Перилни препарати и омекотители – 70

• 45 814
  • 769
  •   2
Отговори
# 630
А бельото на децата също ли перете с вашето?
Естествено. Всичко пера на 60С и дълги програми с прах Ариел + допълнително изплакване. От бебе му пера всичко с нашето пране. Никога не е имало кожни проблеми.

# 631
А бельото на децата също ли перете с вашето?
Аз не. Пере отделно на децата дрехите както написах на 60° и програмата ми е около 2ч. Не ползвам кратки програми. То докато завърти два пъти с прах и почва да плакне.

# 632

За да се изперат по-добре. Така и така омекотител не се слага.

# 633
Дезинфектанта не пере , а дезинфекцира . Той не се добавя към праха , а се слага на мястото на омекотителя . Използва се при последното изплакване .
Според мен дезинфектанта е излишен , освен това винаги когато не ползвам прах с кислородни избелители /те също дезинфекцират/ , слагам омекотител Сано / любим ми е ,а и също съдържа дезинф. съставки/ .

# 634
^^ не съм казала, че се слага с прах. Слагам го на мястото на омекотителя. Като цяло във фитнеса не е особено чисто, някои хора не ползват кърпи и не е приятно. Затова поне ми е по-спокойно като слагам дезинфектант.

# 635
  • София
И аз слагам дезинфектант на някои перални, особено на чорапите (всичките са черни).
На малката бельото пера с бялото на 60С.

# 636
Здравейте,

Идвам за съвет : мъжа ми се сдоби с нови дънки от приятел, но имат две ужасни жълти черти от двете страни.Прах с течен Персил и Вениш за цветно, после напръсках с препарата на ДМ за петна,седяха и пак прах с Персил и Вениш за цветно.
Обмислям, да ги пусна с прах за бяло и Вениш за бяло или солта на ДМ Rolling Eyes
Приемам съвети, благодаря Flowers Bouquet

# 637
Аз имах такъв проблем с дънки като момиче и знаеш ли какво се оказа? Ръжда (или просто отделяне на жълто-зеленикав цвят) - от капсите на дънките, които са били от материал, който не е качествен. Обаче сума време се чудех откъде идва това оцветяване по дължина на крачола.

Поправих се, защото по принцип ръждата е червена, а онова жълтееше.
Все пак виж дали наистина е е проблема в металните части. Ако е от тях, според мен с каквото и да переш, пак ще се появяват тези черти. И в моя случай беше като черта.

# 638
Аз имах такъв проблем с дънки като момиче и знаеш ли какво се оказа? Ръжда - от капсите на дънките, които са били от материал, който ръждясва. Обаче сума време се чудех откъде идва това оцветяване по дължина на крачола.

Те не са прани, бяха с етикет . Чертите са където са били сгъвани Neutral Face Така ги донесе и така си излизат след пране.

# 639
Те така или иначе в производствения процес все ще да са ги изпрали.
Не знам, наблюдавай ги как се "държат", все ще стане ясно в един момент какъв е проблемът.

# 640
Пролетно цвете,много доволна съм от Скип за цветно,както вече съм писала-"стрес тест" са червените кухненски хавлии,но на 60С и дълга програма,дрехите миришат "на чисто"(това е обичайно за перилните препарати на Унилевър),нямам забележки към крайният резултат.Това е моят фаворит-Клинекс за бяло,Скип за цветно и Skip Active clean за светли дрехи!
кой скип точно имате предвид за цветно?

# 641
А аз да попитам от къде вземате Скип за цветно и на каква цена е..

# 642
  • Пловдив
Skip Ultimate color сух прах за пране,не течен,купих онлайн от niko12.eu,има го и в гръцкия маркет в Пазарджик(greekmarketpazardjik),цената е 28лв за 1кутия за 65пранета.

# 643
Повечето производители се презастраховат с етикети да се пере на 30 градуса, защото артикулите им не отговарят на качеството. Аз така се излъгах с едни чаршафи на Роксима Дрийм, чак като ги разопаковах за пране, видях, че на етикета пише да се перат на 30 градуса. Е, няма да пера чаршафи на тая температура. Изпрах ги на 60 и в резултат се свиха, а калъфките така се деформираха, че ако не ги изгладя, не знам дали ще влязат във възглавницата. Въпреки това упорито продължавам да ги пера на 60. Simple Smile
Според мен има и някакъв вид умора на материята. Наскоро хвърлих хавлиена кърпа, 100 % памук, която не е толкова стара, но много пъти прана и като се намокри, започва да мирише на спарено, въпреки че винаги е прана на 60 градуса с прах за бяло пране. От тая гледна точка спирам вече да купувам скъпи хавлиени кърпи.

Та, много може да са причините за лошата миризма, а често пъти са и комплексни.

Аз имах такъв проблем с хавлии. Миризмата ( отвратителна) се появяваше при ползването им след изпиране. Оказа се, че след пране с течен препарат само, пералните мухлясват. Сигурна съм, че някои ще кажат,че не е правилно , но аз си оправих пералнята с белина на макс градуси и най-дългата програма.

# 644
  • Gorni Bogrov
Имам едни тениски на Найк от полиестер и те започнаха така да меришат и реших да ги изхвърля,но някъде ми попадна да ги изпера с дезинфектант за пране и се оправиха.Сега от време на време пак ги пускам с него за да няма издънки.
Всички спортни екипи и тениски са ми на Найк, включително и от изкуствени материи. Пери ги спокойно на 60С - няма да имаш никакъв проблем и ще се отървеш от неприятни миризми.
Спортувам с моите и при пране на такава температура никога не са имали и помен от лоша миризма.
Почти всичко пера на 60 градуса с прахообразен прах , включително и тези тениски,но е факт че се появи тази миризма.
Относно дезинфектанта...видях това предложение някъде из нета и реших да го пробвам, факт е че дрехите спряха да миришат гадно.

Общи условия

Активация на акаунт