Избор на климатик и всякакви въпроси за тях. Тема N4

• 79 109
  • 861
  •   1
Отговори
# 120
  • до най-прекрасния мъж
С много добри първоначални впечатления съм от Мицубиши Хеви, 12ка. Вчера го монтирахме в къща, която е доста студена по принцип. Веднага обърна въздуха вътре. Стаята е около 17-18 кв.м., но има преходни кухня и баня. Така че има някъде да се пуска топлото, ако дойде голям.
Мисля, че 16ка ще е прекалено за описаното помещение. Преоразмерен климатик не работи достатъчно добре като точно оразмерения или с малък запас. Имам едно Фужитцу в апартамента, което работи супер на отворена към коридора врата, но затворя ли, определено не е това, което трябва да бъде.

# 121
С много добри първоначални впечатления съм от Мицубиши Хеви, 12ка. Вчера го монтирахме в къща, която е доста студена по принцип. Веднага обърна въздуха вътре. Стаята е около 17-18 кв.м., но има преходни кухня и баня. Така че има някъде да се пуска топлото, ако дойде голям.
Мисля, че 16ка ще е прекалено за описаното помещение. Преоразмерен климатик не работи достатъчно добре като точно оразмерения или с малък запас. Имам едно Фужитцу в апартамента, което работи супер на отворена към коридора врата, но затворя ли, определено не е това, което трябва да бъде.
Честито! Нов ли е или 2ра употреба? Откъде го взехте!

# 122
  • до най-прекрасния мъж
https://vimax.bg/invertoren-klimatik-mitsubishi-heavy-srk35zs-w- … 0-btu-klas-a.html
Благодаря, това е модела, нов от Вимакс. Ходихме и още на 1-2 места, но нямаха нищо налично на Мицубиши. Дано останем доволни и стопля, защото къщата е наистина много студена. Предстои изолация до месец, дано има ефект и от двете.

# 123
Blue.angel, SRK/SRC 35 ZS-W е страхотна машина и съм сигурна, че ще сте много доволни!
Този https://vimax.bg/invertorni-klimatici/invertoren-klimatik-mitsub … 0-btu-klas-a.html няма нищо общо с вашия освен марката ! Той е най ниският клас!

# 124
  • Велики Преслав
Машината е с двоен топлообменник, електронно дроселиране на фреона, компресор с много добре подбрана мощност, много добро контролиране на струята  тиха работа, красив външен вид и хубави параметри на работа......бих казал че може би, може да е малко по-евтин, но предвит някои модели от същия ценови диапазон, бива.

Последна редакция: ср, 05 окт 2022, 22:27 от Васил Василев

# 125
  • до най-прекрасния мъж
Обикновено интуицията не ме лъже, отворих го и ми хареса като параметри. А и имаме едно много дърто Мицубиши в апартамента, от 199..и не знам коя година, което все още работи. Инвертор е и е супер тих и топли страхотно, но вече е морално поостарял. И понеже го демонтирахме преди няколко години, вече не си струва цената на монтажа и риска да не тръгне след демонтажа. Иначе коя употреба е никой не знае. Като ми го монтираха, казаха, че вероятно аз съм 3ти или 4ти собственик. Наистина отлична машина за годината й на производство, а и не само. Затова сърцето ме тегли към Мицубиши и се надявам да не се разочаровам.

# 126
  • София
Иначе коя употреба е никой не знае. Като ми го монтираха, казаха, че вероятно аз съм 3ти или 4ти собственик.

Ама как климатик за 2000 лв и 3ти, 4ти  собственик?
И аз платих на Вимакс  за същото уж ново Мицубиши + монтаж. И дата имам за ноември, на оглед идваха.
Сега ако слагат стари машини - да търся как да си взема парите обратно. Не искам втора употреба.

# 127
  • Велики Преслав
Сега ме заинтригувахте с модела. На тази машина може да и се даде нов живот.
Аз преди месец възобновявах Панасоник от 1998 година, като го продухах, измих до най-малките детайли, заредих точно, смазах и го вкарах в употреба.  Страхотна машина. Искам да кажа, че на тази машина може да и се даде още един живот, било то във вашия дом или друг.
Иначе коя употреба е никой не знае. Като ми го монтираха, казаха, че вероятно аз съм 3ти или 4ти собственик.

Ама как климатик за 2000 лв и 3ти, 4ти  собственик?
И аз платих на Вимакс  за същото уж ново Мицубиши + монтаж. И дата имам за ноември, на оглед идваха.
Сега ако слагат стари машини - да търся как да си взема парите обратно. Не искам втора употреба.

