше. Тогава мъжа ми беше с 11% морфология и като цяло добри резултати от спермограмата. Лекаря, който посещавахме започна да ни убеждава за хистероскопия за корекция на матка, защото уж била малка и след това да правим инвитро, защото явно при нас нямало да се получи естествено. Това ни отказа от тази клиника, понеже знаехме, че има още много неща, които не сме проверили преди да отсечем инвитро и Октомври 2022 запазих час за д-р Калчев за 13.03.2023, ден който никога няма да забравя. Докато чакаме за часа ни, продължавахме да посещаваме АГ за фоликуметрия всеки месец, резултата беше все така негативен. Това беше най-трудната година за мен психически, надеждите ми умираха месец след месец и към края на годината вече бях приела, че може и да не се случи нашето чудо.
Минавам вече на Март месец 2023 и срещата ни с д-р Калчев. Смятам, че всяка от Вас е усетила, когато се е срещнала с нейния лекар и това се случи на мен на 13.03.2023 и никога няма да го забравя. Този човек за мен е на първо място Човек и след това доктор. Първия по веригата, който не бърза за инвитро, отделя ти нужното време, изчаква те да разкажеш всичко, което си подготвил и ти гледа всички изследвания едно по едно, докато ги коментира. Той беше категоричен, че аз ще забременея през 2023 година и се оказа прав, защото още след срещата с него в същия месец аз бях бременна, но не за дълго – оказа се биохимична бременност и щастието беше за много кратко, НО беше и първия ни положителен тест за 1 година и половина опити. Мъжа ми направи нова спермограма преди срещата ни с д-ра и вече беше на морфолофия 7%, което мен много ме уплаши, но за д-ра нямаше проблем, нито нужда от добавки. Направихме 1 стимулация с Кломифен – лош отговор и беше неуспешна. След това направихме ендометриална биопсия – имах HHV-6 и го излекувахме. Направихме още 3 стимулации, като увеличавахме дозата и постигахме добър отговор, но уви – нямахме успех. Края на Юли/началото на Август бяхме на 10 дневна почивка и чакахме да дойде време за тест след поредната неуспешна стимулация, като с д-р Калчев се разбрахме началото на Септември мъжа ми да пусне нова спермограма, а аз да направя нов тест за проходимост на тръби, защото вече се съмнява в предходния дали е актуален след толкова неуспешни стимулации. Дойде Септември, направихме спермограмата и познайте – бяхме паднали на 4%, никога няма да забравя паниката, която ме обзе и запазих час за инвитро специалист за 07.11.2024. На моя глава бяхме пуснали микробиология, инфекции и ДНК фрагментации, като всичко беше супер без една уреаплазма, която в последствие се оказа, че и аз имам. Отидох си за часа за проходимост с мислите, че ще ми отменят процедурата, но д-ра прецени, че няма нужда, направихме я и започнахме антибиотик и двамата веднага за уреаплазмата. Попитах лекаря сега този месец с този антибиотик и проверката на тръби, може ли да правим опити и той ми каза виж какво, правя тази процедура с пяна от 7 години и първите 4 смятах, че не може да се забременее в месеца на процедурата и казвах да не се правят опити. На петата година една жена забременя и вече казвам, че може, но шанса е много малък, само 4 жени имам до момента, така че давайте – нищо няма да загубите, искам да дойдеш другия месец и да ми кажеш, че си петата. Сега ставай, отидете да запалите една свещичка и те чакам другия месец бременна. Пиша това със сълзи, които се стичат по бузите ми, защото това и стана, палихме свещ 3 дена подред, четвъртата я запалих в деня на положителния ми тест с единствено желание – това да е вече нашето дете и да го прегърнем след 9 месеца.
Вече съм в 17та седмица, чувствам се добре, бременността ми е лека като имам проблем с кръвотока от ляво, но нито инжекции, нито хапчета могат да ме уплашат вече – ходя на лекар, следят ме, и в центъра на Калчев, и в моя град, каквото е писано ще стане, а аз силно вярвам, че това е нашето дете. Надявам се просто да го износя поне до 34та седмица и ако може, само ако може – да не развия прееклампсия. Бебето е момче е, здраво е според пренаталния тест, още честно казано ни е трудно да си представим и да се отпуснем, че ни се случва, въпреки че почти половината мина. Някак си, имам чувството, че ще си отдъхна едва когато го държа в ръцете си.
Много се надявам да съм дала поне на една от вас тук кураж и сили да продължава напред всеки ден и да не се отказва от мечтата си! Благодарна съм, че ви намерих, когато имах нужда, защото ние не споделяхме на никой нашите проблеми, дори и на най-близките и знаехме само аз и мъжа ми, а във вас намерих подкрепата, от която имах нужда в тези моменти!
Вярвайте и не губете надежда, всичко ще се нареди и стискам палци всяка една от вас да види скоро двете черти. Тук съм за съвет за всеки, който има нужда! ❤️
Нека темата се напълни с много положителни тестове! ❤️

