Третокласници 2023/2024

• 31 098
  • 744
  •   1
Отговори
# 165
  • Пловдив
Точно така, в Школо има изписване и с думи по показания начин. За другите ел. дневници не знам, би следвало и там да има.

# 166
Със школо съм запозната, защото големия вече 5-6 години го ползва. Админ плюс е по смотан за мен. Ето как изглежда.

За утре госпожата ни написа диктовка да направим. И допълнително ще има след проверка на тетрадките и когато прочета забележки или препоръки написани от госпожата.

# 167
  • Пловдив
Моята почти не може да бъде накарана да свърши нещо от учебната дейност вкъщи. "Голямата ваканция" я занесе недописана, хем накрая и давах лакомство за награда за всяка страница. Но в занималнята явно изпълнява.

Човечетата никъде ли нямат легенда - било като цъкнеш на конкретна оценка, или като задържиш мишката, или отделно?

# 168
  • Sofia
Не, моят хубавец не е със СОП, но разсейването взима такива висоти, че съм много притеснена. Психоложката ме посъветва да не го оставям по течението, да изисквам, защото може лесно да затъне, да му стане твърде трудно и всичко рязко да му опротивее. Не искам да става така, но не може да аз да дудна да седне да пише.
Иначе се радвам, че си взима книги от библиотката, чете ги, в класа явно се надпреварват.
Днес правихме проект за Ран Босилек. Чак се чудя сега него или мен ще оценяват. Моля, разсянете ми теоретично каква е целта с проектите - да работи заедно или преход към презентации?

# 169
  • Точно където трябва
И аз се чудя на проектите. Каква е целта. Ясно е, че тя пише каквото трябва, но аз търся инфо, подреждам, осигурявам картинки, диктувам. Вероятно ще може да намери тя каквото трябва, като и казвам какво да търси, със структурирането няма да се справи, но всичко ще отнеме много часове. Е, наистина нямам такова време. Отделно учим по английски, трудно и е, пишем някоя диктовка, малко задачи. Отиде денят. Наистина, не мисля да и отнемам почивните дни, въпреки че много държа на ученето. И не е честно да се оценяват проекти правени вкъщи. Реално са оценки за цялата рода.

# 170
Ние нямаме проекти за вкъщи. Всъщност нямаме нищо за вкъщи, с изключение на писане на думи, които са били объркани по български или английски език. Струва ми се много рано за правене на проекти, особено с картинки и текст.

# 171
При нас също няма проекти за работа вкъщи. Попълненият му читателски дневник за през лятото беше оценен като "Проект".

# 172
  • Варна
Проекти имаме и ние и то още от първи клас, а на родителската на втори, ни заявиха, че отново ще имаме и се очаква помощ от нас към децата.
Пределно им е ясно, че 90% от проекта е на родителя. Целта и аз не я разбирам. Едва ли е да научи информация, защото тя не е и кой знае колко. Проектите не ги представят тип презентация. Освен като допълнителна ангажираност и съвместна работа с родителя, по друг начин не си ги обяснявам.
Уикенда и ние правихме проект за будител.

# 173
Привет на всички.
От много задачи, а и забързаното еднообразно ежедневие не остава време да пиша.
 Училището върви добре. Има си неща да изчисти и да се старае повече, но като цяло съм доволна. Проблем за мен е храненето.  Вече във втори клас не ги водят за ръчички в стола и да ги наблюдават дали ядат. Тя отказа тази година храната от там, че я смениха с кетъринг и не я хареса. Слагам всеки ден храна и то каквото знам че яде - в термос, ако е течно, в кутийка - сандвич,плод, зеленчук. И пак ми се връща храна, а понякога и всичката. ☹️  Вече не знам какво да готвя или сложа. Оправданието - нямах време. След рождения ден си беше изпросила гости с приспиване . Направих и на двете сандвич. Приятелката си изява всичко, моята не. Направо изпушвам. И без това се чудя какво да сготвя, та да има и за училище.

# 174
Миналата година и моят нито носеше от вкъщи, нито ядеше кетъринга. Накрая започнах да му давам по 5 лева на ден, за да си купува каквото иска. Тази година не е  на занималня и яде у дома, след училище си купува глезотийки за ядене като захарни ленти, пръчици и подобни. Разполага с 10-15 лв джобни за седмицата. Доволна съм, че от няколко месеца се захрани и прояде пак зомашна храна макар и малък асортимент.

# 175
  • София
Моето също е така с храната. Предполагам, че наистина нямат време. Като го знаем, вероятно се лигави на масата в стола, говори с този, с онзи и накрая не остава време да яде.
Имаме драми, аз ставам рано, готвя, хабя продукти и накрая основната храна не е изядена.
В кутия му слагам за цял ден, защото е до 17:30 там. Например слепен сандвич разрязан на две половини, две чери доматчета, 3-4 маслини, някой плод, бейби бел сирене или пръчка моцарела, нещо сладко или солено за гризане. И всичко се изяжда, без сандвичите, които са реално обяда.
Редовно ми излиза с номера- беше омазано, беше мокро...не знам какво си. Едно желе му бях сложила(като Данонино чашките, но е плодово желе вътре)- омазало всичко и не ял. Аз съм била виновна 🤣 Ама се прави на ударен, защото той го е отворил явно и го е заврял пак при храната, след което се е разтекло и омазало.
В стола не иска да яде, не му харесва. Последната седмица, след като ме изнерви максимално го записах два дни да яде там. Големи драми и тръшкане. Но му казах, че няма да си хабя времето да готвя, като не яде.
Пиле с ориз- върна го цялото. Крем супа, мусака...разни други- ако е ял е 2-3 лъжици и това е.
Иначе се справя добре, много по-спокойно е от първи клас. Не, че имам и много поглед- прави се на ударен и не носи почти нищо в петък, та не мога да видя дали има пропуснато в помагалата.
Много е крив, обаче. Направо не се търпи. Намусен, заядлив. Нищо не му изнася, харесва. С брат си, с мен. По цял ден се караме и ми се отяжда. Аз разбирам, че аи насъбира в училище и явно вкъщи изкарва 😒 Но това не ме успокоява много. Логопедката казва, че лятото е имал коренна разлика- спокоен отпочинал. И сега пак се е върнал нервакът от миналата учебна година.

