Перилни препарати и омекотители – 70

• 45 734
  • 769
  •   1
Отговори
# 675
Срокът на годност на течните препарати на Henkel е 3 години, а на P&G - 2.

18 месеца...всъщност.
18 месеца P&G
3 години  -Henkel

Сигурно съм пропуснала промяната, или грешно съм запомнила, но нали за течните говорим.....за праховете знам че са 2 и 3г при проктър и хенкел, но геловете не бяха ли с по 18м трайност..Гес? Thinking
Те винаги са били така геловете - Хенкел 3 години , P&G година и половина . При праховете са си така, както си написала . При капсулите са винаги 18 месеца.

# 676
Може, не споря защото не помня точно.
Но скоро четох по др.повод че течните са по-нетрайни, летливи там вещества, нещо такова, изфирясват и т.н....
Явно съм запомнила грешно в такъв случай...

# 677
За якето, понякога дрехите се мачкат и ако е препълнена пералнята. Пера по едно, ако са тънки максимум две якета. Моята пералня има програма за пух (късичка е, 30°) и слагам две-три тенис топки в пералнята, за да не се степва. И по-малко препарат, че няма изплакване.

# 678
  • Враца
Какво пише на етикетчето, което обикновено е зашито в страничния вътрешен шев? Погледна ли, преди да переш? Ако е разрешено гладене, опитай.
Пише - пране на 30 градуса и всичко друго забранено. Но ги прах с други якета на детето, които ми се видя нехигиенично да изпера на 30 градуса, затова пуснах на 40. Пуснах и центрофуга 900, която смятам за слаба, но явно не е.

Според мен, пералнята е препълнена.
Аз пускам якетата по едно или ако са много тънки максимум две, на по-щадяща програма, за пране на одеала.
Изпират се много добре и не се мачкат изобщо.

# 679
  • Ст Загора
Загубих ви .
Нещо интересно за петна.

# 680
Аз вече не се капя Joy

# 681
  • Ст Загора
Аз само го снимах , не купих .

# 682
Шегувах се:grinning:

# 683
Загубих ви .
Нещо интересно за петна.
Аз преди време купих такъв за светли дрехи. По указание на опаковката се напръсква, изчаква се 3 мин., и се слага за пране. Никакъв ефект.
Затова напръсквам, оставям го поне една нощ и тогава пера. В този случай препаратът е ефективен.
Има леко избелващо действие и трябва да се внимава при дрехите със светли цветове.

# 684
  • Русе
Някой има ли мнение за този прах за пране? Продавачката се опитваше да ме убеди,че е за цветно пране, ама не и се вързах. Много бил хубав и изгоден, и миришел страхотно...

# 685
Има кислородни избелители, не бих го ползвала за цветно.

# 686
  • Русе
Именно. Но жената твърдеше,че е за цветно. На етикета на български език, който беше лепнат,направо си пишеше, че съдържа кислородни избелители. Не ми се разправяше с нея, че малко заядлив и беше тона понеже не одобрих предложените от нея Скип и Шанте клер. Спори с мен, че били универсални и ставали за цветни дрехи. Казах и да пробва да изпере с тях черни, кафеви и тъмно сини дрехи и пак ще говорим. За тези цветове си имало препарати за черно пране. Ама... баба все с препарати за черно переше. И Сано Максима се опита да ми пробута, като много добър прах за пране. И онова ОМО, дето не струва ми хвали...Извода ми е, че в ТТ маркет няма свестен прах от паралелен внос за цветно пране.

# 687
Вики, то и всеки влага нещо различно в думата "цветно". Моя приятелка пере всичко светло на куп, бяло, бяло с шарки, жълто, и други светли цветове. Другата купчина черно и тъмни цветове, на същата дълга програма на 60° и със същия "универсален" прах Rolling Eyes  
После ме пита с какъв препарат пера, че моето бяло си остава бяло, пък нейното посивявало, пък черното ми защо не избелявало. Еми не е от препарата, ама като и обяснявам не слуша, не и се занимава да сортира и т.н...

Не се имам за капацитет и не искам да разпалвам спор кой пере най-правилно, само споделям личен опит.

Последна редакция: чт, 17 ное 2022, 09:09 от Phloxx

# 688
  • София
Именно. Но жената твърдеше,че е за цветно. На етикета на български език, който беше лепнат,направо си пишеше, че съдържа кислородни избелители. Не ми се разправяше с нея, че малко заядлив и беше тона понеже не одобрих предложените от нея Скип и Шанте клер. Спори с мен, че били универсални и ставали за цветни дрехи. Казах и да пробва да изпере с тях черни, кафеви и тъмно сини дрехи и пак ще говорим. За тези цветове си имало препарати за черно пране. Ама... баба все с препарати за черно переше. И Сано Максима се опита да ми пробута, като много добър прах за пране. И онова ОМО, дето не струва ми хвали...Извода ми е, че в ТТ маркет няма свестен прах от паралелен внос за цветно пране.

Вземи си Персил за цветно от dm. С онлайн поръчка в мобилното приложение е с -15% за първа поръчка.

# 689
  • Русе
Аа, Персил не смея вече. Миналата зима нали ми избеляха всички цветни от него. Че и беше 100 пранета и аз упорито си перях с него, нали е Персил. Синът ми още ми натяква за новото си худи на Пума как даде една камара пари за него и само след месец изглеждаше, като че ли е носено 2 години.

Общи условия

Активация на акаунт