Третокласници 2023/2024

• 31 105
  • 744
  •   1
Отговори
# 180
Синът ми и той не харесва кетъринга им в училище .Носи си сандвичи с различни плънки ,банан и някаква вафла или паста.Понякога му купувам и пица .Готвено не му слагам в кутията,щото я го яде я не Sweat Smile
Пари не съм давала още за лафка за сега и не мисля .

# 181
  • София
Аз също не исках, но учителите не забраняват джобните(според мен са инструктирани, все пак тези в лавките са на договор с училището). И другите носят, и на моето му се иска. А и той въобще не знаеше как да борави с пари преди това, та като тренинг. В първи клас редовно един съученик му ги взимаше 😒 Но и това си е урок- да не ги размахва "Виж какво имам" и да се отстоява.
Отделно се притеснявам, защоти някои междучасия им съвпадат с големите и ги бутат на опашката, може някой голям да му вземе парите, да го бутне.
Той ходи на шах турнири в друго квартално училище. Уж неделя се правят, но лавката им работи, сигурни извънредно. Баща му пролетта му дал монета 2 лева да си вземе в почивката нещо. Изпуснал я, някакво голямо момче я застъпило и су я взело. А беше и без часовник тогава, та не могъл да звънне.
А тези турнири са по 5 часа 🤣 Миналата седмица беше пак на турнир- от 13:30 до 18ч Rolling Eyes
Колкото и да го жаля, това са все уроци, които го учат за напред. Всички сме минавали през подобни неща.

# 182
  • Пловдив
Начи, тия дето "взимат", да ги подбереш с едно дърво...
Изобщо не го казвам със снизходително намигване, наистина бих ги подбрала.

# 183
Какви подаръци обмисляте за Коледа за децата ?

# 184
За дребното взех мини принтер, който се свързва с телефона чрез блутут. Предполагам ще се заиграе известно време с него. Скоро беше рождения ден и вече нямам идея. Още повече че няма  нужда от нещо конкретно.

# 185
Какви подаръци обмисляте за Коледа за децата ?
Телефонът му изгоря след намокряте, в момента кара със стария ми телефон. Обмислях да подменя лаптопа, защото сега е с един много стар и едва вървящ, при това екранът играе ужасно. Той обаче си поиска джойстик за телефон. Та сега чака джойстик.

# 186
  • Пловдив
Ами май каквото те поискат. Макар че за дъщерята съм поръчала вече от ХиМ една глезотийка - корона, "вълшебна пръчка", гривна и обици клипс, комплект бяха. Тя имаше корона с вълшебна пръчка от китайски магазин тип левче, но те се счупиха. Във всички случаи няма да е само това. Отделно баба им сигурно за пореден път ще прати механични пищящи играчки (кола, полицай, коте, телефон играчка, каквото там) и баща им ще обяснява, че чака момента, в който и те ще се счупят. Wink

Тая идея за мини принтер ми хареса. Не за подарък, за цялото семейство.

# 187
Моята щерка искаше всякакви щуротии, знае че ние сме дядо Коледа Simple Smile Разглеждахме заедно и избра куфарче за правене на кичури, плетене с прежда, копаене на минерали, Къде е Уоли, някакви лабиринти, дето се пуска топчета, украсяване на химикали и какво ли още не. Готови сме с всички подаръци Simple Smile

# 188
  • София
Моята малка е скромна - Лего и триещи се химикалки. Като легото е с Ариел  и не е голямо.

ПС. каката ми къса нервите с нейните маратонки. Последно ще си събира пари тя самата.

# 189
Тротинетка за трикове,комплект за фокуси,комплект за експерименти,енциклопедия...

# 190
Нямам идея тази година и аз какво да купя, а много искам да я зарадвам. Може ли да споделите за тези принтери за телефон? Какви са, лесно ли се работи с тях и скъпи ли са консумативите?

# 191
  • Варна
Експериментален к-кт Физика. Тя се заиграва с подобни интересни неща. Надявам се, ще ѝ допадне. И книжка за четене. Не че ѝ остава много време да чете от извънкласните занимания и безкрайните домашни. Simple Smile

Последна редакция: вт, 29 ное 2022, 13:55 от spaceone

# 192
  • София
Моето не знае какво иска...поредното Лего, а с брат му имат сигурно 15 комплекта, някои огромни роботи, космически кораби...имаме няколко от тези най-големите пластмасови кутии с капаци, пълни догоре с лего части. И имам чувството, че въобще не им дреме точно какво е, ама да е голямо и още и още. И съм казала, че скоро аз няма да купувам лего. Едната им леля им е поръчала малки комплекти.
Иначе, аз им взех(в множествено число говоря, защото и двете деца-второкласникът и малкият са родени декември и всяка година този месец е ад...подаръци, подаръци..,вещи...зариваме се и януари започвам да разчиствам, защото половината неща вече са изпочупени) слушалки на Бъди, ще им поръчаме и едни музикални плейъри, които са с карти(като Тонибокс, ако сте ги чували), чакам само заплатата и се надявам да дойдат до 8 и 10 декември, когато са им рождените дни. Ако не-ще са за Коледа.
Иначе второкласникът харесва  minecraft, lego star wars, нинджаго. В училище говорят за някакви игри бростарс или нещо подобно, stumble guys. И се радва на всякакви мърчове-гривни, тениски, лампа с глава на нещо си от майнкрафт.
На племенниците(племенникът е на 10, а племенницата на 7) взех игра Just Dance за нинтендо-изнудили са сестра ми да им купи, пък от мен първата игра. Давам го като идея, ако имате конзола. На племенницата ще допълня с едно малко колие със сърчице, а племенникът обича да си сглобява макети и да си твори някакви неща и ще допълня.
Ние имаме пак преживелици с едната учителка, аз не веднъж съм с еоплаквала тук, но ще пропусна сега, за да не ви досаждам Satisfied Сега ми е сърдита, защото и скръцнах със зъби след миналата седмица, когато беше направила някакъв цирк и детето се беше почувствало много зле и унизено.
Той редовно споделя за някакви подигравки от други деца, чудя се вече как да разбирам...дали като цяло така си се отнасят едно към друго, само моето ли е потърпевшо...дали не пресилва малко. Сега съм поканила на рождения му ден няколко деца от класа(за някои знае, за други не Grinning ) и мисля да наблдавам динамиката им, ще говоря леко и с родителите. Но се надявам, че това да играят заедно на друго място, ще им подейства сплотяващо.

