Отговори
# 90
При офтамолозите, които работят със здравната каса не са ни вземали пари. Личната не ни е отказвала направление.

# 91
Днес бяхме на очен,носим стъкла stelest от 7м,ами диоптъра е същия,само на ляво око с 0,25 се е променил.Значи има полза от тях,струват си парите.

# 92
  • София
Здравейте от вчера дъщеря ми на 12г носи очила със стъклата на Stellest. Тя е с прогресия при качване на диоптрите и в момента е с - 3 без разширяване на зениците. Искам да попитам нормално ли е да не вижда добре с очилата първите дни? Вашите деца за колко време свикнаха. Аз като поглежда през тях виждам централно ясно а настрани по-мъгливо... Не знам тя как вижда, защото все пак са направени за нея. Вчера ден 1 каза виждам на квадратчета, като мести главата също има разместване на образа и като гледа наблизо казва че вижда по-скоро размазано... 🤔 Не знам какво значи това. Моля за мнения на носили тези очила че цената им беше висока

# 93
Дъщеря ми е със стъклата на Myopis и в началото също имаше проблем, казваше,че в страни вижда замазано, но в последствие свикна с очилата и казва,че вече не й прави впечатление.

# 94
Аз нямам дете с такива очила, но мога да дам предположения от техническа гледна точка. Ако стъклата са изтънени и с голям диаметър е възможно периферното зрение да е замъглено. Ако има астегматизъм също трябва време да се свикне с новите очила.
Пожелавам търпение и добри резултати при децата.

# 95
Самите очила са такива. В средата е фокусирано всичко, а в периферията се разфокусира, за това се казват очила с периферен дефокус. Явно по този начин се стимулира окото, мои предположения, но е факт,че децата свикват доста бързо. Аз също се притеснявах, дали ще свикне, щото цената им хич не е малка,но дъщеря ми й трябваше може би седмица-две и няма проблем в момента.

# 96
Няма безплатни стъкла,поне аз незнам да има  такива.М.ноември  2025г бяхме на очен преглед след 6м носене на очила със stelest стъкла.Покачили сме диоптъра само на лявото око и то само с 0,5 диоптъра.Останахме със същия диоптър  без да ги сменяме очилата и стъклата.На преглед сме месец май-юни 2026г.Надявам се и тогава да дадат своя прекрасен резултат стъклата и да не сме вдигнали диоптъра.Ще пиша пак.

# 97
Няма безплатни стъкла,поне аз незнам да има  такива.М.ноември  2025г бяхме на очен преглед след 6м носене на очила със stelest стъкла.Покачили сме диоптъра само на лявото око и то само с 0,5 диоптъра.Останахме със същия диоптър  без да ги сменяме очилата и стъклата.На преглед сме месец май-юни 2026г.Надявам се и тогава да дадат своя прекрасен резултат стъклата и да не сме вдигнали диоптъра.Ще пиша пак.

Разликата между тези и обикновените стъкла е чувствителна, това имам предвид. Никой не говори за безплатни стъкла.

# 98
Имам две деца с очила с такива стъкла на Роденщок и двамата нямаха никакъв период на свикване, сложиха ги и не са се оплакали от нищо. Което пък на мен ми беше странно, защото знаех, че са с периферен дефокус... Правенето на тези  очила е много важно да е точно. Предполагам и няколко мм са от значение.

# 99
  • София
Здравейте от вчера дъщеря ми на 12г носи очила със стъклата на Stellest. Тя е с прогресия при качване на диоптрите и в момента е с - 3 без разширяване на зениците. Искам да попитам нормално ли е да не вижда добре с очилата първите дни? Вашите деца за колко време свикнаха. Аз като поглежда през тях виждам централно ясно а настрани по-мъгливо... Не знам тя как вижда, защото все пак са направени за нея. Вчера ден 1 каза виждам на квадратчета, като мести главата също има разместване на образа и като гледа наблизо казва че вижда по-скоро размазано... 🤔 Не знам какво значи това. Моля за мнения на носили тези очила че цената им беше висока
Моля, споделете колко ви струваха стъклата!
Колебая се между тези и MyOpis

Общи условия

Активация на акаунт