Перилни препарати и омекотители – 70

• 47 006
  • 769
  •   1
Отговори
# 420
  • оттам, откъдето започва България
Ако переш с прах за бяло пране няма да ти се налага (или поне ще е рядко) да слагаш добавки за избелване.

# 421
Дами, имам една по-скоро техническа питанка. Мога ли да слагам добавки за избелване например, заедно с капсулите? Става дума за сашета, които също като капсулата се слагат в барабана при прането.
Разбира се . Няма никакъв проблем .
Ако переш с прах за бяло пране няма да ти се налага (или поне ще е рядко) да слагаш добавки за избелване.
А , то щото толкова добри прахове за бяло останаха, дето да не им трябва избелваща добавка ...
Само Персил за бяло  според мен , ама и не съм го пробвала за дълго време / купих го в началото на седмицата , не съм пускала повече от 5-6 перални/.

# 422
За тези, които са от Варна, открих много хубав магазин на ул. Пискюлиев. Всичко е внос от западна Европа- Англия, Германия, Италия, Франция…. Перилните препарати са много хубави, омекотителите също. Други препарати като за баня, тоалетна и т.н също. За последния месец пазарувам всичко от там, цените на някои неща са по-приемливи от навсякъде другаде.

# 423
  • София
Ще си взема Klinex или Coral, но ми трябваше нещо спешно днес и грабнах едни капсули persil , обаче не посмях да добавя нищо преди да се допитам до вас. В интерес на истината, не съм впечатлена от резултата, така че докато не се сдобия с един от изброените по-горе прахове, ще добавям към капсулите избелващи сашета.

Последна редакция: пн, 17 окт 2022, 09:26 от mona77

# 424
  • Пловдив
mona77,прахът за пране Klinex има 15-30% избелители и без добавка с активен кислород(oxi action) е чудесен,бялите дрехи,изпрани с него са наистина бяли.Coral и много други прахове имат 5-15% избелители и oxi добавка не е излишна.

# 425
Дами, имам една по-скоро техническа питанка. Мога ли да слагам добавки за избелване например, заедно с капсулите? Става дума за сашета, които също като капсулата се слагат в барабана при прането.

Може ли да споделите какви са тези добавки/сашета за избелване?

# 426
  • София
Може ли да споделите какви са тези добавки/сашета за избелване?

Тези
Има и други видове, просто тях загледах. Не съм ги ползвала още и не мога да дам мнение.

# 427
  • Бургас
От известно време усещам лош мирис в пералнята. На мръсни чорапи. Явно иска някакво почистване....🤔 Идеи как да процедирам?

# 428
Препарат за почистване на перални на дълга програма и минимум 60 градуса.
Или с 1/2 доза прах за бяло пране.
После почистване на филтъра.

# 429
От известно време усещам лош мирис в пералнята. На мръсни чорапи. Явно иска някакво почистване....🤔 Идеи как да процедирам?
Пускаш на най-дългата програма, обикновено тази за Памук, на 90С. 60С са крайно недостатъчни, щом се е стигнало до неприятна миризма.
Можеш да сипеш 1/2 с.л. прахообразен препарат за бяло, 2 таблетки за съдомиялна машина или пък специализиран препарат за почистване на пералня машина. При необходимост повтаряш процедурата.

# 430
  • София
С 1/2 прах за бяло имаше пяна по целия коридор Joy

Слагаш прахче за почистване на перални (предпочитам прахчета, вместо течен препарат), пускаш програма за самопочистване, или ако нямаш - памук, 60С, празна!
Ако не стане от първия път, повтаряш до успех.

# 431
С 1/2 прах за бяло имаше пяна по целия коридор Joy
Няма такова нещо. Многократно съм пускала празна пералня за почистване с 1/2 прах за бяло на 90С.
60С няма да свършат работа.

# 432
Да,и с таблетки за съдомиялна става , пробвано Simple Smile

# 433
Аз взех тези, слагат се в чекмеджето, за да почистят и там + тръбите, не само барабана.

20 таблетки, аз слагам по два броя през месец и половина. Доволна съм.

Около 6 лв бяха в магазин за паралелен внос.

# 434
За омекотяване на водата са тези, не за почистване.

Общи условия

Активация на акаунт