Когато разбрах, че ставам мама..

• 1 313
  • 16
  •   1
Отговори
Здравейте момичета! Съжалявам ако вече има такава тема, но бих искала да ви попитам как се почувствахте, когато видяхте двете чертички на теста..
Омъжена съм от 2 месеца, заедно сме с ММ от почти 3 години и  двамата сме на 29. ММ живее за това да има дете и да е баща. Толкова много го иска, но аз не се чувствах все още готова (пътувания, кариера, исках и малко повече да си поживеем още като млада двойка) НО стана то, преди 2 дена си направих тест и съм бременна. Не знаех какво да чувствам, объркана бях, стресирана.. може би прекалено егоистично от моя страна. Мъжът ми беше на 7-то небе. Но аз все още се чувствам странно..
Бих искала да видя и вашето мнение, опит и препоръки.. дали това е нормално или нещо при мен не е наред
Благодаря ви

Последна редакция: пт, 26 авг 2022, 13:19 от Morrenna123

# 1
При всеки е различно, точно заради ситуацията, в която се намира.
Женени сте от 2 месеца, но от колко сте заедно? Също така, при условие, че вече сте говорили за бебе, а и явно е имало опит/и, значи положителния тест е съвсем очаквано нещо. Имайте предвид, че бебето напълно ще промени живота и приоритетите ви, но не означава, че никога повече няма да може да градиш кариера, да пътуваш и т.н. Най-важното е бебето да е желано и да сте стабилни като двойка, за да бъде всичко наред. Всякакви други чувства и емоции ще се променят многократно през всичките месеци на бременността.
Пример, нашето бебе беше много желано и почти година чакано, когато видяхме двете чертички обаче, не реагирахме както по филмите с подскоци, сълзи и т.н. Съвсем уравновесено си реагирахме. След това, когато за първи път чух пулс, отново не реагирах кой знае как, АГ дори видимо се зарадва повече. Grinning Но пък вече когато започна да ме рита и да я усещам по-често, някак си разбрах, че това е моето детенце и нямам търпение да я видя и гушна, едва тогава се събуди майчинското чувство в мен. Има жени, които не го изпитват дори и при раждането, че и дни след това. Не се обвинявайте, всичко е до хормони и нагласа.

# 2
При всеки е различно, точно заради ситуацията, в която се намира.
Женени сте от 2 месеца, но от колко сте заедно? Също така, при условие, че вече сте говорили за бебе, а и явно е имало опит/и, значи положителния тест е съвсем очаквано нещо. Имайте предвид, че бебето напълно ще промени живота и приоритетите ви, но не означава, че никога повече няма да може да градиш кариера, да пътуваш и т.н. Най-важното е бебето да е желано и да сте стабилни като двойка, за да бъде всичко наред. Всякакви други чувства и емоции ще се променят многократно през всичките месеци на бременността.
Пример, нашето бебе беше много желано и почти година чакано, когато видяхме двете чертички обаче, не реагирахме както по филмите с подскоци, сълзи и т.н. Съвсем уравновесено си реагирахме. След това, когато за първи път чух пулс, отново не реагирах кой знае как, АГ дори видимо се зарадва повече. Grinning Но пък вече когато започна да ме рита и да я усещам по-често, някак си разбрах, че това е моето детенце и нямам търпение да я видя и гушна, едва тогава се събуди майчинското чувство в мен. Има жени, които не го изпитват дори и при раждането, че и дни след това. Не се обвинявайте, всичко е до хормони и нагласа.

Заедно сме от около 3 години, а за бебето по принцип мислехме догодина да правим опити, може би не беше планувано точно сега и затова са ми такива реакциите. Благодаря за съветите Heart

# 3
Изобщо не всичко трябва да е като по филмите. Сега тепърва хормоните се разбъркват и става оле мале. Аз и двата пъти в началото бях абсолютно непродуктивна и съответно бях изпаднала в депресия. Много е важно да имате подкрепата на мъжа си, защото все пак това е съвсем нов и непознат етап и за двама ви, но особено за вас като майка.
Иначе... Децата не само, че не спират живота, а дори го правят по-цветен и интересен Simple Smile да, ще има период на адаптация, нещата никога няма да са същите каквито са били преди детето, но това не означава, че ще са по-зле

# 4
  • USA
На мен пък би ми било обидно..живеел да бъде баща...а ти не си ли важна, знае че имаш други неща на главата и да отложите плановете за следващата година, но неееее не те е пазил....аз бих се чуствала като "разплодна крава", а не  като съпруга...

# 5
На мен пък би ми било обидно..живеел да бъде баща...а ти не си ли важна, знае че имаш други неща на главата и да отложите плановете за следващата година, но неееее не те е пазил....аз бих се чуствала като "разплодна крава", а не  като съпруга...

Може и да си спестите ''красивите'' епитети, когато не познавате съответния човек. Въпросът ми беше към майките или бъдещите майки как се чувстват, а не да правите личностен анализ на човек.
Няма да Ви обяснявам колко съм му важна естествено. Приятен ден!

# 6
  • USA
Какъв личностен анализ?! Питаш как сме/бихме се чуствали ...питаш отговарям ти АЗ как бих се почуствала...въобще не съм слагала ЕТИКЕТ на твоя човек...като сте щастливи какъв е пробема?
А сигурно ли е, че тетста е +? Има много "скапани тестове". Въпреки, че ми подскачаш тук неоснователно ти желая да бъдеш щастлива, лека бременност и ..."Приятен ден"!

