На море в Гърция 2022 - V

• 63 398
  • 767
  •   1
Отговори
# 540
Хубава къща, но дори и сега за тотално извън сезон цената не е ниска, а вероятно в пик сезон ще гони около 1000 евро на вечер. Казвам вероятно защото когато чукнах дати за следващото лято не даде цени. Моето наблюдение за Гърция е, че е много приятно място за почивка, но цените на хубавите хотели и къщи са много по-високи от българските еквиваленти. Места с цени от типа на 1000 евро за вечер и аз знам. Надявах се да науча за някоя хубава и близка къща с цена до  400 евро на вечер в пик сезон. Благодаря за линка.

# 541
Хубава къща, но дори и сега за тотално извън сезон цената не е ниска, а вероятно в пик сезон ще гони около 1000 евро на вечер. Казвам вероятно защото когато чукнах дати за следващото лято не даде цени. Моето наблюдение за Гърция е, че е много приятно място за почивка, но цените на хубавите хотели и къщи са много по-високи от българските еквиваленти. Места с цени от типа на 1000 евро за вечер и аз знам. Надявах се да науча за някоя хубава и близка къща с цена до  400 евро на вечер в пик сезон. Благодаря за линка.

Български еквивалент? Шегуваш се! Я си провери Вая колко по-изгодно е. Като изобщо няма да сравняваме подробностите, които никак не са в полза на БГ 'еквивалента".

А това за 1000 евро си е само твоя халюцинация.
Предполагам разбираш, че цената зависи от много компоненти, включително и брой спални и настанени туристи.
Тъй като присъстваш тук само, за да провокираш... няма изобщо да се занимавам и да ти пускам линкове. В Гърция има и за под 400 евро в сезон. Вкл. и с басейн. И до плаж.  Търси! Дерзай! Успех! Simple Smile

# 542
Вая е скъпо. Чисто нови  луксозни къщи с басейн намиращи се буквално на много хубав пясъчен плаж струват 500-600 евро на вечер в пик сезон. На точно такива в Гърция не съм попадал, но ако има с радост бих платил подобна цена.  Около Черноморец и Лозенец има по-големи (с 4 спални) къщи до морето без хубав пясъчен плаж пред тях на по-ниски цени. Къщата от линка в момента е над 400 евро, а за август ще е към 1000. Предположих, че след като пуснахте линк сте посетили това място и знаете какви са цените в топ сезон.

# 543
Вая е скъпо. Чисто нови  луксозни къщи с басейн намиращи се буквално на много хубав пясъчен плаж струват 500-600 евро на вечер в пик сезон. На точно такива в Гърция не съм попадал, но ако има с радост бих платил подобна цена.  Около Черноморец и Лозенец има по-големи (с 4 спални) къщи до морето без хубав пясъчен плаж пред тях на по-ниски цени. Къщата от линка в момента е над 400 евро, а за август ще е към 1000. Предположих, че след като пуснахте линк сте посетили това място и знаете какви са цените в топ сезон.

Предполагам знам!
E, и? Колко по-ниски? И защо изобщо сравняваш несравними неща?

# 544
  • В заешката дупка
На Airbnb се виждат цени. Аз от там букнах още преди месец и половина за лято 2023, но за Крит. Така че, Мъфин, съвсем спокойно можеш да разгледаш какво предлагат на Халкидики, и въобще в Гърция, в пиковия сезон и на какви цени.

