Перилни препарати и омекотители – 70

• 46 950
  • 769
  •   1
Отговори
# 465
Хмм, като относително скорошна домакиня, и като чета за ментета, този на такъв ли ви прилича? Че аз с "чорба" пера в момента. От клийнмаркет е поръчван по спомен.

На този нищо му няма . Обаче онзи .. 116 пранета гел Персил няма никъде . Отделно на това , пише WL - трябва трябва да е немски , но не е  . В Германия всичко е на немски .
Не е и официален внос . Ако е нормален Персил , трябва да пише Color Active Gel . Под капачката също има нещо , което не се вижда добре под снимката .

# 466
То това на менте бие . Никога опаковките не са били така грозно отпечатани  . Никога не е имало разфасовка за  116 пранета .
Помислих си го. Потърсих в Гугъл и никъде не видях такава разфасовка, но признавам си подведох се по цената и щях да го метна в количката. Иначе "чорби" не ползвам. Изкуши ме цената, то излизаше 20ст на пране Joy

# 467
Здравейте момичета, прочетох в по-стара тема че за комбинирани перални със сушилни не е ок да се ползва течен препарат и омекотител. Имате ли идея дали само когато се използва сушилнята важи това правило или по принцип трябва да си подменя препаратите, дори когато само пера с нея?

Ако може и препоръка за хубав прах за пране, че до сега само течни съм използвала Grinning . Единствено на детето пера с детския прах на Максима

# 468
Здравейте момичета, прочетох в по-стара тема че за комбинирани перални със сушилни не е ок да се ползва течен препарат и омекотител. Имате ли идея дали само когато се използва сушилнята важи това правило или по принцип трябва да си подменя препаратите, дори когато само пера с нея?

Ако може и препоръка за хубав прах за пране, че до сега само течни съм използвала Grinning . Единствено на детето пера с детския прах на Максима
То и само за пералня не е хубаво да се ползват течни прахове, защото образуват гадни налепи по вътрешността на уреда.
Като искаш хубав прахообразен препарат, заложи на класиката - Ариел или Персил. Аз лично пера само с Ариел за цветно и бяло и други експерименти не правя.

# 469
  • София

По принцип не е добре да се ползват течни и омекотители заради самата пералня, няма общо със сушилнята. Течните се изплакват по-трудно заради сгъстителите, а омекотителите оставят един тънък слой, неизплакнат, който е предпоставка за развитие на гъбички и бактерии. Заради използването на течни препарати и омекотители измислиха препаратите за почистване на пералня. Преди нямаше такова чудо.

За хубавите прахове в БГ вече са ти отговорили, бих добавила само да погледнеш табличката на първа страница от темата, там има изброени добрите прахове за съответните държави.
Сано Максима, ако става дума за Сензитив, е с много орязан състав и не изпира добре. Замазва цветовете и не маха петна. Необходими са добавки за качествено изпиране на дрехите.  За детското пране е важно винаги да има опция "допълнително изплакване", за да не се дразни кожата. И ако може, без омекотители.

# 470
Благодаря ви! Heart Ще преустовя в такъв случай течните перилни и ще взема Ариел, ще погледна и табличката. За детето не ползвам омекотител а само прах - този на Максима, да - сенситив е. Мислех че е много качествена марка за дрехите на детето, явно съм получила подвеждаща информация.

# 471
Преди 12+ години ползвах тео бебе за моята госпожица,сега не знам как е като качество.

# 472
Когато детето ми беше бебе (от новородено) перях дрехите му наравно с нашите - 60С, прах Ариел, допълнително изплакване. Никога не е имало кожен проблем.
Това с Тео бебе, Максима и други бъркочи си е някакъв майчин фолклор за “щадящо пране” и маркетингов трик от страна на производителите.
За добра дезинфекция е необходима висока температура (минимум 60 С, защото самата тя убива голяма, да не кажа цялата, част от микроорганизмите) + ензимите в качествения прах за пране.
Не гледам сериозно на препарати като Тео бебе, Бонукс, Максима, Савекс и други бози.

# 473
В момента Тео бебе е намален в Била. Някой тук спомена, че има избелители, но не знам кой от двата вида. Днес минах през Била и само ги помирисах, защото бързах, аромата ме върна  15години назад, когато перях бебешките дрешки с него. Кой от двата става за бяло?

# 474
Има ли някой от Стара Загора, който е намерил Клинекс за бяло пране, че не мога да го открия в никой магазин?
Благодаря!

# 475
  • София
В момента Тео бебе е намален в Била. Някой тук спомена, че има избелители, но не знам кой от двата вида. Днес минах през Била и само ги помирисах, защото бързах, аромата ме върна  15години назад, когато перях бебешките дрешки с него. Кой от двата става за бяло?
Мисля, че и двата имат избелители. Поне до преди половин година, докато го ползвах.

# 476
  • Пловдив
Има ли някой от Стара Загора, който е намерил Клинекс за бяло пране, че не мога да го открия в никой магазин?
Благодаря!

Писах Ви на ЛС,не съм от Стара Загора,но поръчвам с доставка от онлайн магазин,има и физически м-н в Стара Загора.

# 477
  • Пловдив
Здравейте,до сега все купувах прах Ариел(не течен)за цветно пране.Но реших да го сменя.Доволна съм от изпирането,но толкова покачиха цените,че не ми се търси постоянно къде е на добра цена Hug Доволни ли сте от Диксан класико италиански (100 пранета е 24лв)?И впечатления от  прахообразнен Ленор 2в1 color detergent  (80пранета е 28лв)?Благодаря на отзовалите се,не успях въобще да се ориентирам в таблица на първа страница Confused

# 478
  • Пловдив
Аз не съм доволна от Диксан-гръцки и италиански(класико,лавандула...),т.е. за бяло,също и от немски Персил за цветно не съм доволна(дадох го на майка ми).Перилните препарати на Хенкел не са "моите".Ариел за цветно(гръцки),56пранета,21лв има в магазини за вносни препарати(2 магазина един срещу друг са) близо до домът ми(и гръцки Скип има-45пранета,15лв).

# 479
Здравейте,до сега все купувах прах Ариел(не течен)за цветно пране.Но реших да го сменя.Доволна съм от изпирането,но толкова покачиха цените,че не ми се търси постоянно къде е на добра цена Hug Доволни ли сте от Диксан класико италиански (100 пранета е 24лв)?И впечатления от  прахообразнен Ленор 2в1 color detergent  (80пранета е 28лв)?Благодаря на отзовалите се,не успях въобще да се ориентирам в таблица на първа страница Confused
Аз от Ленор съм доволна. Днес от Кауфланд се сдобих с една кутия Ариел 60 пранета за 23,99.

Общи условия

Активация на акаунт