# 193
Моето не знае какво иска...поредното Лего, а с брат му имат сигурно 15 комплекта, някои огромни роботи, космически кораби...имаме няколко от тези най-големите пластмасови кутии с капаци, пълни догоре с лего части. И имам чувството, че въобще не им дреме точно какво е, ама да е голямо и още и още. И съм казала, че скоро аз няма да купувам лего. Едната им леля им е поръчала малки комплекти.
Иначе, аз им взех(в множествено число говоря, защото и двете деца-второкласникът и малкият са родени декември и всяка година този месец е ад...подаръци, подаръци..,вещи...зариваме се и януари започвам да разчиствам, защото половината неща вече са изпочупени) слушалки на Бъди, ще им поръчаме и едни музикални плейъри, които са с карти(като Тонибокс, ако сте ги чували), чакам само заплатата и се надявам да дойдат до 8 и 10 декември, когато са им рождените дни. Ако не-ще са за Коледа.
Иначе второкласникът харесва  minecraft, lego star wars, нинджаго. В училище говорят за някакви игри бростарс или нещо подобно, stumble guys. И се радва на всякакви мърчове-гривни, тениски, лампа с глава на нещо си от майнкрафт.
На племенниците(племенникът е на 10, а племенницата на 7) взех игра Just Dance за нинтендо-изнудили са сестра ми да им купи, пък от мен първата игра. Давам го като идея, ако имате конзола. На племенницата ще допълня с едно малко колие със сърчице, а племенникът обича да си сглобява макети и да си твори някакви неща и ще допълня.
Ние имаме пак преживелици с едната учителка, аз не веднъж съм с еоплаквала тук, но ще пропусна сега, за да не ви досаждам Satisfied Сега ми е сърдита, защото и скръцнах със зъби след миналата седмица, когато беше направила някакъв цирк и детето се беше почувствало много зле и унизено.
Той редовно споделя за някакви подигравки от други деца, чудя се вече как да разбирам...дали като цяло така си се отнасят едно към друго, само моето ли е потърпевшо...дали не пресилва малко. Сега съм поканила на рождения му ден няколко деца от класа(за някои знае, за други не Grinning ) и мисля да наблдавам динамиката им, ще говоря леко и с родителите. Но се надявам, че това да играят заедно на друго място, ще им подейства сплотяващо.
Аз не мога да разбера каква е тази масова практика на госпожите да унижават децата!
Да се чуди човек от кой да си защитава децата,от агресивните съученици или от госпожата ???Днес мн се разочаровах от класната на моя син-има девойка от 6 клас,която си позволява твърде много и направо работата отива към тормоз.Вчера му взела дезинфектанта без да пита,присвоила го,ползвала го,на земята го хвърляла,ударило го после с тубичката,ами това,ако е нормално???Дежурната госпожа в автобуса била заета да си рови телефона,а той не се оплакал,явно защото се страхува.Е вече се страхува и от ученичката.При опит да изясня ситуацията,последвал коментар в училище пред съучениците му,че госпожата в автобуса не била полицай ,децата реагирали със смях и той решил че на него се смеят...Ми не мисля,че това е ок!Направо изпитах желание днес аз да отида и да й предложа дезинфектант на госпожицата...Отделно през други дни като минавала покрай моя син и негов приятел ,който също пътува с автобуса ,ги потупвала по главите...В смисъл???

# 194
Иначе второкласникът харесва  minecraft, lego star wars, нинджаго. В училище говорят за някакви игри бростарс или нещо подобно, stumble guys. И се радва на всякакви мърчове-гривни, тениски, лампа с глава на нещо си от майнкрафт.
Аз не мога да разбера каква е тази масова практика на госпожите да унижават децата!
Да се чуди човек от кой да си защитава децата,от агресивните съученици или от госпожата ???Днес мн се разочаровах от класната на моя син-има девойка от 6 клас,която си позволява твърде много и направо работата отива към тормоз.Вчера му взела дезинфектанта без да пита,присвоила го,ползвала го,на земята го хвърляла,ударило го после с тубичката,ами това,ако е нормално???Дежурната госпожа в автобуса била заета да си рови телефона,а той не се оплакал,явно защото се страхува.Е вече се страхува и от ученичката.При опит да изясня ситуацията,последвал коментар в училище пред съучениците му,че госпожата в автобуса не била полицай ,децата реагирали със смях и той решил че на него се смеят...Ми не мисля,че това е ок!Направо изпитах желание днес аз да отида и да й предложа дезинфектант на госпожицата...Отделно през други дни като минавала покрай моя син и негов приятел ,който също пътува с автобуса ,ги потупвала по главите...В смисъл???
Направо говорете с майката на тази девойка. Ще има по-голям ефект (надявам се ...)

Общи условия

Активация на акаунт