Перилни препарати и омекотители – 70

• 45 799
  • 769
  •   1
Отговори
# 615
О, минавай на прахове директно и то качествени. Ариел, Персил, Денк мит, провери първата страница на темата и ще се ориентираш кои са качествени.

Пусни празна пералня за почистване на барабана с малко прах за бяло пране. И прах, а не гел!

Според мен не переш правилно с тия странни препарати и то на 30 градуса. От там е проблема.

# 616
Това с почистването скоро го правихме. Даже три пъти за всеки случай я пуснахме с такъв препарат.
Като килограми никога не съм преценявала прането. Или ми е прекалено малко, или твърде много. Сега покрай малкия постоянно има по нещо за пране, но гледам да не му ги смесвам дрехите с нашите и съвсем не знам как ще сортирам. Времетраенето на програмите от самото меню на пералнята не се вижда. Трябва да издиря ръководството за ползване. Дано не съм го джаснала в коша.
Препаратите са на Максима, компания Сано. Просто в случая сме взели някакви за износ, тъй като ММ работи в складове, които зареждат магазините с перилни и други препарати и не винаги предлагат същите като в големите вериги. Дори често се сдобиваме с неща за италианския пазар.

# 617
Пробвай да намериш някое ръководство в нета. Може да има, аз така намерих за моята пералня, защото е паралелен внос и нямаше книжка на бг.

Щом сте пускали пералнята вече на програма за почистване, опитай съветите за по-добро сортиране на прането.

Аз не се свеня да деля доста дрехите. Знам, че са доста перални, но  искам качествено изпрано пране. Не претоварвай пералнята и гледай коя програма за колко кг дрехи е. Понеже някои по-кратки не са за максималния капацитет на пералнята.

# 618
На максималния капацитет на пералнята са само програмите за памук.
За синтетика е горе-долу на половина, а за останалите програми капацитета е 1-2 килограма. За деликатни материи, на тази пералня, сигурно е само за 1 кг!

# 619
…малкия постоянно има по нещо за пране, но гледам да не му ги смесвам дрехите с нашите и съвсем не знам как ще сортирам.
И това упражнение защо? Детето нали го прегръщате, не се ли допират до кожата му вашите материи?
Перете всичко заедно на висока температура, дълга програма и качествен прахообразен препарат и не се вкарвайте в излишни филми.

# 620
  • оттам, откъдето започва България
Скрит текст:
Дали сглупих, подмамена от цената 7,49лв. ?

Пролетно цвете, не си сглупила.
И прахът е хубав и цената е прекрасна. Simple Smile

# 621
  • София
Повечето производители се презастраховат с етикети да се пере на 30 градуса, защото артикулите им не отговарят на качеството. Аз така се излъгах с едни чаршафи на Роксима Дрийм, чак като ги разопаковах за пране, видях, че на етикета пише да се перат на 30 градуса. Е, няма да пера чаршафи на тая температура. Изпрах ги на 60 и в резултат се свиха, а калъфките така се деформираха, че ако не ги изгладя, не знам дали ще влязат във възглавницата. Въпреки това упорито продължавам да ги пера на 60. Simple Smile
Според мен има и някакъв вид умора на материята. Наскоро хвърлих хавлиена кърпа, 100 % памук, която не е толкова стара, но много пъти прана и като се намокри, започва да мирише на спарено, въпреки че винаги е прана на 60 градуса с прах за бяло пране. От тая гледна точка спирам вече да купувам скъпи хавлиени кърпи.

Та, много може да са причините за лошата миризма, а често пъти са и комплексни.

# 622
В нейният случай е ясно от какво е...
Иначе да.... има и кофти материи...

# 623
  • Gorni Bogrov
Имам едни тениски на Найк от полиестер и те започнаха така да меришат и реших да ги изхвърля,но някъде ми попадна да ги изпера с дезинфектант за пране и се оправиха.Сега от време на време пак ги пускам с него за да няма издънки.

# 624
Имам едни тениски на Найк от полиестер и те започнаха така да меришат и реших да ги изхвърля,но някъде ми попадна да ги изпера с дезинфектант за пране и се оправиха.Сега от време на време пак ги пускам с него за да няма издънки.
Всички спортни екипи и тениски са ми на Найк, включително и от изкуствени материи. Пери ги спокойно на 60С - няма да имаш никакъв проблем и ще се отървеш от неприятни миризми.
Спортувам с моите и при пране на такава температура никога не са имали и помен от лоша миризма.

# 625
Аз пера дрехите на децата отделно, но само защото ги пера ВИНАГИ на 60°. Изключение с а някой дантелени рокли, които пера на 40°. На хлапетата пера само с прахообразен Персил. Нашите ги пера на 40° с течен Персил. Бельо пера задължително на 60°.
Това с етикетите е малко мижай да те лъжа. Предпочитам изпрани дрехи и необринати деца, пред скъпи дрехи, които да ме е страх да изпера.

# 626
Аз си слагам дезинфектант на спортните.

# 627
Защо дезинфектант?

# 628
А бельото на децата също ли перете с вашето?

# 629
Аз отделно на синко дрехите. Blush

Общи условия

Активация на акаунт