На море в Гърция 2022 - V

• 63 417
  • 767
  •   1
Отговори
# 525
Помагат гривничките против повръщане, имахме такива като бяха малки децата.

# 526
Ако нямате напротив качвам няколко снимки от миналият медец и пътуването ни до Кефалония.

Как ще имаме против, даже и за още питаме Simple Smile

Давам днешен принос към една подценявана (незаслужено) кулинарна дестинация, през която мнозина минават - Пирея.
https://www.greece-is.com/the-best-authentic-tavernas-near-the-p … b00T_anAb5F3Nqkhk

# 527
  • В заешката дупка
В Гърция има чудни вили, с чудни гледки, на чудни места, с басейни и други екстри в зависимост от предпочитания и възможности. Мисълта ми е, варианите за почивка далеч не са ол инклузив в големи и шумни курорти или обикаляне по плажове със спане в малки хотелчета.

# 528
  • София
Параход, много полезна статия! За съжаление идва малко със закъснение за мен - ние през юни избрахме да хапнем набързо в Τα Κατσαρολάκια в Пасалимани. Нямам забележки, но щях да предпочета нещо по-автентично и по-близо до порта, че се наложи да походим около километър с багажа в жегата. Съпругът ни помрънка малко, но пък на Пасалимани имаше приятен бриз. Запазвам си предложенията за следващо ходене, защото харесвам атмосферата на Пирея.

# 529
Пълнолуние,
помня, че беше се притеснила за пътищата, как ти се видяха? А на кой плаж и в какъв час заснехте бебето костенурче?

# 530
В Гърция има чудни вили, с чудни гледки, на чудни места, с басейни и други екстри в зависимост от предпочитания и възможности. Мисълта ми е, варианите за почивка далеч не са ол инклузив в големи и шумни курорти или обикаляне по плажове със спане в малки хотелчета.
Дали е удобно ако знаете такава вила в района на Халкидики да споделите име или линк към нея.

# 531
  • София
Tommelise, ако искате спокойна почивка трябва да съобразите времето и мястото, защото всяка година туристите в Гърция се увеличават, а и самите гърци почиват края на юли и август и стават големи навалици. Ако държите на пик сезон, трябва да изберете не толкова популярна дестинация, иначе рискувате да се разочаровате още от първия път.

# 532
Поне една от списъка е пробвана. Четвъртата To Akri.  По-посредствена храна много отдавна не бяхме яли в Гърция. Може би от времето на Каламатианос. А седнахме с големите очаквания, висок рейтинг, уж популярна, първо хапване на риба за сезона. Дори и рибата на скара беше суха.

# 533
Параход За жалост много трудни ми бяха пътищата и много ме е яд. Имам страх от високо и това да виждам от моята страна пропаст ме беше много страх, но неповторима красота. Карах по-бавно на някои места, но нямаше движение и това беше за мен голям плюс. Отново бих се върнала в Кефалония, знаех че ще се влюбя в нея и така и стана. Благодаря, че ме окуражихте да не се отказвам. Щях много да съжалявам. Иначе Аргостоли беше ужасен за каране, на този остров имам чувството, че си имат свои правила за движение. Както каза половинката - стига си давала мигачи само объркваш хората 😁

Мегас Лакос мисля, че се произнася името на плажа. Дълга свободна зона, фин пясък, повече ми хареса от Xi. Забелязах, че има оградени гнезда на костенурки и около 18:30 дойдоха няколко момичета със сини тениски с нарисувани костенурки. Предположих, че отиват към гнездата и  се заговорих с тях. Бяха отзивчиви и разказаха, че по принцип през нощта и рано сутрин малките изпълзяват и отиват към водата. Но те са от организация, която подпомага този процес и за тях в по-удобно привечер да се случва. Извикаха ме при тях, други любопитковци също дойдоха. Разровиха едното гнездо и извадиха излюпените, неизлюпените ги заровиха пак. Направиха една пътечка и ги пускаха едно по едно да стигнат до водата. Ако някое тръгваше в обратна посока и те го насочваха. Общо взето по залез се случваше всичко. Даваха да се снима, но без светкавица. Първите малчугани тръгнаха около 19:20 и до 20:20 бяха приключили.

На още един плаж също видяхме гнезда, ако не бъркам Канали се казваше, но там не засякохме нито костенурки, нито хора от тази организация, само нудисти 😊

# 534
  • София
Ау, Пълнолуние, страхотни снимки! Smiley

# 535
Голям късмет сте имали, звучи като чудесно преживяване. Ние също сме виждали оградените гнезда на много плажове и на Кефалония, и на Закинтос, доброволците сме срещали също (над Кателиос има и малък музей на Карета карета, за който те се грижат), големите карети в пристанището на Аргостоли, но бебенца костенурки - не.

# 536
И аз не си мислех, че ще имаме късмет да ги видим, но уцелихме голям бонус. Е аз съм си и нахална и веднага ги питах, като видях.

Обожавам животните и може би глупаво звучи за човек на моите години, но си ми беше мечта да видя тези костенурки. Обожавам да снимам и малките рачовци, имам хиляди снимки на рачета.
Скрит текст:

# 537
  • Sofia
О, и аз харесвам да ги снимам, но не ми се отдава особено. Simple Smile Бягат и се крият в пукнатините на скалите. Но пък, виж, много обичат хляб и им го давам директно в щипките. Grinning Интересното е, че разбират какво се случва, като протегнеш ръка, държейки малко къшейче.

# 538
  • В заешката дупка
Не те разбрах, Мъфин. Каква “такава” вила дали има в Халкидики? Аз не говря за конкретна вила. Точно обратното. Казвам, че има разнообразие от вили в Гърция за различни вкусове, предпочитания, нужди и идеи за почивка. Иначе на Airbnb, примерно, може да се провери какви вили има конкретно в Халкидики или където и да е на друго място в Гърция.

# 539
Дали е удобно ако знаете такава вила в района на Халкидики да споделите име или линк към нея.

Примерно: https://feelslikehome.gr/homes/blue-ivy-pool-villa-holidays-greece

Общи условия

Активация на акаунт