Препоръчвам да се върнете и да прочетете,и да разберете, че жената си е купила нов климатик за 2000 лв, но в жилището, което си е купила е заварила стара машина, която е препродавана много.

# 128
  • до най-прекрасния мъж
Не нееее, спокойно. Аз имам едно старо Мицубиши в апартамента, което ми подариха преди 15 години, то е произведено 199 и незнам коя година и е 3-4 употреба. Това от линка си е чисто новичко и неупотребявяно. Но на базата на това как работи моят дъртак в апартамента реших да купим отново Мицубиши за селската ни къща.
Искрено ме разсмяхте за лека нощ. Дъртакът ми е в апартамента и вътрешното тяло още виси на стената. Новичкият е на село и там ще топли студена селска къща. А дъртака ще го пенсионирам до няколко седмици живот и здраве. Стига му толкова работа. Честно казано не знам какъв модел е, но е много добра машинка, но сигурно е на близо 30 г вече. Дистанционното му е на японски, работи на 110 V с допълнителен външен инвертор. Едва ли някой ще го иска толкова стар и морално остарял.

Последна редакция: ср, 05 окт 2022, 22:34 от blue.angel

# 129
  • Велики Преслав
Не нееее, спокойно. Аз имам едно старо Мицубиши в апартамента, което ми подариха преди 15 години, то е произведено 199 и незнам коя година и е 3-4 употреба. Това от линка си е чисто новичко и неупотребявяно. Но на базата на това как работи моят дъртак в апартамента реших да купим отново Мицубиши за селската ни къща.
Това митсубиши какво е. Електрик или Хеви.....? Ако е Електрик, хич не ги харесвам вече. Работят тихо и икономично, докато не се развалят. Имат серийния дефект в пропуск в клемореда на компресора. Няма как машина на 5 години да даде този дефект, и да очакваш добро мнение като компресора е близо 1200 лв. На няколко пъти поех ангажимента, да сваля компресора и на струг на отрежа целия капак и от изгорял компресор да изгрежа капак за да му го заваря........изгубвам си времето. Аз харесвам Митсубиши Хеви.

Иначе като цяло харесвам модели от почти всички марки.

# 130
  • София
Ясно, извинявам се - не съм разбрала.

# 131
  • до най-прекрасния мъж
https://vimax.bg/invertoren-klimatik-mitsubishi-heavy-srk35zs-w- … 0-btu-klas-a.html
Този е новият. Старият нямам никаква идея. За Електрик и на мен познат ми каза да не се хващам. Но то май не съм и виждала. Като че ли не ги продават толкова.

# 132
Здравейте.Бихте ли ми помогнали в избора на 2 броя климатици за отопление на 2 стаи по 16 квадрата с добра вътрешна изолация и хубава дограма.Среден апартамент на 6ти етаж.Града е планински Габрово.Ще се използват основно за отопление, рядко за охлаждане.Бюджета е до 2000лв за климатик.Възможно най доброто за тези пари.Изложението на апартамента е изток.Две спални помещения са.
Да си побутна питането.Благодаря.

# 133
  • Велики Преслав
Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZS-W~SRC25ZS-W2 Premium

Hitachi RAK-25RPE/RAC-25WPE Performance

Midea MSOPBU-09HRFN8-QRE3GW Oasis Plus Nordic

Kaisai KSN-12HRH HOT

# 134
Здравейте,

Ще купуваме климатик за помещение около 15 кв.м. , на втори етаж, север-североизток, с много дървета пазещи сянка, нова дограма 4 сезона + някогашна външна изолация. Блока се отоплява(ше) с парно, но предвид непредвидимостта на ситуацията и сметките, не знам какво ще се наложи. Идеята за климатика е преди всичко за отопление в преходните сезони преди пускане и след спиране на парното и охлаждане през лятото. Ще бъде и план Б обаче при евентуални екцесии с Топлофикация.

Чудя се кой е оптималния избор между:

Инверторен климатик Daikin FTXC25C/RXC25C SENSIRA 2021, 9000 BTU

Mitsubishi Heavy SRK25ZS-WB/SRC25ZS-W2 PREMIUM

Gree GWH09ACC-K6DNA1A-I/GWH09ACC-K6DNA1A-O FAIRY WiFi, 9000 BTU

Заслужава ли си 300-400 лв повече за Mitsubishi-то?

Общи условия

Активация на акаунт