Избор на климатик и всякакви въпроси за тях. Тема N4

• 79 608
  • 861
  •   1
Отговори
# 390
  • Велики Преслав
Моля за съвет и препоръка на климатик за помещение:
В гр. София, партерен етаж, панелен блок.
Хол със северно изложени, с ПВЦ дограма с троен стъкло пакет.
С вътрешна топло изолация 7см.
С размери 3,50м. х 5,00м. = 17.5 кв. метра.
С височина 2,70м = 47.25 куб. метра.
Бюджетът ми е около 2000 лева, може и 100 - 200 лв. повече ако си
заслужава. Ще се ползва предимно за отопление.
Благодаря предварително за препоръките и насоките за избор на
подходящ модел и марка климатик.
Hitachi RAK-25RPE/RAC-25WPE Performance
Panasonic CS-Z25XKEW~CU-Z25XKE Etherea
Midea MSOPBU-09HRFN8-QRE3GW Oasis Plus Nordic

Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZS-W~SRC25ZS-W2 Premium
Здравейте,
Мисля да закупя климатик GREE G-TECH някои да каже мнение за него?
Благодаря предварително 🙂
Трябва да не бъде преоразмерен защото прегрява

# 391
  • Варна
Здравейте, предстои покупка на климатик за стая ок. 40м2. Въпросът ми е кое е по-добре от гл.т отопление - една 18ка, или комбинация  от две 12 примерно? Спрели сме се на Мицубиши / fh50 ни предложиха/ . Благодаря

# 392
  • Велики Преслав
Здравейте, предстои покупка на климатик за стая ок. 40м2. Въпросът ми е кое е по-добре от гл.т отопление - една 18ка, или комбинация  от две 12 примерно? Спрели сме се на Мицубиши / fh50 ни предложиха/ . Благодаря
Е така само да кажете 40 квадрата нещо не значи. Опишете височина на стаята, изложение, дали е в апартамент или къща, населено място и какви средства можете да отделите

# 393
  • Варна
Здравейте, предстои покупка на климатик
Е така само да кажете 40 квадрата нещо не значи. Опишете височина на стаята, изложение, дали е в апартамент или къща, населено място и какви средства можете да отделите
2.40 височина,  гипскартон с мин.вата на тавана, последен етаж, Варна, юг- запад. Благодаря

# 394
Бихте ли препоръчали варианти за климатик за отопление и охлаждане. Става дума за спалня 15кв. в панелен апартамент на 6ти етаж.
Стаята е със североизточно изложение, с външна изолация и дограма троен стъклопакет. Една външна стена с голям прозорец. Бюджет до 2000лв.
Благодаря предварително.

# 395
Здравейте, бихте ли ми препоръчали климатици за:

1. Домашен офис/ в редки случаи -спалня за гости/ 10 кв.м, североизточно изложение. Климатикът ще се ползва максимум по 2-3 часа дневно.

2. Спалня 14 кв.м, северозападно изложение. Ще се ползва за охлаждане и отопление.
Не живея в България, температурите лятото са около и над 40С / през  нощта около 30/, зимата нощем е около 2-3С и много рядко 0 или минусови. В момента в спалнята сме с 13 годишно Митцубиши, 12 BTU, базов модел, който работи идеално, но ми се струва силен за помещението, а и се надявам, че смяната му с нов ще намали сметките за ток. Според вас ще имали осезаема разлика в консумацията на ток, при положение, че и този е инвертор? Нямам предпочитания към марка, искам да е максимално икономичен, комфортен, качествен и по възможност не от най-висок  клас.
Компресорите ще бъдат монтирани на покрива на 4-ри етажна сграда, а апартаментът е на 3ти етаж, ако това има значение.
Какво ви е мнението за климатици Toyotomi?
Благодаря предварително

# 396
Вътрешното тяло задължително ли трябва високо на стената да се монтира или може и по-ниско - примерно под прозорците?