# 7
  • Terra incognita
Страх и объркване изпитах и при двата теста. Мисля, това е съвсем нормално. Скачащите от радост при вида на двете черти съм ги виждала само по филмите и в Инстаграм. Трябва време, за да свикнеш с мисълта.
Лека бременност 🍀

# 8
Страх и объркване изпитах и при двата теста. Мисля, това е съвсем нормално. Скачащите от радост при вида на двете черти съм ги виждала само по филмите и в Инстаграм. Трябва време, за да свикнеш с мисълта.
Лека бременност 🍀

Благодаря!! Имах нужда да чуя тези думи. Определено социалните медии влияят / изкривяват представите. Лек ден от мен Heart

# 9
Голямото ми дете стана трудно, почти 2 години. Спонтанен аборт, изследвания, тестове... Беше много чакано дете, съответно бяхме много щастливи.
С второто беше тотален шок. Беше изненада от един път не пазене. Честно да си кажа бях в ужас, не вярвах , не се случваше на мен. Тъкмо първото тръгна на ясла, аз се връщах на работа, бабите взеха да се включват, направо виждах светлина в тунела...Иии Бам. Бебе!!!
Факт е,че с бебето живота на майката много се променя, че е трудно, че много се лишаваш. Но аз като човек, който никога не е бил луд на тема деца,мога да ти кажа: Майчинството е прекрасно, и това време, което имаме с бебето е невероятно.

# 10
След спонтанен аборт, вторият път когато видях + се уплаших, депресирах, самосъжалявах. Едва ли, въобще не го исках, а правихме опити почти 3г. Звъннах на ММ, казах му, той ми каза: Ми, добре. Абе изобщо през цялата бременност и двамата не изглеждахме особенно заинтересовани. Kогато се появи толкова се променихме, че чак немога да ни позная. От лентяи, развейпрахове и нехранимайковци станахме най-грижовните родители. 😀

# 11
Аз съм вече в третия триместър и още на моменти се чувствам объркана и се питам “ще се справя ли, не беше ли рано” смятам че това е напълно нормално, не съществува човек който да е подготвен за най-голямото приключение. Понякога си мисля “ех и аз исках да отида на този концерт какво изпуснах” и след това моята бебка ме поритва и ми напомня, че съм толкова благодарна да преживея всяка една емоция от бременеето и да я очаквам с нетърпение!

# 12
  • Враца
HeartHeart Eyes
Здравейте момичета! Съжалявам ако вече има такава тема, но бих искала да ви попитам как се почувствахте, когато видяхте двете чертички на теста..
Омъжена съм от 2 месеца, заедно сме с ММ от почти 3 години и  двамата сме на 29. ММ живее за това да има дете и да е баща. Толкова много го иска, но аз не се чувствах все още готова (пътувания, кариера, исках и малко повече да си поживеем още като млада двойка) НО стана то, преди 2 дена си направих тест и съм бременна. Не знаех какво да чувствам, объркана бях, стресирана.. може би прекалено егоистично от моя страна. Мъжът ми беше на 7-то небе. Но аз все още се чувствам странно..
Бих искала да видя и вашето мнение, опит и препоръки.. дали това е нормално или нещо при мен не е наред
Благодаря ви

Здравейте! Според мен това е прекрасно нещо и е нормално в първия момент да сте се почувствала така - все пак фактът, че ще ставаш родител едновременно чудесна новина, но и отговорна задача. Ние с моя мъж сме женени от една година /той също иска да е млад баща/ и преди три месеца разбрахме, че ще ставаме родители. Аз все още на моменти съм объркана и не мога да повярвам, но като видя някоя дама с малкото й ангелче и ми става много мило. А и вярвам, че всичко става, когато си готов. Лека бременност Ви желая и съм сигурна, че като се появи малкото човече ще сте повече от щастливи! Hug Heart

# 13
И двете ми бренности бяха планирани, тоест теста не беше изненада за мен. Особено първия път, когато видях двете черти доста се притесних, помня, че краката ми омекнаха и седнах. Едно е да искаш нещо, друго е да го видиш факт. Веднага нахлуват притеснения какво ще се случи сега, ще се справя ли, в какво се забърках 😃Смятам е абсолютно нормално, това е сериозно начинание, постепенно ще свикнеш и ще се успокоиш. Лека бременност!

# 14
HeartHeart Eyes
Благодаря ви

Здравейте! Според мен това е прекрасно нещо и е нормално в първия момент да сте се почувствала така - все пак фактът, че ще ставаш родител едновременно чудесна новина, но и отговорна задача. Ние с моя мъж сме женени от една година /той също иска да е млад баща/ и преди три месеца разбрахме, че ще ставаме родители. Аз все още на моменти съм объркана и не мога да повярвам, но като видя някоя дама с малкото й ангелче и ми става много мило. А и вярвам, че всичко става, когато си готов. Лека бременност Ви желая и съм сигурна, че като се появи малкото човече ще сте повече от щастливи! Hug Heart

Благодаря Ви за прекрасните и окуражителни думи. Имах нужда от тях! Пожелавам Ви и на вас лека бременност и много щастливи моменти занапред Heart

Общи условия

Активация на акаунт