Третокласници 2023/2024

• 30 640
  • 744
  •   1
Отговори
# 720
А не, майка мечта съм аз - цяло лято свобода и игри от зори до мрак. Априлската ваканция беше на гости на приятелче в Балкана и си купил 7 книга на Дръндьото. Много забавна била, поръча като се върне да му взема 8-ата. Започна малко да чете и се отказа, не му била толкова интересна. Та някой по-запознат да каже друга книга от поредицата, която да е интересна като седма?

# 721
4та книга от Дръндьото, разказва се за лятната ваканция на Грег.

# 722
Скоро взех една книжка от Лидл,главният герой е точно 10 годишен младеж,който прави разни лудории...Надявам се това да провокира интереса му на първо време.Ще я снимам по-късно, че не съм у дома в момента.

# 723
  • Варна
Тъй като аз съм същата "майка-мечта", ще може ли да ми изпратиш тестовете за след 4 клас?😀

https://www.mon.bg/obshto-obrazovanie/natsionalno-vanshno-otseny … v-klas-po-godini/

Няма да казваш, че са от мен 🤭

Mama Ru, ти явно си наистина майка мечта.
Ние си сложихме по едни " ".

Ох, тези игри до нощите, екскурзии, почивки са и по моя вкус и имам дни "днес само купон", но и се учи.. не ми увира главата как 3.5м нищо няма да пипне и на есен 2 месеца ще се влиза в ритъм и припомня. Сега е основата, а и още мога да изисквам. Ще дойде момент, в който няма да мога и си го знам.. и той не е далеко.

# 724
И аз моя син го спрях от занималня по средата на годината и беше същата борба докато организирам някакви навици по самоподготовка.
За лятото съм го записала целия юни на интензивен курс по английски. През годината не му оставаше никакво време.
Хора, как мога да разбера на какво ниво са му знанията? Или по-точно дали той не става или училището?
Върза едва 5ца по математика, по бел е 6 - там нямам съмнения, но на изходните по ЧиП и ЧиО бяха 5ци...
Уж умно и схватливо дете, пък понякога много се излага.
Почти всичко се налага да обяснявам наново в къщи. Но как да разбера дали той не възприема или те не обясняват...

А как се вижда на кое място е в класа?
При нас няма никаква родителска общност; опитвала съм да говоря с класната как е на фона на класа - увърта и само хвали и ме успокоява...

# 725
Нашето училище ползва Школо, което дава различни статистики. Моето гардже първо по успех в класа си. Днес, след като си предали учебниците, класната им дала да решават вчерашната матура по БЕЛ за 4 клас 😀

# 726
  • Варна
Точно в школо гледам и аз, но тази опция не е активирана от всички училища.

По тази класация се ориентирам как се позиционира в класа, защото класната хич не е от тези, които галят с перце. За колкото си толкова ти пише.
Забележки, похвали, 2ки, 6тици... няма малки са или други обяснения.
2 пъти за без домашно забележка, 3ти път - 2ка и т.н.

Нивото на детето.. не съм го пращала на разни външни изпити и идея си нямам има ли за възрастта. Математиката ми е ясна-там ходи по състезания и медали ми носи, в училище е скучно и т.н.
По другите предмети - изпитвам, виждам домашните как се правят, на контролни как се представя и има ли грешки си личи от изпуснат материал ли са или от вечното бързане. Това явно е голям бич за повечето, защото днес прехвърлих и темата за 4ти клас, и масово родителите се оплакват.
Аз давам и тестовете от уча.се да се правят и съм с впечатление, че допълнителни неща научава там и с тестовете се изпитва постоянно.

Обясненията.. и аз обяснявам. Има неща, които са така написани, че и аз чета по 3 пъти да разбера и обясня. Имаше едно помагало по БЕЛ,  за което Бога ми, няколко майки сме се чували какво "аджеба" питат в това упражнение и искат децата да направят.
Иначе разказвателните-четене докато го разбере. Не го ли разбере, няма научаване.

# 727
Тъй като аз съм същата "майка-мечта", ще може ли да ми изпратиш тестовете за след 4 клас?😀

https://www.mon.bg/obshto-obrazovanie/natsionalno-vanshno-otseny … v-klas-po-godini/

Няма да казваш, че са от мен 🤭
Божкееееее, при Дидева отидох да проверявам, но виж, за сайта на МОН хич не се и сетих 😅

# 728
Много ви благодаря, не знаех за тази опция, сега видях статистиката!

# 729
  • Бургас
Моят сега чете една книжка с интересни факти. Примерно, че пеперудите вкусват с краката си. Знаех си, че ще му хареса 😁 Но тея дни ще го накарам да си избере книга от списъка за лятото.

# 730
Някъде ми се мярна тези дни, но сега ми го сервира и третокласникът - идвал в училище някакъв господин, май Кирил някой си и предлагал да си закупят книга, която я нямало в книжарниците, също така, който иска да се снима с него и да щял да качи снимката във фейсбук. Да е минавал през някого от вашите деца? И нещо за тази книга? Казах на малкия, ако я иска да си вземе пари от неговите, но да не се съгласява да го снимат.

# 731
Подобни посещение следва да е регламентирано в правилника на училището, аз бих попитала класната - кой и поради какви причини го е разрешил.

# 732
Ами нямаме информация, обаче няма и седмица откак някъде четох за подобен казус и пак нямаше информация за родителите, а родител беше попаднал на снимки в профила на въпросния автор с децата.

# 733

Цяла поредица е,буквите са големи,ще се чете лесно и бързо...
Моят все прави уговорки за това колко да прочете 🥴🥴🥴.

# 734
Първата книжка от тази поредица си я купи и дъщеря ми преди около седмица-две. Каза, че е интересна и иска и другите от поредицата, но в неделя, когато пазарувах нямаше нито една в кварталния Лидл.

Общи условия

Активация на акаунт