Избор на климатик и всякакви въпроси за тях. Тема N4

• 78 894
  • 861
  •   1
Отговори
# 855
Моля, пуснете нова тема.

# 856
Здравейте!
Имам едно питане. С Мултисплит система съм. Едното помщение е 28.20 кв.м, другото 13.5 кв.м и двете помещения ми сложиха две 12000 BTU. Външното тяло е 24.
Идеята ми е добре ли е тази конфигурация или трябваше в малката стая да е 9000 BTU.

Мисля че 9ка за 13.5 кв.м.
Но зависи и от изложение, изолация, прозорци и др, освен от кводратурата.
Леко преоразмерен ми се струва на мен, без да съм специалист...

# 857
Здравейте!
Имам едно питане. С Мултисплит система съм. Едното помщение е 28.20 кв.м, другото 13.5 кв.м и двете помещения ми сложиха две 12000 BTU. Външното тяло е 24.
Идеята ми е добре ли е тази конфигурация или трябваше в малката стая да е 9000 BTU.

Мисля че 9ка за 13.5 кв.м.
Но зависи и от изложение, изолация, прозорци и др, освен от кводратурата.
Леко преоразмерен ми се струва на мен, без да съм специалист...
И аз така мисля нещо в тази малката стая не работи добре. На моменти става топло на моменти става хладно.
В голямата стая работи добре 12 ската. Да видим дали ще ми сменят. Те са нови.

# 858
  • София
Ограничил съм се само до два модела. Дайте съвет кой да купя. Ще се ползва и лете и зиме в спалня. Кой е по-качествения и по-добрия?

1. https://vimax.bg/invertoren-klimatik-mitsubishi-heavy-srk25zs-w- … 0-btu-klas-a.html

2. https://vimax.bg/hiperinvertoren-klimatik-fujitsu-general-ASHG09 … 0-btu-klas-a.html

# 859
ivanovic, за моята детска от  14 кв. м. изборът бе между 7ца или 9ка, като 7цата беше на граница, така да се каже.
Ако е преоразмерен, често ще он-офи, което е свързано с допълнителен шум...така четох в др. форум.

# 860
  • София
И двата стават. Мицубишито поне е от едно място и не е компилация, но в общи линии нямат много съществени разлики.
С данните всички се съдират да лъжат, та и това не е съществено. Simple Smile

# 861

Общи условия

Активация на акаунт