Третокласници 2023/2024

• 31 126
  • 744
  •   1
Отговори
# 570
  • Пловдив
Ами в началото са още. Прави разни прости изречения, но още с грешки. Не го учи другаде. Без друго инфо - или са високи критериите, или самата учителка не знае как да ги научи.

# 571
Скоро правиха контролна,не беше тест,доста сложна си беше-да съставят изречение по картинка и разни такива.Моят син не ходи на уроци,но му харесва да чете на английски(стриктно чете уроците за домашна без дори да му настоявам),взима участие в час(едната му 6-ца е от това).Но писането му е под всякаква критика,ако тр напише сам дума или пък аз да я спелувам-абсурд.Но е факт,че знае кога е have got и has got например и сам си прави упражненията.Има 3 шестици и една петица.Забелязвам,че точно по английски са много субективни критериите на госпожите.То като цяло оценяването е субективно,но нали има опр неща ,които учениците тр да покриват за дадена оценка и това се спазва.По английски определено не е така.

Последна редакция: нд, 10 дек 2023, 23:01 от believe_

# 572
Моят учи руски, не английски. Започнаха в първи клас. Четири часа седмично му е, справя се добре - петици и шестици повечето, но в класа положението е шарено. Учителката е нейтив, много опитна и добра. Наскоро го чух да казва и изречения на английски, който явно учи от игрите и клипчетата. В пети клас ще го има като втори чужд език и ще му е по-лесно.

# 573
# 574
  • София
Моята щерка ходи на английски от 6 годишна, още по Пандемията я записах на он лайн частен учител, понеже беше ясно че ни на градина ще ходи, ни друго ще учи затворена у дома. Та там да пишат думи. После втори клас школа, два пъти лятно училище с английски след 1ви и 2ри клас. Сега школа пак в трети клас, вечер ходи, което не ми харесва, но няма как. Има и съботно, неделни школи, ако някой предпочита. Силно препоръчвам дете 3ти клас да ходи на школа. Най малкото заради това. Да не блее в час по английски и да се комплексира, че изостава от другите деца в училище. В класа, Гжата и да иска трудно ще учи добре децата. 25 деца всяко на различно ниво? Тя с кой да учи, с отличнниците, или с начинаещите?? Трудна работа.... Е сега, ако детето е много упорито, учи уикенда, пише много думи и само, може да успее, амаааааа трудно у дома.. Thinking

# 575
  • София
Наборката тръгна от 2-ри клас. Но не попадна на стабилна група - 3 учителки се смениха. С третата към края се случиха нещата. Но донякъде само. Нямаше как за 3 месеца да наваксат предните.
Сега е в друга школа. Пак започна от начало, но пък нека да разбере за какво става дума. Определно й помага за работата в училище.
Една им учителка, по 'редовния английски', е младичка, не дава сложни тестове и моята там е спокойна и работи.
Но по ИУЧ госпожата като че ли иска доста повече, което леко се съмнявам колко добре е обяснено в клас. И моята все е притеснена дали ще отговори, ако я вдигнат за някой въпрос. Уж четем в нея, преговаря предния ден, но все .

# 576
Моето учеше устен английски в градината преди училище. Доста добре разбира и беше на много прилично ниво. Като започна английски
в училище нивото рязко падна. Уж са със засилено изучаване на английски, но не виждам някакъв смислен прогрес вече трета година. Иначе госпожата ги хвали и пише високи оценки...

# 577
  • Варна
В градината покри първи клас английски. В училище вече нивото рязко падна. Не ходи на школа. Госпожата им дава контролни, но не са трудни. Определено оценките са адекватни на знанията. Има две петици и една шестица. Не се оплаквам.  Повечето деца в класа също се справят по подобен начин. Според мен език се учи след началото на пети клас. В момента набляга на физическа активност и репетиции. За езика има време.

# 578
  • София
Ами то след пети клас какво ги чака. Само до език ще им е. Flushed  Ама инак така е, ако детето иска и има желание ще научи език когато се стегне, та и след 7ми клас и нагоре...

# 579
  • Пловдив
При нас стана проблем с физическата активност. Не иска да ходи на гимнастика на близкото до нас място при новата треньорка, защото тя и се карала, че не умее разни неща. Явно няма кой знае какъв талант, но аз искам просто да тренира, не да постига висини, но да тренира ако не с удоволствие, поне без мъка. Спряхме да я водим, то не е работа да ходиш под стрес. На плуване не иска. Други варианти за спорт близо до нас няма. Гледах лека атлетика в "Локомотив", във ФБ-страницата им пише, че набират деца, но е далече. Баща и няма да я води, аз водя и вземам брат и от помощното училище в другия край на града и пътувам до Пазарджик, добре, че може в някои дни да се работи от къщи. При другата треньорка по гимнастика - същата работа, не е близо и е в пикови часове. Ще пробвам там все пак. Ако не тръгне - тогава атлетиката, двете заедно категорично няма как. Не знам как хем тя да упражнява физическа дейност, хем аз да не ставам луда калинка от кръстосване на града и да ми остава време и за работа, и за почивка. Казвам си, че трябва да устискам година-две-три, докато започне да може да отива и да се прибира сама, но...

# 580
  • Варна
То гаранция няма, ама все пак по добре сега да тренират, че в шести и седми  като ги удари пубертета, тогава ни учене, ни спорт. В момента поне има желание да спортува, след време едва ли ще е пак така.

# 581
Ние още държим положението- вече четвърта година тренира спортна гимнастика. Ясно ни е, че няма да става олимпийска шампионка, просто гледаме да запълваме времето след училище с не екранни дейности. При нас първи срок са пъпвя смяна, втори - втора... Да видим като свършват в 18.30 до къде ще стигнем с тренировките.

# 582
Ние още държим положението- вече четвърта година тренира спортна гимнастика. Ясно ни е, че няма да става олимпийска шампионка, просто гледаме да запълваме времето след училище с не екранни дейности. При нас първи срок са пъпвя смяна, втори - втора... Да видим като свършват в 18.30 до къде ще стигнем с тренировките.
И при нас са така смените, а детето тръгна на футбол и е много старателен, дори получи на коледното тържество в клуба приз за най-бързо развиващ се  състезател от отбора си. Те се водят подготвителна група, защото от скоро тренират иначе в набора им имат и официален отбор, но там децата са обиграни, защото са заедно от 2-3 години. Но с такъв хъс тренира и не пропуска тренировка, че наистина бързо напредва.

# 583
  • Варна
Здравейте!
Не съм наясно много с електронните бележки и искам да ви питам нещо.
Синът ми се разболя и беше вкъщи от сряда до края на седмицата.
Утре ,понеделник, искам да го пусна на училище ,а след него да отидем за бележка при личната докторка.
Проблем ще имам ли с тази ел .бележка.?Трябва  ли първо преглед и после на училище?

# 584
Здравей. Не сте ли били на преглед като се е разболяло детето? Или поне да се обадите на личната, за да пуснат амбулаторен лист?

Общи условия

Активация на акаунт