Избор на климатик и всякакви въпроси за тях. Тема N4

• 79 314
  • 861
  •   4
Отговори
# 225
За да Ви топли добре,  жалусите трябва да сочат максимално надолу. Вентилатора е препоръчително да върти на над 2ра степен щом става дума за Фуджитсу.
Благодаря Ви. А за през нощта може ли на 1 степен, че се усеща доста струята, а спя в същата стая.

# 226
Джолева,аз целогодишно оставям вентилатора на авто,сам да си прецени кога колко да духа.А за зимата е добре жалузите да са макс отворени.За дефроста са ти обяснили,по мои наблюдения,при мъгливо време го правят повече,от колкото при студено,но ясно.

# 227
Благодаря.
Аз през деня го държа на 23 градуса. И през нощта го оставям така, не смея да го намаля. Още повече сега като ще става по студено се страхувам ако не работи по дълго време да не замръзне. Абе лаишка ми работа.

# 228
Климатик трудно замръзва.Или поне по-читавите.Настройвай си го на комфортната за теб температура,и не се притеснявай.Близо 15 годишният ни Панасоник никога до сега не е замръзвал,но и не става чак толкова студено,като при теб(помня най-студено да е било около -20).Тогава просто по-често дефростват, именно за да са избегне замръзването.

# 229
И друго-ще отсъствам за около 2 седмици . Дали да го изключва. Знам че като се прибера ще му трябва повече време за да загрее.

# 230
  • Велики Преслав
Джолева,аз целогодишно оставям вентилатора на авто,сам да си прецени кога колко да духа.А за зимата е добре жалузите да са макс отворени.За дефроста са ти обяснили,по мои наблюдения,при мъгливо време го правят повече,от колкото при студено,но ясно.

Напълно вярно, но колкото по-студено толкова дефростите зачестяват. Примерно, при под -10⁰ някои модели преминават от алоритмично размразяване на такова по часовник. Фуджитсуто ми, под -10⁰ започва да прави на всеки 90 минути.
А относто вентилатора, аз лично като преценка не харесвам авто режима на фуджитсу.

Последна редакция: ср, 16 ное 2022, 20:06 от Васил Василев

# 231
Според мен, по-добре го спри.Или ако имаш функцията (единият ни е същата марка) ,да поддържа 10°.Мен ме е страх от токови удари (че са чести при нас),да не се развали.Макар че,и да си там, гаранция няма.И не забравяй,на седмица,десетина дни,да чистиш филтрите.
Василев,въпросната студена зима го засичах-30 минути топли,30 обезскрежаваше.Но тогава беше голям,и едва ли не нечуван студ,за по този край .
Какво за авто режима,че коректорът ти се шегува?Обясни малко,да си знам.

# 232
  • Велики Преслав
30 минути дефрост е много, явно е имал проблем.
Иначе относно автовентилатора имам предвит, че не работи добре (поне моите 2).
При пускане или вдигане на температурата, ще ме отвее, а след това върти на най-ниската скорост и не топли.

# 233
Филтрите  на течашта вода ли ги чистите.  След това изчакват ли да изсъхнат. На мен ми казаха около веднъж месечно да се чистят.

# 234
Студ си беше,вярвай ми 😂.Зимата преди 11 години,не помня такава(е,поне не и в новия век).
Ако бързам,само ги изтупвам.Ако ли не,под душа,и да изсъхнат хубаво.Месец за мен е много.

# 235
  • Велики Преслав
Аз ги мия под душа на 2 седмици, отръсквам ги от водата и ги слагам.

# 236
  • Пловдив
И аз оставям на Ауто .Никога не спирам климатика ,дори и да ме няма 1 седмица ,   си работи на нормалната температура .Не ми се иска да изстинат стените ,макар и Т да падне само 2-3° .
 Тези дни ще монтирам WiFi модул към предпазителя ,към който е вързан климатика  и най-накрая ще имам ясна картина  по дни за разхода от предстоящия зимен сезон .

# 237
Хора, дайте идеи за какво да взема. Трябват ми 4 климатика, три 9-ки и една седмица или четири 9-ки в краен случай. Бюджет до 3000 на климатик, но колкото по-евтини, по-добре. Бях си харесал Mitsubishi Electric LN серията, но от две места ми казват, че нямало никакви останали бройки дори на склад.
 (явно всички вкарват от едно място). Ще звънна и във Вимакс да питам, уж пише, че са в наличност.

Искам да са надеждни машини, и възможно най-тихи.

# 238
  • Велики Преслав
С какво ви привлече Митсубишито?
Опишете подробно помещенията.

# 239
С какво ви привлече Митсубишито?
Опишете подробно помещенията.

С това, че има само позитивни ревюта, нивото на шум е ниско и е супер икономичен. Предполагам това и се очаква от най-висок клас климатик.

4 помещения - най-малкото е 13-14кв.м, две по 15-16 и едно към 17-18.

Като цяло искам климатик 7-ца за най-малкото и 9-ки за другите, но и само 9-ки ще свършат работа.

Общи условия

Активация на акаунт