# 2
  • село в ямболско
Благодаря за темата!
Сис лека Б!

Аз нещо не мога да хвана О, но не съм се отказала още.

# 3
Rave Heart

Sis, все така да си и всичко да е повече от прекрасно! Hug

Raus/Bohne, второ мнение?

# 4

Raus/Bohne, второ мнение?

Честно казано дори не знам при кого да отида за второ мнение и до колко има смисъл вече.

# 5
Боне, винаги има надежда. Не се отчайвайте! Ако пък всичко е наред и само си навредите с тези мисли и рев? А и да не е, какво можете да направите, освен да изчакате и да се молите за добро развитие?
Второто мнение е разумно.

# 6
  • Замък сред облаците
Bohne/Raus, аз идвам с коментар по твоя казус. Ако тепърва на 10.12 е било ЧХГ 148 това горе долу отговаря средно между 2 дни преди закъснение и 1 ден закъснение. Ориентировъчно в момента би следвало да си около 7+ гестационна седмица, НО казвам ориентировъчно все пак. Тук много зависи как са те гледали (вагинално или коремно) и какви показания дава УЗ, защото понякога и настройките са бъгави. Лично имам случай да ми измерят по-голям сак и ембрион от предна седмица при дежурен лекар и ехографът да покаже по-ниска седмица от предното замерване, въпреки че АГ потвърди че е пораснало.

Това с рентгена не е опасно. Опасно е повече облъчването (директно в корема) след появата на ембрион, покрай морфологията на ембриона.

Може да се върнеш по темите назад да прочетеш историята на mommy22 от миналата пролет и тя така го отписваше и късно се появи ембрион, пък сега има живо и здраво детенце.

С две думи, има ли пулс има много голям шанс!

Кукумявка, подкрепям Алисън. 28% дефрагментация прави шансовете нищожни и не е проблемът в алкохола преди изследването. Нищо не ви пречи да продължите естествените опити, но се запитай и през колко още неуспеха си готова да минеш.

Последна редакция: вт, 07 яну 2025, 21:25 от АА

# 7
Благодаря за новата тема! 🍀
Аз съм с 4 дневно закъснение, 2 отрицателни теста ...
Надявам се поне ако ще ми идва да е тези дни, защото в понеделник съм пак по пътека 3 дни в София за моите ревматологични изследвания... Ще си пусна там и ЩТ хормони, че след това пък съм и на ендо към края на месеца

# 8
Записвам се и аз в новата тема! Нека донесе много положителни тестове! Сис987,много хубава история,стискам палци всичко да е наред! Дано не бъркам ника, но мисля,че точно ти ми написа преди време в темата за овулацията предположение за пкя заради тестовете ми ,които имат черти,но нито един не е положителен. В крайна сметка се потвърди, така че го боря и това.
Боне, не е ли добър знак,че се удвоява чхг? Дано да е!

# 9
Sis987, живи и здрави бъдете и малчо да стои до термин на топло и да имаш безпроблемно и щастливо раждане.  Hug Blue Heart

kukumiavka: Груба грешка е за мен лекар да подцени високата ДНК фрагментация. За успешно, спонтанно забременяване на теория се иска под 15% да е индекса. С тази бройка, ти може и да успяваш да забременяваш есетствено, но риска от аборт е много голям при такава фрагментация. Дори при инвитро проценти над 20 водят до затруднения. Просто имайте го предвид, а ще си прецените стъпките от тук нататък с половинката. За сравнение ММ беше с 30-37% когато забременях и направих аборт, а чак 2 години по-късно и 3 инвитро процедури имахме отново забременяване, и то едва когато се смъкна съществено ДНК фрагментацията.