И, сори, не е по темата, но може ли линк към чудните къщи около Черноморец и Лозенец, или където и да е по българското Черноморие. Искам да видя дали съм се прецакала или съм на далавера. Wink

Последна редакция: сб, 15 окт 2022, 00:23 от ЧеКа

# 545
Пуснах едно търсене в Airbnb и за от 1-ви до 11-ти август и се появиха няколко вили като тази, която ти пратих (струваща в пик сезон 400-450 евро).. Цените обаче хич не ми харесват.
Цена 1240 евро на вечер: https://www.airbnb.com/rooms/24190813?adults=5&check_in=2023 … _jN1hpmtLaU3OjTM3

Тази е 1750 евро на вечер:
https://www.airbnb.com/rooms/633118417296837598?adults=5&che … _bdh3WMABTi2TibC7

И ето една по-евтина с цена 880 евро на вечер, но е малко по-стара. https://www.airbnb.com/rooms/50808472?adults=5&check_in=2023 … _1TkXjE2a1KSQMv8u

# 546
Луксозни вили с басейни отдавна няма евтини вече в сезон в Гърция.Всяка година гледам.

# 547
Аз също, но след изказванията на ЧеКа и още една съфорумка се появи лъч надежда. Уви, реалността бързо го затъмни 🙁.

# 548
  • В заешката дупка
Мъфин, нали не очакваш цялата група да седне да ти търси вила/хотел според нуждите и предпочитанията ти.Simple Smile Иначе и аз се надявах, че може би ще ми пратиш линк към вила по българското Черноморие, която да ми допадне. Уви, не стана. Обясних ти даже на лични какво не ми харесва и защо не бих я наела.

Виж в Крит си наемерих за нуждите, предпочитанията и приемливо за мен съотношение цена-предлагано. Но не съм търсила 5 мин. То си иска време. Още ми стоят вили в уишлиста в airbnb, но за Крит и с 2 спални. Под 400 евро са на вечер. Ако те интересува - ще ти пратя на лични.

# 549
Халкидики не е цяла Гърция. Слава Богу!
На Крит има и под 200 евро - 2 спални и басейн. На 5 мин. от страхотен плаж. В топ сезон за Крит - края на август. Но не е Халкидики и няма друг българин, румънец и македонец в близките 250 км. Ура!

# 550
Мъфин, нали не очакваш цялата група да седне да ти търси вила/хотел според нуждите и предпочитанията ти.Simple Smile Иначе и аз се надявах, че може би ще ми пратиш линк към вила по българското Черноморие, която да ми допадне. Уви, не стана. Обясних ти даже на лични какво не ми харесва и защо не бих я наела.

Виж в Крит си наемерих за нуждите, предпочитанията и приемливо за мен съотношение цена-предлагано. Но не съм търсила 5 мин. То си иска време. Още ми стоят вили в уишлиста в airbnb, но за Крит и с 2 спални. Под 400 евро са на вечер. Ако те интересува - ще ти пратя на лични.
Не е важно дали на теб ти харесва нова модерна вила с ново хубаво обзавеждане. Вкусовете на хората са различни и съответно търсят различни неща. В случая важното е, че еднакви като обзавеждане, лукс и изглед вили в Лозенец и Халкидики имат ужасно различни цени. За съжаление луксозните вили в Халкидики са много скъпи. Мен не ме интересува вила в Крит или на някое друго отдалечено място. В Гърция предпочитам да стигна бързо и с кола. Така ми е най-удобно и приятно. Това е причината да отскачам до Халкидики. Разбира  се има и още по-близки части, но на ръкавите ми харесва най-много. Понякога разнообразявам с Тасос, но доста по-рядко. Причината Халкидики да е толкова посещаван от българите е комбинацията от красиво изумрудено море и близкото разстояние до България. Късмет е, че едни от най-красивите като цветове гръцки плажове се намират толкова близо до нашата граница. П.П. Никъде не пиша, че очаквам някой да ми търси вила. Помолих някой, който е посещавал хубава такава и е останал доволен да сподели линк. Това не е ли нормално? Нали влизаме в подобни теми за да споделим места, които са ни харесали и съответно да научим за нови такива.

