За Коледа подарък не мисли, нека дойде той в пелени. ~бебеправене 615~

• 25 827
  • 775
  •   1
Отговори
# 30
Честита Нова Година,  момичета!
Честита нова тема!
Пожелавам да се напълни с +++ и цялото списъче да остане празно за следващата!
Сили, лек остатък от бременността! И на всички бременни,  които все още пишат❤️
Подкрепям всичко,  което сте написали за днк фрагментации. 
Припомням , че при нас след операцията от вариокоцеле забременях спонтанно на втория месец. Оказа се бх и няколко месеца по-късно след още една бх след трансфер се получи нова бременност, за сега успешна.
Задължително консултация с андрог.

# 31
  • София
Консултацията с андролог може ли да е онлайн?

# 32
  • Замък сред облаците
Принципно може да коментира СГ, но пък така се пропуска прегледа на тестисите също е важен (с УЗ).

# 33
Записвам се и аз, благодаря за темата и успех на всички бебеправещи! Сис, лека бременност и здраво бебче пожелавам!

А тази ДНК фрагментация кога са ви посъветвали да я изследвате?

Bohne, при разминаване в 1 мм се засича друга седмица толкова рано, може да е от ехографа и т.н, по-добре вярвай в чудеса, отколкото да се стресираш и да отписваш нещата. Ако ще ти е по-спокойно потърси някой добър лекар с много добра апаратура. И не забравяй, че в медицината 2 и 2 не винаги прави 4. Дали са ти вече и други примери от темата. Онзи ден четох как някакъв доктор вече не изпращал никой за аборт, защото го направил веднъж и после жената дошла бременна в 8 месец да му каже, че е сгрешил. Знам, че е трудно и тези 2 седмици ще ти се сторят като 100, но от сърце пожелавам най-прекрасния финал!

# 34
  • Ст Загора
Ние сме с ДНК фрагментация 15%

Взех си смарт пръстен от Тему

# 35
  • София
Среднощно слънце, ако е към мен въпросът - при първия ми преглед при Вецев, той ни поиска разширена СГ с ДНК фрагментация.

Записах преди малко час в Геника. Андроложката отново ми каза, че в деня преди изследването не трябва да се пие алкохол. Явно има все пак значение.

# 36
Има някакво значение, но не и за фрагментацията. Сперматогенезата отнема приблизително 3м. Неща като въздържание, антибиотици и алкохол, приемани дните преди изследването може да окажат влияние върху количество и подвижност, но не и върху ДНК фрагментация.

Между другото, аз препоръчвам СГ да се прави в репродуктивна клиника с даване на материал на място.

слънце, ние я изследвахме на моя глава още преди първото инвитро. Научих за ДНК фрагментацията от форума, тогавашната ми репродуктивна смяташе, че няма нужда да я гледаме, ама после беше решаваща за подбора на техники за обработка на материал.

Последна редакция: ср, 08 яну 2025, 09:56 от 2402

# 37
Въвеждам се в новата тема.
Бях на пожарникар малко аз.
Скрит текст:
В петък съм на ендокринолог за контрола на TSH и евентуален ъпдейт на дозата л-тироксин ако ми е недостъчен(ама той май е ок за сега). Каза инсулин да не изследвам още, защото ефект от глюкофажа ще има едва след 3 месеца ама аз съм нервозно-тревожна и го пуснах. На тая кръвна захар не знам какъв е ѝ случаят. Глюкомерът показа 4,1 преди да тръгна от вкъщи. Гледам обаче тест-лентите изтичат след месец.. освен да викна нови. Чакам едно витамин Д да излезе днес-утре. Тия ТАТ явно ще си живея с тях, въпреки че са спаднали леко.
Януарският батко е оле мале. Има повече плочки от коридора у нас.