Успешна и бебеносна тема пожелавам! People Baby People Baby People Baby

# 10
Rave, благодаря за уютната темичка Heart

Sis, спокойна бременност с най-прекрасния финал! Heart

Нека в тази темичка да завалят положителни тестчета и да е на късмет на всички! Heart

Стана ми интересно относно Днк фрагментациите защо при 28% дори с инвитро шансът клони към 1% успеваемост. Нали се прилагат специални методи на оплождане за този проблем - макс, пикси и т.н.

При нас са 19% и честно казано докторите не го отчитат като проблем, казват, че голямото количество компенсира нещата и все ровим за проблем при мен. Е, при второто инвитро поне приложихме Пикси 🤷‍♀️

S.G.C, a как успяхте да смъкнете % - с добавки ли?

# 11
Rave, благодаря за темата Heart Eyes
Sis, лека бременност до финал Heart

Записвам се с М от вчера и преглед при Станулов от днес Simple Smile Машина е този човек, ей Simple Smile Вчера му писах с надеждата да ме вмъкне някак преди другия месец No Mouth пък той звънна снощи в 22:20 и каза "Можете ли да дойдете утре?" Simple Smile Естрофем от утре, преглед на 17ти, на/около 23ти прибираме една снежинка на топло Simple Smile Това по план, де Joy Но той ще се изпълни!

Успех на всички!

# 12
Здравейте, от няколко месеца само чета, но днес се записвам в първата новогодишна тема.
Пожелавам успех на всички 🤗
За себе си мога да кажа, че съм с намаляващ АМХ, високо TSH, което ще обсъждам чак през март с лекар и че разчитаме само на естествени опити. И на двама ни възрастта е 40+...надявам се да не съм единствената с 4 десетици тука 😉

Последна редакция: вт, 07 яну 2025, 18:06 от Syringa

# 13
Записвам се и аз с страхотната ни темичка, щеше ми се да се включа и аз във вълшебното списъче, но засега опити заради вече хроничните бактериалните инфекции не се очертават. Благородно завиждам на всички, които имат тази възможност Smile .
Sis, пожелавам ти да се отпуснеш и насладиш максимално на остатъка от бременността.
Bohne, разбирам те, че си силно притеснена. Още повече, че си сигурна в датата на зачеването. Зареди се с търпение и дано всичко се развие добре, стискам ти палци, още нищо не е загубено!
Файонка, вие май пак сте в играта, нали така Flowers Four Leaf Clover ? Виждам те в списъчето Simple Smile . Както и Ванила, която не е писала от доста време сякаш.
И на мен ми стана интересно, как мъжът на SGC е подобрил ДНК фрагментациите. Ще ми се и ние да пуснем, но предполагам е безсмислено на фона на непрекъснати бактериални инфекции в еякулата. И естествено се опасявам от лош резултат, предвид това, че за една година опити най-големия ни успех е едно кухо яйце. Е, може би в комбинация с моите не съвсем млади яйцеклетки.

Редактирам се, за да изкажа възхищението си към Инферия - за един ден, обаждане на репро-то, преглед, лекарства започваш, че и ЗЕТ насрочихте. Евала, момиче! Дай Боже другия месец по това време вече да ни се похвалиш с положителен тест.

# 14
  • Замък сред облаците
Ванеса, без да претендирам за прекалена начетеност на темата, но пикси и икси нямат общо с ДНК фрагментацията толкова, колкото с морфологията. Тоест селекцията на сперматозоиди в инвитрото е основно процес по подбиране на сперматозоиди с добри морфологични белези. Вече ДНК фрагментацията може да е висока и при тях без това да е видимо морфологично. Съответно е въпрос на шанс да се падне сперматозоид с добра фрагментация, а при пикси и икси се вкарва един… представи си какъв късметлия трябва да си да уцелиш тото от милиони.

Общи условия

Активация на акаунт