Отговори
# 60
За стъкла STELEST,ги поръчахме в оптиката до Билата на Автогара Родопи,жената е много внимателна и разбрана,препоръчвам ви там,другаде може да ви одерат кожата.Кажете,че една мед.сестра и праща,тя ще се сети

# 61
Дъщеря ми точно с очила на Цайс качи повече от диоптър за една година, сега е на 8 години - от 3.00 на 4, 25 и от 3,25 на 4, 50. Те са с една и съща технология, може би с капки атропин е по-добре. Сега спи с орто-к лещи. Аз ще попитам за атропина като ходим другия месец.

Последна редакция: нд, 13 юли 2025, 17:41 от amonqk

# 62
Да се отчета. За 3 г. дъщеря ми е качила диоптъра с 0,75 , като става дума за годините, в които той расте най-бурно - 13, 14, 15 г. Според лекаря очилата са си свършили работата.
Джери, може ли да споделиш каква марка са стъклата. Към момента съм се насочила към Myopis Boosted, но от обикалянето ми по оптиките разбрах, че има доста марки. Дъщеря ми е на 11 г. и предполагам и предстои голямо покачване на диоптъра. Изписаха и капки атропин, но все още не сме започнали с тях.

# 63
За стъкла STELEST,ги поръчахме в оптиката до Билата на Автогара Родопи,жената е много внимателна и разбрана,препоръчвам ви там,другаде може да ви одерат кожата.Кажете,че една мед.сестра и праща,тя ще се сети

Благодаря!

# 64
Ние сме с Myopis boosted. Първата година качи с тях доста, втората- не ( само на едното с 0,25). Тъкмо бях решила да ги сменям с другия вид стъкла с другия вид технология , ( а не марка). Но като видях че не е качил оставих пак такива- щом работи в момента да не правя промени. След няколко месеца ще видим.
В общи линии , могат да помогнат, но това не означава, че е невъзможно да се качи диоптър. Но аз съм на принципа да се ползва всичко възможно пък ...
Така или иначе при нас е наследствено .
И въпреки очилата и капките- качи. Така че може да е спрял да качва ,защото е стигнал заложеното му а не заради стъклата, И аз навремето качих малко и спря да нараства ( без специални стъкла и капки) .
Но ще ги ползва докато трябва така или иначе .
Да стане на16-17, че да се успокоя ; )

# 65
cherenlebed подкрепям те в решението ти. Дано не станат големи диоптъри.
Четох за контактни лещи,  с които се спи и се използват за спиране растежа на диоптрите. Жената, която споделя живее в САЩ. Незнам колко е достоверна информация обаче. 
Моите диоптри навремето с контактни лещи ги спряха да растат и разликата между двете очи беше голяма,  но после се появиха други проблеми. 
Разбирам всяко едно дете с голям диоптър,  както и притесненията на родителите.  Само добри резултати ви желая!

Има страхотна конференция по офталмоневрология в София ноември месец и се чудя как да отида да слушам доклади като не съм лекар. Много са интересни такива прояви...

# 66
И в Бг има такива лещи,по,- нагоре става дума за тях ( орто- к лещи).
Аз питах офталмоложката и според нея между стъклата с дефокус и орто- к  лещите няма разлика като ефект, а по скоро личен избор.

# 67
Здравейте,  дайте отзиви за стъклата на Роденщок, моля. Дъщеря ми е на 10 г. и от година е с такива стъкла,  но на последния преглед показа увеличение около диоптър и на двете, даже малко повече. Дали не трябваше да изберем Zeiss...

# 68
  • София
Здравейте,
Включвам се и аз тук тъй като септември детето беше на очен и има покачване на диоптъра и лекаря е препоръчал такива стъкла с периферен дефокус.
Насочил ги е с баща и към Гранд оптик и е дал брошура за стъкла. Но определено не ни е по джоба да дадем на 1 000 лв. за стъкла (zeiss) + рамки и детето да не може да свикне с тях.
Може ли някой от вас където вече сте минали по този път да препоръчате и други фирми, където евентуално цените биха били по приемливи...
Тя е на 12 г. и от 1 клас е с очило. Баща и до 2009 г. беше с 7 диоптъра, та явно го е наследила.

Позната ми препоръча Турска фирма за стъкла където 2-те стъкла щяха да бъдат около 200-300 лв., което ми е по-приемливо на първо време и ако е Ок детето след 6 м. да сложим по-скъпи стъкла.

# 69
  • Сф
Отидете на място в оптиката и разпитайте.
Ние поръчахме от Джой оптикс, които са същата собстврност като Гранд оптикс.
Имаше промоция 2 стъкла на цената на 1. Ползвахме рамката, която беше на 6 месеца и беше взимана за старите стъкла.
Отделно, ако не поръчвате най- скъпия вариант с покритие за екрани, ще е доста по- евтино.
В крайна сметка нашите излязоха 360лв, като оптиката направиха грешка и ги изготвиха с покритието за екрани, което не бяхме поръчали.

# 70
Какъв диоптер? 2.5 диоптера Essilor Stellest излязоха към 600 лв.

# 71
  • Сф
1.5 & 1.75

# 72
Здравейте,предложиха ми за дъщеря ми нови специални стъкла за контрол на късогледството.Притеснява ме дали ще свикне,понеже са по-различни.Има ли някой,който има опит с тях?

Здравейте, може да прочетете за стъклата myopiss,те са по-висок клас, предназначени са за контрол на детска миопия като целта и е да стопират растежа на диоптъра, имат и ексклузивна гаранция ако до една година детенцето продължава да вдига диоптър л.Също така много внимавайте къде ще се изработят стъклата тоест как ще бъдат напаснати на рамката! Понеже ако не се напаснат правилно няма да има резултат! Детенцето ще свикне с тях просто са специфични!

# 73
Според мен прогресивните очила за контрол на миопия действат.На моето дете за втори път изписват такива,за 6м е качила диоптър само на ЛО и то с 0,5 диоптър,което е нищо.Освен това по-хубаво и ясно се вижда
|
Здравейте! Може ли да кажете коя марка стъкла ползвате, защото освен различните цени и гаранции, разбрах, че самата технология им е различна - на Цайс били със някакви сфери отпред, а на другите с покритие за дефокусиране на полезрението?
Също ще помоля да споделите как е детето, вдигна ли още последните месеци?
Също ме интересува ползвали ли сте атропинови капки?
И последен въпрос, за който се сещам: На колко години е детето Ви?

# 74
Здравейте! Дъщеря ми е на 15 години и половина, има миопия. Вчера бяхме на преглед, покачил се е минимално диоптъра - с 0.25 и сега е 2.75 и 3.00.
Попитах за такъв вид стъкла и офталмоложката каза, че може да вземем такива. Но сега се зачетох за цените им. Наистина ли са такива брутални цифри? 🙄

Общи условия

Активация на акаунт