Как се казва това цвете? Тема 2

• 27 431
  • 269
  •   1
Отговори
# 255
Този лимониум ме подсети, от две години съм си купила семена и не мога да се наканя да ги засея. Само бял е на картинката. Дали е късно вече за засяване?

# 256
Мушкатото е много красиво. Явно е някой хибриден сорт, но кой точно, трябва да се разгледат подробно каталози, за да се открие. Инак са всички Pelargonium.

# 257
Този лимониум ме подсети, от две години съм си купила семена и не мога да се наканя да ги засея. Само бял е на картинката. Дали е късно вече за засяване?

Не мисля, че е фатално късно. Пробвай.

# 258
Мушкато е сорта е като розички . И аз не мисля , че е късно . Майка ми си поръча семенца на ето това не се сещам за име сега .

https://flowersinsofia.com/%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%B7%D0%B8% … BB%D0%B0%D0%B2-3/

Доста скъпички 40 лв, излезе .. ся ги и поникнаха та да видим ..

# 259
Еустома

# 260
Здравейте, подариха ми вчера това цвете, може ли някой да ми каже как се казва?

# 261
# 262
  • Мадрид / София
Камелия се казва.

# 263
Благодаря!

# 264
На камелията и листата, и цветовете са различни. И на мен ми прилича на кичеста кампанула.

# 265
И аз смятам, че не е камелия.

# 266
  • Мадрид / София
Може да сте прави.

# 267
  • София
Растението е Кампанула.

# 268
  • на острова на мечтите
Растението е Кампанула.
именно. Не е камелия 🥰

# 269
Категорично кампанула, при това от нските.
Предполагам, че тези ниски полукичести ( плена ) кампанули са хибрид на кампанула карпатика.
Други ниски кампанули са кампанула изофила ( падаща), далматинска кампанула ( Campanula portenschlagiana). Но те са с по-силно нарязани цветчета, особено на далматинската,  в сравнение с карпатиката. Затова цветът на полукичестите ми изгледа повече като  този на карпатика.
Би трябвало да е зимоустойчива навън, в почва.
Гледала съм няколко години на външна тераса изофили - бяла и синя. Важното е да не се поливат много, да не изгният корените през зимата. Бях ги прибрала под горната тераса да не ги вали.

Общи условия

Активация на акаунт