Баланс и оптимизиране на митохондриите в НЕМСКАТА тема (236)

• 20 899
  • 734
  •   1
Отговори
# 630
Аз пък харесва Galeria Kaufhof. Обикновено от там пазарувам. И ресторанта им посещавам редовно.

Аз също я харесваХ. Не съм пазарувала само от там, но имам много добри попадения - дрехи, козметика, аромати. Домашни стоки също - декоративни възглавници, хавлиени кърпи, покривки за маса. А сега - ни-що!

# 631
  • Немция
Да не върви към затваряне филиала?
Предполагам, че малките филиали няма да оцелеят. Много от тях затвориха.

# 632
При нас ,два затвориха вече.

# 633
В ДЕПОТ са пуснали коледни чаши за чаени свещи, в страницата им в ОТТО - от 5 евро на 44 цента и от 8 на 59 цента.

Едни познати са си взели за ресторанта, като стана дума, и аз гепнах 2, че са много готЯни. АКо темата проявява интерес, мога да им искам линкове. Ако единични хора - да видят в ОТТО, там - търсене DEPOT и най-вероятно сортирай по цена, то 44 цента - какво да е по-евтино?

# 634
  • Берлин
Миналия ден излезнах за бански, прибрах се с нови ботуши и пролетно-есенно яке. Днес излезнах за чанта, прибрах се с 3 чифта бански за мен, 2 за Мм и по един за племениците. Та профуках енергийната помощ. 188€ чисто от 300€, да живеЙ немската данъчна система. 😡😡😡 замислям се да бачкам на черно, половината ми заплата отива за данъци...
В работата е лудост, абе всичко е лудост. Още 2 седмици и половина до морето. Омммм

# 635
При нас ,два затвориха вече.

По темата за затварянето - Реал вече изцяло го няма. Миналият месец всичкия Реал около и в Кьолн стана Кауфланд, правили някакви големи разпродажби последният ден, буквално по 80-90%. На мен пак никой не ми каза да отида. Тенджери, тигани, телевизори... квото имат на склад. Аз не че имам нужда, ама що да не купя, ако няма кво да ги правя, можеше да ги "превърна" в коледни подаръци за семейството. Joy

# 636
Първо трябваше да обмисля какво са коледни чаши за чаени свещи 😂
Soft пак казвам обява във вестника..а маклер не е ли опция?
Кауфхоф и Карщат се сляха за да не фалират..аз съм живяла в къщата на баш шефа, гледах им малките диванета, тогава беше обаче Vorstand на Eurobilla, после стана на Rewe Group, после на Кауфхоф. Той и семейството му бяха първият ми културен шок в Германия, с жена му полякиня така и не можах да се спогодя. Обаче ме шокираха и травмираха сериозно щом още помня всичко 😄
Аз си спомням магазините Ив Роше, едни бляскави са ми останали в паметта и големите шоколади Милка.

# 637
В Мюлер днес не могах да намеря дезодоранта, който си купувам. Въртя се, търся, викам си тези нещо са пренаредили. Попитах служителка къде са, тя ми посочва рафт с десетина дезодоранта общо и около него няколко празни рафта и вдигна много значително рамене. Клечки за уши, същата работа. Дъщеря ми после ми каза, че в училище обсъждали все по-честата липса на стоки. Къде не ги произвеждат, къде няма пари да ги заредят.

Reina, много са хлъзгави маклерите и не знаеш как ще те насади, но ще разпитам за някой читав.

Сега си пускам The Crown от четвърти сезон и отварям едно червено вино. Наздраве все пак.

# 638
Да не върви към затваряне филиала?
Предполагам, че малките филиали няма да оцелеят. Много от тях затвориха.

Затвориха вече един, доста голям. Този, макар, че му викам кварталния и е наистина много по-малък, беше добре зареден, понякога нямах нерви да го обиколя целия. Не знам какво се случва.

@Коктейлски, не ми давай линкове за коледни неща, че моя убавец  ше ме изхвърли от къщи Laughing няма къде да ги държа вече. Вчера до нашия блок някой беше оставил кашон с коледни чаши - цум митнемен. Огледах ги, бяха от коледни базари и сега ме е яд, че не взех една от Кьолн, имам сантимент към тоя град.

# 639
  • Germany
Галерия Кауфхоф отдавна е супер зле при нас. Скъпи и грозни дрехи, ограничен избор, трагичен персонал. Скоро се излъгах да вляза, докато чаках децата и скоро няма да повторя.
Сутринта коментираха във фейсбук групата на градчето ни, че вчера пак е имало хора с по 6 пак. тоалетна хартия в магазина, та явно презапасяването пак започва. Ние тъкмо си приключихме запасите в мазето...

# 640
Аз разправям на мъжът ми уж на бъзик, че пак се започва с тоалетната хартия четейки тук в темата и той ми казва как в събота хората са купували по много пакети. Аз нали не ходя да пазарувам и нямам наблюдения. От къде тръгна пак това? В каква връзка? Няма дървесина ли какво?
Училището прати бележка, че били erdnussfreie Schule. За първи път чувам такова нещо, не само фъстъци не може да се носят ами и всички производни които могат да съдържат следи от фъстъци.

# 641
Имам си стари вестници, това ми е запасът. Нито място, нито излишни пари имам за запасяване. Истерията почна с един репортаж за май фалирала фирма за тоалетна хартия, които се оплакаха от завишената цена на газа и невъзможността за производство заради това. Освен това, ако на всички запасили се сега  им свършват запасите, явно е защо пак има огромно търсене.

# 642
Ако не ме лъже паметта ,Ася беше обяснявала ,много хубаво за истерията,относно тоалетната хартия.🤪

След като в училищата ,ТОЙ ще е "ТЯ",ТЯ ще е "ТОЙ" ,а ние всички заради тях ще сме "ТЕ"....🤣🤣
Фъстъчковата мания не ме учудва хич.
Няколко деца са заявили,че не искат,да им се използват имената  по лична карта .Дали "новите"си такива и всички учители ,трябвало с тях да се съобразяват.🙆‍♀️

Последна редакция: ср, 14 сеп 2022, 10:15 от Анонимен

# 643
Това ми напомня на дъщерята на Чарлет от "Сексът и градът". Тя беше с такива раздвоения. Много интересно родителите им дали знаят.

# 644
  • Germany
Е, някой си нямаме вестници и ще трябва да се запасим пак Simple Smile
В класовете на моите деца няма деца със сменени имена тази година. Преди 2 години, в началото на короната, една съученичка на големият си "върна" китайското име /дотогава имаше европейско/, за да покаже подкрепа към страната си или нещо такова. Всички деца и учители веднага започнаха да й казват по новият начин.

Общи условия

Активация на акаунт