# 176

Имаме драми, аз ставам рано, готвя, хабя продукти и накрая основната храна не е изядена.

Ей това най-много ме вбесява. Полагам толкова усилия да има ядене. Аз започвам работа в 7 ч., ставам в 5 и почвам да приготвям сандвичи,кутии и т.н  Ако ще слагам в термоса притоплям яденето. Докато приготвя всичко и трябва да излизам . Плюс баткото, който събуждам същи, че почват по-рано тази година и пътува с автобуса. Даже кафето не мога да изпит спокойно. Вечер се прибирам след 18-19 ч. заради заниманията на дребното - логопед, балет. И почвам да готвя вечеря или за другия ден. После съм била нервна и съм викала според мъжът ми.

# 177
  • Пловдив
Май много деца са така. Моята или с пари (2,50-3 лева за ден), или си носи един точно определен сандвич - лютеница "Олинезко", бял хляб и салам. Без други добавки и подправки, без друг вид лютеница или друг хляб. Ако сложа краставица или кашкавал в сандвича, може да не го изяде. Нищо, че от училищните сандвичи яде и такива.
Миналата година сама искаше и на стол, тая година нищо не е казала и аз не предлагам.
А, да, и разбира се, ако е омазано, мокро или с друг дефект, не се яде. Wink

Правя сандвича от вечерта и го слагам в хладилника, за да не бързам сутринта. Днес не го щя, защото сандвич обичала да яде, когато приятелката и е на училище и също носи храна от къщи. Когато приятелката и е болна, иска пари. И сандвичът артиса. Ама рискове на ситуацията. Поне не се мъча да и приготвям сложни манджи.
А аз се прибирам след 7 просто защото в толкова се прибирам. В пет тръгвам от работното си място в съседен град, за да мога преди 6 и половина да взема брат и от неговото помощно училище, преминавайки през целия град. Оттам пресичаме целия град обратно, което отнема още поне половин час. Писнало ми е, ама няма начин - това да са ни проблемите. Поне мъжът ми готви вечер по нещо набързо, не аз. Извод: щерката и малкият син ще ходят на извънкласни занимания (ако искат), когато станат на възраст да ходят сами. Wink
Не знам как щях да се оправям, ако започвах работа от 7, честно. Тоест знам - никак. Щях да сменя работата или да спра децата от училище. Wink

Последна редакция: пт, 11 ное 2022, 16:04 от Магдена

# 178
  • София
То тъпото е, че ако 3 седмици е ял нещо, изведнъж вече не го обича. Така беше с мандарините миналата година. Гофрета с еди какво си- обича. Направя му за училище- много гадна била, не я ял. И така е с всичко. Спагети му сложа- най-гадните спагети 🤣 И така през ден си сменя мнението.
Иначе и аз му давам джобни, той си пита понякога и давам. Но обичайно не.
Чат пат се замислям дали не го е срам да ме попита, да не го възприема, като молене...та му казвам, ако иска нещо да ми каже, да не се притеснява.
Винаги в кутията гледам да има и нещо опаковано Rolling Eyes Нали ги знаете децата, само от това, че е в опаковка и другите виждат, че е нещо купено и се чувстват важни. По е си изяжда плодовете и зеленчуците, отчасти ме успокоява .
Аз уча 😒 От прилетта карам курсове. Сега цвла есен бях на два курса паралелно. Всяка вечер, без понеделник, имам лекции...3 дни са по 3 часа, английският ми е час и половина само. Работя от 9 до 15ч, връщам се, решавам задачи, готвя на прибежки до печката. Вкъщи е кочина и мръсно, ужасно...ама нямам кога. Чистя на части.
Минах сега по програмиране междинен изпит, декември ме чака втори. И като почне с капризите второкласникът и ме изкарва извън кожата ми. Да не говорим вечните организирания на някакви неща- в класа му, в градината на малкото. Не мога да смогна да запомням и мисля за екскурзии, пък задачи, пък това си изгубил, онова му свършило.
Баща му е на нова работа и е натоваре , има си там домакински неща, които върши, обаче май повече цапа 🤣 Но пак някои неща са негова задача и ме облекчава, то оставаше и тях да върша и ще полудея.
Да идва декември, да изкарвам изпита и до средата на януари ще почивам без никакви курсове. Нямам търпение.

# 179
В училището няма от къде да си купи  нищо, а не ги пускат извън двора. Миналата година имаше малко неща, ама все пак вариант. А сега го мисля. По скоро се притеснявам да не се разболее от неядене.
Вече повече от 20 год. започвам от 7 сутринта, но и свършвам към 15 ч. И обикновено имам време за нещо допълнително. Още някоя година да почне и тя сама да се прибора от училище и да ходи по занимания и ще ми олекне.
Сега сутрин ми пречи големия, че става с мен и ми обърква ритъма на приготвянето. 😁 Аз обичам да светна навсякъде и да се шматкам спокойно полуоблечена. Ама сега се съобразявам с него.
Иначе логопеда има ефект и почна да изчиства проблемните звуци и грешки при диктовките. Даже повече грешки прави при преписи от невнимание.

Общи условия

Активация на акаунт