# 397
Вътрешното тяло задължително ли трябва високо на стената да се монтира или може и по-ниско - примерно под прозорците?
Има и т.н. подови климатици. По хубави са за отопление (имат духане и отгоре и отдолу, така и пода с топъл). По - скъпи са. С малко по - различна форма са, и ако имате място там, под прозореца, в случая са по - хубави за отопление. За охлаждане не знам как стои въпросът обаче заради позицията. И аз съм в тази дилема, защото само там имам място, а ми трябва основно за охлаждане. Реално студеното духа под главата на човек. Аз искам да го ползвам под прозорец, пред който има бюро на дете,  ще му духа точно в лицето.
 Давам пример за подов климатик (без фиксация за марката)
https://toshiba-sofclima.com/bg/Toshiba-RAS-B10J2FVG-E-RAS-10J2AVSG-E1/p34.html

# 398
  • Велики Преслав
Има и т.н. подови климатици. По хубави са за отопление (имат духане и отгоре и отдолу, така и пода с топъл). По - скъпи са. С малко по - различна форма са, и ако имате място там, под прозореца, в случая са по - хубави за отопление. За охлаждане не знам как стои въпросът обаче заради позицията. И аз съм в тази дилема, защото само там имам място, а ми трябва основно за охлаждане. Реално студеното духа под главата на човек. Аз искам да го ползвам под прозорец, пред който има бюро на дете,  ще му духа точно в лицето.
 Давам пример за подов климатик (без фиксация за марката)
https://toshiba-sofclima.com/bg/Toshiba-RAS-B10J2FVG-E-RAS-10J2AVSG-E1/p34.html
Тая тема е бъгната. Уж пиша нещо то не се публикува. Много правилно сте описали всичко.

# 399
Благодаря на всички за отговорите. За съжаление трябва да са високо на стената. Изходите за климатиците са направени от строителя, преди да купим жилището и дори и да може да им се промени мястото, мъжът ми няма да се съгласи

# 400
Бихте ли препоръчали варианти за климатик за отопление и охлаждане. Става дума за спалня 15кв. в панелен апартамент на 6ти етаж.
Стаята е със североизточно изложение, с външна изолация и дограма троен стъклопакет. Една външна стена с голям прозорец. Бюджет до 2000лв.
Благодаря предварително.

Този климатик дали е удачен с оглед гореспоменатото?
https://vimax.bg/invertoren-klimatik-hitachi-rak-dj25phae-rac-dj … rch=Hitachi%20RAK

Последна редакция: сб, 10 юни 2023, 14:52 от wolf6542

# 401
Здравейте мами/татки. Моля да препоръчате климатик за стая 21кв.м. (6.15м * 3.4м) с височина 2.55м. Южно изложение, панел, PVC дограма с троен стъклопакет. Ще се използва предимно за охлаждане лятото и отопление в междинните сезони докато пуснат парното. Бюджет до около 1500лв, ако наистина няма добри варианти за тези пари можем да вдигнем малко бюджета.

# 402
Здравейте, Васил,

моля за насоки, че както мъж ми не искаше да чуе за климатук у дома, тази година заради мен е готов да се жертва, но пък изборът на модел се оказва сложно. Ще се ползва за охлаждане и за отопление преди пускането на парното.
Става въпрос за всекидневна с източно изложение/ няма външна стена, а пред нея е с остъклен балкон с външна и външна изолация и нови дограми 3/5 камерни, като на балкона стъклото е специано, не пропуска топлината/. BTU-9591/6.2m x 3.5 m x 2.60m /.
Жилището е панелно, вътрешно.
Бюджет 2000-2200 лв например.

Благодаря предварително!

# 403
Здравейте! Какво е мнението ви за мобилните климатици. Става въпрос за 20 квадратна спалня. Трябва ми нещо само за охлаждане, което ще се пуска само вечер.

# 404
  • У дома !
Искам да сложа климатик на вилата, но монтажникът ми каза, че щом е панелка по-добре външното тяло да е ниско долу, защото може да се усещат вибрациите му. Някой има ли такъв монтиран долу ниско? Може ли да се открадне лесно и какви са ми минусите и плюсовете да е долу или горе монтирано външното тяло?
Чета и за вибрационни тапи и тавичка за събиране на конденз с маркуч като допълнителни аксесоари, ще има ли наистина нужда от такива всъщност или не? Иначе ми предложи два модела на Дайкин  и на Митсубиши. Ето ги:
Аз си избрах мутсубишито....

Общи условия

Активация на акаунт