Боне, стиснати палци при следващия преглед всичко да е наред!
Към темата за ДНК фрагментацията и морфология - като сме коментирали с репродуктивния и андролога спермограмите на ММ, потвърждавам, че ни се каза същото - на тези два параметъра много трудно се влияе. Най-лесно се подобряват подвижност и бройка. ММ пази режим на добавки, хранене и спорт от април някъде, последната му СГ е доста добре в неговия контекст - двойно повече брой и подвижност ама морфологията си седи 1-2%. Фрагментация сме изследвали веднъж и беше 12%.

# 38
Като сме на темата със СГ, на моя мъж ДНК фрагметнацията му беше много добра (91% без фрагментация), като брой и подвижност също. Но морфологията му беше 2%, което ни казаха че на голямата бройка и на добрата ДНК фрагментация това не би трябвало да е проблем.
Все пак обаче ми се иска да пие някакви добавки или витамини. Може ли да ми кажете на вашите мъже какво е изписвано и от кое според вас има ефект или кое е най-качествено?

# 39
  • София
записвам се в темата с пожелания за много сбъднати бебета!

# 40
  • Ст Загора
При мен теста за О се размърда. Сутринта беше 0.45 ...

# 41
А тази ДНК фрагментация кога са ви посъветвали да я изследвате?
Ние също я изследвахме по наша инициатива. Самата спермограма е повече от отлична - всеки път го хвалят колко е идеално всичко. То това е, че като излязоха 19% с днк фрагментации, нищо не се промени и все казват, че не са проблем. Може и така да е, процентът не е чак толкова висок, но ще му назнача аз малко добавки Simple Smile Омегата е ясна, четох, че витамин Е помагал - какъв късмет, че точно поръчах преди няколко дни Simple Smile
Така или иначе си имаме 1 снежинка, която ни чака, но да помисля и в переспектива.

Иначе пропуснах да кажа, че докторите все пак казаха и на нас, преди инвитро въздържание само 1 ден.

И понеже и двата пъти правим оплождане 50 на 50% с някой метод и класическо, ми направи впечатление, че винаги първо трансферираме от класическото и накрая от икси/пикси. Т.е. човешкия фактор, който коментирахте (да се избере плувец по външни белези и т.н.) явно не се предпочита пред естествения подбор.

# 42
Благодаря за новата тема! Сис, остатъкът от бременността да е лек и спокоен - до пухкав финал! 🌟🍀
Малкият маймун вкъщи незнайно как успя да лепне стомашен вирус и положението направо е олеле майко. Покрай него започва и на мен да ми се гади.. и за съжаление туй гадене, не е като онуй гадене дето чакам да го изпитам. 😁 Послушах ви, дами, и не съм пускала полови хормони на 5ти ден. Ще видим на следващата М каква ще я свършим /разбира се, тайно се надявам въобще да не ми дойде/. Междувременно пия добавки, ММ ме е опнал на диета - никаква захар, само пълнозърнест хляб /евентуално/ и съм ужасно крива /направо нетърпима/. За капак ММ баш в най-важните дни ще го няма - трябва да се върне когато се предполага, че трябва да е О. И отсега ми е накривена шапката. С две думи - добре, че съм си вкъщи докрая на седмицата, че да не го отнасят на работа. 😁🤦
Допълвам се - очертава се ММ да пътува скоро до София отново. Но не знаем още ден, а ми се иска да я пуснем най накрая тая СГ. Доколкото знам трябва да се запише предварително час - колко по-рано трябва да се запише? Седмица? Две?

# 43
Да се запиша и аз и в тази тема. Grinning

Аз съм на 36 години, а мъжът ми на 32. Имаме едно прекрасно човече на почти 3 годинки и една мечта за братче/сестриче на близка възраст. За съжаление втората ми бременност приключи със спонтанен аборт септември месец. От този месец имахме разрешението да подновим опитите, но може би ще трябва да стопираме нещата, защото в друга тема прочетох, че е добре да се направят изследвания, които за жалост на мен не ми бяха казани. Та ще видим чакам всеки момент да ми дойде (или не, защото до преди да прочета темата вече бяхме направили опити) и ако не са се получили нещата първо ще направим изследванията преди да започнем отново.

# 44
  • Ст Загора
Soulshock здравей и тук!

Общи условия

Активация на акаунт