Последна редакция: сб, 15 окт 2022, 13:34 от Мъфин

# 551

Не е важно дали на теб ти харесва нова модерна вила с ново хубаво обзавеждане. Вкусовете на хората са различни и съответно търсят различни неща. В случая важното е, че еднакви като обзавеждане, лукс и изглед вили в Лозенец и Халкидики имат ужасно различни цени. За съжаление луксозните вили в Халкидики са много скъпи. Мен не ме интересува вила в Крит или на някое друго отдалечено място. В Гърция предпочитам да стигна бързо и с кола. Така ми е най-удобно и приятно. Това е причината да отскачам до Халкидики. Разбира  се има и още по-близки части, но на ръкавите ми харесва най-много. Понякога разнообразявам с Тасос, но доста по-рядко. Причината Халкидики да е толкова посещаван от българите е комбинацията от красиво изумрудено море и близкото разстояние до България. Късмет е, че едни от най-красивите като цветове гръцки плажове се намират толкова близо до нашата граница.

Защо си мислиш, че някой тук го интересуват личните ти предпочитания?
Или вилата в Лозенец сравнена с тази на Халкиди? Лозенец не е Халкидики. Затова И цените са толкова различни. Проблемът, е че започна да се превръща в Лозенец от нашего брата. За съжаление. Да си бяха останали НА Лозенец!

До Крит се стига много по-бързо отколкото до Халкидики.

# 552
То хубаво за един не е хубаво за друг, така че няма какво да спорим.
Но съм съгласна, че Гърция вече не е това, което беше.Sad
Лошото е, че трябва да се пътува надалеч, за да намериш това, което търсиш.За любителите на пътешествия е ок, поредното предизвикатеслство, но не всички са така устроени.Simple Smile
Така че споровете са излишни, защото са през различни призми.

# 553
  • В заешката дупка
Хайде да не подхващаме само интериорите, Мъфин. Слабост са ми. Спорили сме на друго място по тези теми.  В България е пълно с претенции за “модерн лукс” знам, и вилата, линк към която ми изпрати на лични, е същата претенция без покритие. Не че за нищо не става, но лукс не е.

Втората вила от Халкидики, примерно, като класа е сравнима с Вая, а не с това, което ми прати на лични.

Този разговор не е за тази тема. Така че от мен толкова. Важното е всички да са доволни от изборите си за почивка. Simple Smile

Последна редакция: сб, 15 окт 2022, 14:27 от ЧеКа

# 554
Хайде да не подхващаме само интериорите, Мъфин. Слабост са ми. Спорили сме на друго място по тези теми.  В България е пълно с претенции за “модерн лукс” знам, и вилата, линк към която ми изпрати на лични, е същата претенция без покритие. Не че за нищо не става, но лукс не е.

Втората вила от Халкидики, примерно, е лукс и като класа е сравнима с Вая, а не с това, което ми прати на лични.

Този разговор не е за тази тема. Така че от мен толкова. Важното е всички да са доволни от изборите си за почивка. Simple Smile
Тези две вили са подобни на вилите, които показах в Халкидики. Не са по темата и ще ги изтрия малко по-късно. Пускам ги само за да се направи сравнение.

П.П. Удобството да пътуваш със собствен автомобил е голямо и няма нищо случайно, че много хора избират именно този начин за ходене на море. Когато пътуваш с кученце, деца, количка, куфари и въобще целия катун собствената кола е голямо предимство. До Варна и Бургас например има ежедневни полети, но повечето хора предпочитат да отидат на море с автомобил. Това е причината когато ние отиваме на море да избираме близка дестинация, а когато става дума за нещо по-екзотично и няма избор разбира се ползваме самолет. Но не смятам че цвета на морето в Крит е много по-екзотичен от цвета на морето в Халкидики или Тасос. По тази причина предпочитам луксозна и достъпна вила в Халкидики вместо в Крит, което ме подсеща, че ще е полезно се види и луксозната вила в Крит. Все някога ще дойде ред и на този остров, а сигурно някои хора ще посетят това място още догодина. Може ли линк към вилата.

Последна редакция: сб, 15 окт 2022, 18:44 от Мъфин

Общи условия

Активация на акаунт