🍒Черешката на тортата🍒 - Сезон 18 (Tема 1)

• 38 138
  • 747
  •   1
Отговори
# 690
  • Sofia
Аз бих казала, че торта Павлова (както  и някои други) няма кой знае колко варианти. Та разликите би трябвало да са нищожни.

# 691
Стига с тази Йоли. Казах, че предястието е нейно и че Мила прави няколко нейни неща. Бе съм споменавала десерта.
Всеки е правил Павлова, не е ядрена физика. Макар на мен точно с този крем да не ми е любима. Произходът й е спорен.

# 692
Аз не обичам Павлова, абе въобще торти не обичам, ама ако съм и на гости бих хапнала от нея. Тази вечер менюто й обаче не беше кой знае какво!
Зината не всеки е правил Павлова, аз торта никога не съм правила...макар доста да готвя вкъщи! Wink

# 693
  • ВАРНА
С какъв крем беше Павловата?Мярнах малини.Имаше ли и други плодове?

# 694
Вчера беше  мъжът на Радина, днес някаква кака, коя е, че изтървах?
Йоли е правила много рецепти, това означава ли, че всичко видяно е от нея?

Основното и десерта са класически, но предястието е ясно, даже спомена розичките

https://www.yoli-bg.com/%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%B0%D1%80%D1% … D0%B0%D1%82%D0%B0
Вариация на сельодка под шубой, само че малко на тюрлю гювеч докарано.

# 695
Дарина е класна дама, умее да създава уют. Харесвам такива жени, които го могат.
Менюто й беше по-семпло, само предястието беше твърде тежко за моя вкус. Аз щях да го направя поне няколко идеи по-леко. То риба, майонеза, няколко вида кашкавали, царевица... Докато гледах как реди пласт след пласт, чак ми стана тежко на стомаха Grinning
Компенсира с леки основно ястие и десерт. Павлова не съм яла, изглежда по мой вкус.
Бехар вече си мисля, че нарочно прекалява с тез' Сейшели.

# 696
С какъв крем беше Павловата?Мярнах малини.Имаше ли и други плодове?

Маскарпоне и някаква купена сметана май Thinking Плодовете бяха праскови, намазани с мед, отгоре малини.

# 697
Не съм яла аз торта Павлова, ама не ли като си направиш крем маскарпоне и да си сложиш една целувка отгоре Grinning

# 698
Хубави неща сготви Дарина. На мен салатата ми дойде много мешана. И риба, и топено сирене, спанак, картофи, моркови, скариди ... и какво ли още не. Не мога да си го представя като вкус.

# 699
  • Sofia
Не съм яла аз торта Павлова, ама не ли като си направиш крем маскарпоне и да си сложиш една целувка отгоре Grinning
Разбира се, това е вкусът - целувчен блат, крем (най често бита сметана) и плодове (по мое мнение горски плодове, френско грозде и манго и маракуя най-добре стоят Simple Smile )
Такива мини в кутията с обяд на щерката съм правила десетки...

# 700
Дайте вариант за крем за Павлова без сметана,хич не обичам.
Леко ме разочарова Дарина,салата беше манджурляк,пушена риба( и то тежка мазна скумрия) със сирена,бррр. Ако беше пропуснала сирената щеше да е добре.
И основното само по себе си е много добре,но след тази салата-не!
Харесвам много Дарина,обаятелна жена.
За Бехар сте казали всичко-непоносим чичка.

# 701
  • София
Салатата ми прилича на сельодка под шубой, която по принцип си е тежка. Не ми харесва на мен, но жената се постарая и е наистина шармантна домакиня.

# 702
Дайте вариант за крем за Павлова без сметана,хич не обичам.
Леко ме разочарова Дарина,салата беше манджурляк,пушена риба( и то тежка мазна скумрия) със сирена,бррр. Ако беше пропуснала сирената щеше да е добре.
И основното само по себе си е много добре,но след тази салата-не!
Харесвам много Дарина,обаятелна жена.
За Бехар сте казали всичко-непоносим чичка.

И мен не ме впечатли менюто. Салатата не е нищо особено като вкус.
Сметана и аз не обичам особено. За мен но в да се комбинира с всякакви кремове, че защо не и с патисери. За моя вкус добри варианти са маскарпоне със заквасена сметана и най-добре само маскарпоне с кондензирано мляко. Но е въпрос на вкус. Основата я предпочитам по-дъвчаща, затова прибавям съвсем малко нишесте. Не съм по тортите, но тази я харесвам.

# 703
Бехар вече си мисля, че нарочно прекалява с тез' Сейшели.

Според мен го използва като шега.

Аз не усещам Бехар като надувко в това си участие, напротив, през всичките вечери досега доста разведрява обстановката.

Левон ми е като сърдития чичко до момента.

Дарина ми допадна като домакиня- създаде атмосфера, водеше разговори, шегуваше се премерено.

На Радина са ѝ дали малко внимание и блесна с инфантилност.

Какъв беше смисълът от появата на Стаси Кара не стана много ясно.

# 704
Е не кани ли всеки домакин за пети човек свой гост, защото са четирима иначе? На Радина беше мъжа ѝ. Максим никого ли не беше поканил?

Общи условия

Активация на акаунт